Mitä teen kokonaisilla kahvipavuilla?
Ärsyttävää. Omistan 1kg kokonaisia kahvipapuja. En omista kahvimyllyä.
Voinko jotenkin käyttää nuo pavut? Miten? Täh?
Voiko niitä käyttää johonkin kokonaisina? Voiko niitä saada murskaksi jollain muulla kuin myllyllä?
Jos en jotain ihan mitä hyvänsä käyttöä keksi pavuille niin joudun heittämään ne menemään.
Kommentit (23)
Liota niitä ja tuuppaa sitten multaan. Saat valtavia kahvipensaita.
Laita maljakkoon kynttilän alle, tai tee asetelma sokeria, kahvipapuja, sokeria pystymaljakkoon,
Ota paksuhko tai ehkäpä kaksi muovipussia ja niiden päälle puhdas kangaspussi ( esim. vanha tyynyliina) ja vasara sekä hyvä alusta, mielellään puinen. Kaada pari kourallista papuja muovipussiin. Murskaa vasaralla papuja ensin reippain ottein. Tarkista välillä tilanne. - Keitä vanhat kunnon porokahvit !
Osta kahvimylly ja ala aina jauhaa itse oma kahvisi. saat paljon parempaa kuin tavallista suomalaista bulkkilitkua.
Vierailija kirjoitti:
Herneen sijasta nenään?
Jos repäsis ja tunkis niitä hanuriin tällä kertaa
Mullakin ois. Voikohan niitä jauhaa blenderillä vai tuleeko liian vahvaa?
Minä murskasin sauvasekoittimella, mutta vähän heikoin tuloksin. Ei oikein sauvasekoittimenkaan teho riittänyt.
Tee tuoksukynttilä. Ota lasikipossa oleva kynttilä. Aseta se suurempaan astiaan ja kaada papuja kynttilän ympärille. Kun kynttilä palaa ja lämmittää papuja, tulee vieno kahvintuoksu kämppään
Kiitos vastauksista. Kiva kun tuli myös ihan vaihtoehtoisia ehdotuksia, siis niinkuin nenään työntäminen, istuttaminen ja kynttilä.
Googlasin ja löytyy tosiaan useita tapoja jauhaa papuja ilman kahvimyllyä, esim:
https://www.homegrounds.co/how-to-grind-coffee-without-a-grinder/
Ja näköjään papuja ei edes välttämättä tarvitse jauhaa. Kokonaisistakin pavuista voi valmistaa kahvit, silloin vain kestää paljon kauemmin että aromit irtoavat veteen. Papuja täytyy pitää kuumassa vedessä kokonainen tunti että saa kahvia, tässä ohjeet:
https://goodfolkscoffee.com/blogs/news/brewing-coffee-without-a-grinder
Ehkä hankin kahvimyllyn.
Ehkä myös testaan sitä että liotan papuja viileässä vedessä tosi pitkään, vaikkapa 12 tuntia. Kuulemma jonkinsortin kahvia voi saada aikaiseksi ihan liottamallakin.
ap
Halvimmillaan saat uuden kahvimyllyn parilla kympillä, kirppareilta vielä halvemmalla. Jatkossa säästät sen aika pian takaisin.
Vierailija kirjoitti:
Liota niitä ja tuuppaa sitten multaan. Saat valtavia kahvipensaita.
Pavut eivät todennäköisesti enää idä, jos ne on paahdettu ruskeiksi.
Voisko niitä työntää peräaukkoon?
Murskaa ne morttelilla/huhmareella. Kai sulla sentään sellainen on?
Vierailija kirjoitti:
Liota niitä ja tuuppaa sitten multaan. Saat valtavia kahvipensaita.
Arabicasta et mitenkään. Pitää olla oikea ph, ei liian paljon tai liian vähän multaa. Oikea ja tasainen lämpötila. Tuulta ei saa olla. Tippakin liikaa vettä ja kuolee, mätänee tmv.
