Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Piimä unohtui yöksi pöydälle, voiko vielä käyttää?

Vierailija
20.12.2013 |

Piti leipoa, mutta en halua vatsatautia jouluksi. Oli 12 t huoneenlämmössä.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maista sitä piimää. Eikö leipomuksiin juuri laiteta hapanta kermaa, miksei piimääkin?

Vierailija
2/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhtä pahalta maistuu joka tapauksessa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapanmaitotuotteet kestävät kyllä pitkäänkin. Siksi maidon hapattaminen on kai aikanaan keksitty, että hapatettuna säilyy syötävänä, mutta hapattamaton pilaantuu kun siihen tulee väärät mikrobit.

 

Varsinkin leipomuksiin kelpaa sellainenkin, jota ei enää viitsi muuten käyttää kuten myös vanhat kermat.

Vierailija
4/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mieheni täti tekee jotain juustontyyppistä johon tulee piimää, maitoa ja kanamunia, ja hän sanoi että mitä happamampi piimä, sen parempi, ja että se saa mielellään olla yön yli huoneenlämmössä ennen kuin sitä käyttää. En siis usko että sinunkaan piimäsi on liian pilaantunut =)

(Ja eiks viiliä yms tehdäkin niin että jätetään yön yli huoneenlämpöön?)

Vierailija
5/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mahtavaa, ehkä uskallan kokeilla. Oli vielä avaamaton purkki, joten ei pitäis olla mitään sinne kuulumattomia pöpöjä jotka alkais levitä. 

 

Creme fraiche jäi samaan muovipussiin, otanko senkin käyttöön? Siis avaamaton yön yli keittiön pöydällä. 

Vierailija
6/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.12.2013 klo 08:58"]

Mahtavaa, ehkä uskallan kokeilla. Oli vielä avaamaton purkki, joten ei pitäis olla mitään sinne kuulumattomia pöpöjä jotka alkais levitä. 

 

Creme fraiche jäi samaan muovipussiin, otanko senkin käyttöön? Siis avaamaton yön yli keittiön pöydällä. 

[/quote] Leivontaan/ruokaan kyllä käy. Ei ehkä mihinkään kylmään voileipäkakkukuorrutteeseen kuitenkaan =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käyttäisi kypsentämättä ainakaan, ellet tavallisestikin käytä yön yli pöydällä säilytettyjä maitotuotteita. Bakteerimäärä on kasvanut, vaikka ei välttämättä haitallisten osuus (maitohappobakteerit suojaavat monilta muilta pöpöiltä). Kun vatsasi ei ole tottunut sellaiseen bakteerikantaan siinä määrin, voi se saada vatsasi sekaisin.

Vierailija
8/8 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilepa tätä hyvää leipäreseptiä, siihen tulee piimää ja kohotus tapahtuu soodalla. Jos haluat jouluisen version, lisää reilusti kuivattua rosmariinia.

 

http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/leivat_ja_sampylat/soodaleipa/