Syödäänkö muualla päin maailmaa piirakat yleisestikin PAKSUINA ja kokonaan taikinoituina?
Suomessahan ja varmasti Ruotsissakin piirakka on yleisesti ohuehkopohjainen ja päälle sitten tehdään täyte. Ovat aika ohuita ja littanoita, kuitenkin aika leveitä. Useissa tv-ohjelmissa olen huomioinut, että muualla päin "pie" ei ole lainkaan kuten meillä. Ovat halkaisijaltaan pienempiä, paksuja, kokonaan pintaa myöten taikinoituja. Täyte on paljon paljon tuhdimpi kuin meillä, täyte muistuttaa enemmän jotain kiinteähköä pataruokaa ja täyte voi olla vaikka minkälainen. Meillähän usein on näitä fetapinaatteja, kinkkujuustoja, tomaattimozzarelloja yms yms yms variaatioita, mutta nuo ulkomaiset ovat ihan kokonaisia kypsennettyjä täytteitä...jos ymmärsitte mitä tarkoitan! Vähän kuin meidän lihapiirakkamme mutta silti aivan aivan eri luokkaa.
Missä muualla kaikkialla piirakat ovat näitä meille tutumpia ja missä kaikkialla taas näitä paksumpia ja tuhdimpia?
Ja kyllä, tämä keskustelu koskee vain piirakkaa. Asia on tärkeä :D
Kommentit (4)
En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat, mutta on erityyppisiä leivonnaisia, suolaisia ja makeita. Pie, torte, empanada, turnover, lihapiirakka, pierogi jne.
Vierailija kirjoitti:
En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat, mutta on erityyppisiä leivonnaisia, suolaisia ja makeita. Pie, torte, empanada, turnover, lihapiirakka, pierogi jne.
Ja quiche.
No juu, mutta ei kai ne aina ole muuallakaan kokonaan taikinoituja, varsinkaan makeat. Suolaisissa kyllä tuntuu tosiaan olevan paljon sellaisia pienempiä ja joilla on taikinakansi.
Up