Robustasta EHKÄ. Ne kestää hieman paremmin hieman poikkeavia olosuhteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liota niitä ja tuuppaa sitten multaan. Saat valtavia kahvipensaita.
Arabicasta et mitenkään. Pitää olla oikea ph, ei liian paljon tai liian vähän multaa. Oikea ja tasainen lämpötila. Tuulta ei saa olla. Tippakin liikaa vettä ja kuolee, mätänee tmv.
Robustasta EHKÄ. Ne kestää hieman paremmin hieman poikkeavia olosuhteita.
Saa olla melkoinen viherjeesus että paahdettu papu lähtee kasvamaan.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Kiva kun tuli myös ihan vaihtoehtoisia ehdotuksia, siis niinkuin nenään työntäminen, istuttaminen ja kynttilä.
Googlasin ja löytyy tosiaan useita tapoja jauhaa papuja ilman kahvimyllyä, esim:
https://www.homegrounds.co/how-to-grind-coffee-without-a-grinder/
Ja näköjään papuja ei edes välttämättä tarvitse jauhaa. Kokonaisistakin pavuista voi valmistaa kahvit, silloin vain kestää paljon kauemmin että aromit irtoavat veteen. Papuja täytyy pitää kuumassa vedessä kokonainen tunti että saa kahvia, tässä ohjeet:
https://goodfolkscoffee.com/blogs/news/brewing-coffee-without-a-grinder
Ehkä hankin kahvimyllyn.
Ehkä myös testaan sitä että liotan papuja viileässä vedessä tosi pitkään, vaikkapa 12 tuntia. Kuulemma jonkinsortin kahvia voi saada aikaiseksi ihan liottamallakin.
ap
Vaikuttaa siltä että on helpompaa heittää pavut biojätteeseen ja ostaa tarjouksesta kaksi pakettia suodatinjauhettua juhla mokkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Kiva kun tuli myös ihan vaihtoehtoisia ehdotuksia, siis niinkuin nenään työntäminen, istuttaminen ja kynttilä.
Googlasin ja löytyy tosiaan useita tapoja jauhaa papuja ilman kahvimyllyä, esim:
https://www.homegrounds.co/how-to-grind-coffee-without-a-grinder/
Ja näköjään papuja ei edes välttämättä tarvitse jauhaa. Kokonaisistakin pavuista voi valmistaa kahvit, silloin vain kestää paljon kauemmin että aromit irtoavat veteen. Papuja täytyy pitää kuumassa vedessä kokonainen tunti että saa kahvia, tässä ohjeet:
https://goodfolkscoffee.com/blogs/news/brewing-coffee-without-a-grinder
Ehkä hankin kahvimyllyn.
Ehkä myös testaan sitä että liotan papuja viileässä vedessä tosi pitkään, vaikkapa 12 tuntia. Kuulemma jonkinsortin kahvia voi saada aikaiseksi ihan liottamallakin.
ap
Vaikuttaa siltä että on helpompaa heittää pavut biojätteeseen ja ostaa tarjouksesta kaksi pakettia suodatinjauhettua juhla mokkaa.
Se on varteenotettava vaihtoehto ellet tiedä jotain jolla on mylly jolle voisit lahjoittaa.
Vierailija kirjoitti:
Halvimmillaan saat uuden kahvimyllyn parilla kympillä, kirppareilta vielä halvemmalla. Jatkossa säästät sen aika pian takaisin.
Säästät? Kalliimpiahan nuo pavut on kuin valmiiksijauhettu Juhlamokka t.vast.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Halvimmillaan saat uuden kahvimyllyn parilla kympillä, kirppareilta vielä halvemmalla. Jatkossa säästät sen aika pian takaisin.
Säästät? Kalliimpiahan nuo pavut on kuin valmiiksijauhettu Juhlamokka t.vast.
Parempia myöskin. Lyö pavut pakkaseen, ei tarvitse päättää tänään mitä teet niille.
Herneen sijasta nenään?