Kerro nopein / hyvä pastaohje arkipäivään
Itselläni nopein lemppari:
pannulle pekonikuutiot paistumaan, valkosipulia, kirsikkatomaatteja ja runsaasti basilikaa. Tuorepasta kiehuu saman ajan, lopuksi kaikki sekaisin, loraus hyvää oliiviöljyä päälle ja pippuria.
Kommentit (19)
Ylläoleva pestopasta ripauksella juustoa :)
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 16:32"]
Ylläoleva pestopasta ripauksella juustoa :)
[/quote]Mäkin olin samaa ehdottomassa
Pannulle oliiviöljyä ja siinä kypsennetään mitä jääkaapista sattuu löytymään. Esim. kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, pekonia. Pasta kiehumaan ja lopputulos viimeistellään tuoreella basilikalla ja juustoraasteella. Se on siinä!
Kiehautetaan paketti tuoreravioleja tai -tortellineja ohje-1min. Paistinpannulla sulatetaan voita, siihen silputtua salviaa ja raastettua parmesania. Pasta sekaan ja syömään:)
Ravioli burro&salvia, klassikko Italiasta
Keitä esim. penneä ja parsakaalin paloja samassa vedessä al denteksi. Valuta ja sekoita joukkoon riittävästi sinihomejuustoa. Syö. Vihreä salaatti ja punainen viini lisäävät nautintoa.
kuumaan öljyyn valkosipulin kynsi ja muutama kirsikkatomaatti halkaistuna. Kypsytä sen verran että tomaatit pehmenee sopivasti, tämän jälkeen sekoita purkki sardiineja joukkoon, lissä puolen sitruunan mehu . Ei tarvitse kauaa kypsyä. Lopuksi voi raastaa hieman kovaa juustoa. Riittää kahteen pasta-annokseen.
Tässä taas gurmettia Otaniemen tapaan. Avaa jääkaapin ovi, haparoi käteesi einesmakaronilaatikko, toisesta laatikosta haarukka. Sitten syöt ja hörpit tölkistä maitoa päälle. Lopuksi laitat lopun laatikon ja maidon takaisin hyllylle ja suljet jääkaapin oven.
Pasta kiehumaan. Paketti graavi/kylmasavulohta palasiksi ja valmiin pastan sekaan kerman kera, mausteeksi sitruunapippuri. Parmesania paalle ja rucolaa jos jaakaapissa on.
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 18:25"]
Tässä taas gurmettia Otaniemen tapaan. Avaa jääkaapin ovi, haparoi käteesi einesmakaronilaatikko, toisesta laatikosta haarukka. Sitten syöt ja hörpit tölkistä maitoa päälle. Lopuksi laitat lopun laatikon ja maidon takaisin hyllylle ja suljet jääkaapin oven.
[/quote]
Ja ehdottomasti se haarukkakin jääkaappiin ettei vaan tarvi tiskata.
Pilko pieni sipuli ja kuulota pannulla minuutin verran, lisää joukkoon n puoli rasiallista kirsikkatomaatteja (itse tykkään kokonaisista) ja jatka pari paistelua pari minuuttia. Lisää joukkoon sopiva määrä kylmäsavustettua lohta palasiksi revittynä ja lisää kermaa n desi-puolitoista. Anna kiehahtaa siten että koko setti on lämmin ja mausta oman maun mukaan. Parasta tuorepastan kanssa.
- Paista jauheliha
- Lisää tetra Pirkan pastakastiketta (tällä on väliä, minkä firman!)
- Lisää tetra ruokakermaa
- Kiehauta kastike ja keitä spagetti
- Tarjoile ja ripottele annoksen päälle pastajuustoa
Pakastetut parsakaalipalat kiehmaan suureen kattilaan, loppuvaiheessa lisää paketti tuoreravioleja lempitäytteelläsi ja keitä kypsäksi. Valuta vesi pois, sekoita kattilaan tuorejuustoa ja parmesania. Mausta mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Kinkkupasta: Paista kinkkusuikaleita ja sipulia pannulla, lisää ruokakermaa maun mukaan sekä kirsikkatomaatteja ja mustapippuria. Keitä tuorepastaa ja lisää se vielä muiden ainesten joukkoon pannulle. Aikaa menee korkeintaan 15min ja on hyvää :)
Ei yhtään kertaa vielä hunajamarinoitu broileri + ananas kermakastikkeessa ehdotettu? :D Sehän on se palstan suosikkisonta. Ai niin, ne broiskut pitää paistaa, niin ei oo 5 minuutin ruoka, vaan 10 minuutin.
[quote author="Vierailija" time="18.01.2014 klo 18:39"]
- Paista jauheliha
- Lisää tetra Pirkan pastakastiketta (tällä on väliä, minkä firman!)
- Lisää tetra ruokakermaa
- Kiehauta kastike ja keitä spagetti
- Tarjoile ja ripottele annoksen päälle pastajuustoa
[/quote]
Ruokakermaa jauhelihakastikkeeseen? No grazie...
Nopein on varmaan tortellini-pestopasta. Tortellinien kiehauttamiseen ei mene kuin muutama minuutti, ja sitten vaan valmispesto sekaan.