Heh. Tarjosin vieraille 3 päivää vanhaa lohta. Haisikin hieman pahalle mutta maku oli aivan loistava!!!
Eikä kukaan ole ainakaan vielä valittanut sairastuneensa. Vieraat eivät siis tieneet.
Sain lohen todella halvalla :D
Kommentit (20)
Heh, sinulla ei ole ikinä ollut vieraita muualla kuin pildenkarvoissa.
Jos se oli kypsennetty kunnolla niin mikä oli ongelma?
Olen minäkin syönyt kymmeniä kertoja vanhaa haisevaa lohta. Paistanut sen kypsäksi, no problem.
Jotain kokoomus ongelmia mistä en nyt kyllä ymmärrä mitään
Minä en osta ikinä vanhoja tuotteita. En ole köyhä. En myöskään ole niin saamaton vätys, että tuotteet jäisivät vanhentumaan jääkaappiin.
Tää avaus oli siis provo kaikille, jotka pitävät tärkeänä, että ruoka on tuoretta ja uskovat, että sillä on vaikutusta makuun, ruokahaluun ja terveyteen.
Haaveile sä ap vaan, että sulle joku vieras tulisi.
Se haju nimenomaan kertoi, että kala on pilalla. Onnea vaan kyllä te vielä ehditte alkaa yönaikana oksennella :D.
Syömiskelpoinen lohi on lähes hajutonta raakana
Kohtahan se selviää oliko listeriaa.
Vierailija kirjoitti:
Se haju nimenomaan kertoi, että kala on pilalla. Onnea vaan kyllä te vielä ehditte alkaa yönaikana oksennella :D.
Syömiskelpoinen lohi on lähes hajutonta raakana
Ei ole totta. Olen syönyt kymmeniä kertoja lohta joka raakana haisi. En ole ikinä tullut kipeäksi ja hyvää oli.
Joka viikkoko sä jotain mädäntynyttä kalaa syötät vieraille?
Mikä tuossa nyt oli "ongelma"? Ei se lohi muutamassa päivässä pilaannu jos ei ole säilytetty huoneenlämmössä.
Me muuta syödäkkään kun päivien tai viikon vanhaa lohta kun niitä saa puoli-ilmaiseksi.
Heh, kivahan se on naureskella, jos saa kalastasi "mikä sen nimi nyt onkaan" sairauden, jossa ensin lähtee kävelykyky ja siitä pikkuhiljaa leviää koko elimistöön ja kuolee pois, jos ei saa ajoissa apua.
Vierailija kirjoitti:
Se haju nimenomaan kertoi, että kala on pilalla. Onnea vaan kyllä te vielä ehditte alkaa yönaikana oksennella :D.
Syömiskelpoinen lohi on lähes hajutonta raakana
Ei kala koskaan hyvältä haise.
Kolme päivää on ihan ok jos se on kypsennetty sillin, tiskiltä ostettuna pidän seuraavaa iltaa takarajana kalan valmistukselle.
Vierailija kirjoitti:
Heh, kivahan se on naureskella, jos saa kalastasi "mikä sen nimi nyt onkaan" sairauden, jossa ensin lähtee kävelykyky ja siitä pikkuhiljaa leviää koko elimistöön ja kuolee pois, jos ei saa ajoissa apua.
Siis botulismi.
Kyllä sen pilaantumisen mausta huomaa. Ihan hyvin voi syödä vanhoja ruokia, näin tehdään suurimmassa osassa maailmaa. Maustetaan ruoka tujusti, jolloin vanhaa makuakaan ei enää tunne. Esim. thairuoka.
Kyllä se kypsentäminen bakteerit tappaa. Ja botulismi tarttuu säilykkeistä ja tyhjiöpakatusta raaasta/savustetusta kalasta(esim graavattu kala).
Kivat sulle, Masterchef!