Piimä unohtui yöksi pöydälle, voiko vielä käyttää?
Piti leipoa, mutta en halua vatsatautia jouluksi. Oli 12 t huoneenlämmössä.
Kommentit (8)
Yhtä pahalta maistuu joka tapauksessa :)
Hapanmaitotuotteet kestävät kyllä pitkäänkin. Siksi maidon hapattaminen on kai aikanaan keksitty, että hapatettuna säilyy syötävänä, mutta hapattamaton pilaantuu kun siihen tulee väärät mikrobit.
Varsinkin leipomuksiin kelpaa sellainenkin, jota ei enää viitsi muuten käyttää kuten myös vanhat kermat.
Mieheni täti tekee jotain juustontyyppistä johon tulee piimää, maitoa ja kanamunia, ja hän sanoi että mitä happamampi piimä, sen parempi, ja että se saa mielellään olla yön yli huoneenlämmössä ennen kuin sitä käyttää. En siis usko että sinunkaan piimäsi on liian pilaantunut =)
(Ja eiks viiliä yms tehdäkin niin että jätetään yön yli huoneenlämpöön?)
Mahtavaa, ehkä uskallan kokeilla. Oli vielä avaamaton purkki, joten ei pitäis olla mitään sinne kuulumattomia pöpöjä jotka alkais levitä.
Creme fraiche jäi samaan muovipussiin, otanko senkin käyttöön? Siis avaamaton yön yli keittiön pöydällä.
[quote author="Vierailija" time="20.12.2013 klo 08:58"]
Mahtavaa, ehkä uskallan kokeilla. Oli vielä avaamaton purkki, joten ei pitäis olla mitään sinne kuulumattomia pöpöjä jotka alkais levitä.
Creme fraiche jäi samaan muovipussiin, otanko senkin käyttöön? Siis avaamaton yön yli keittiön pöydällä.
[/quote] Leivontaan/ruokaan kyllä käy. Ei ehkä mihinkään kylmään voileipäkakkukuorrutteeseen kuitenkaan =)
En käyttäisi kypsentämättä ainakaan, ellet tavallisestikin käytä yön yli pöydällä säilytettyjä maitotuotteita. Bakteerimäärä on kasvanut, vaikka ei välttämättä haitallisten osuus (maitohappobakteerit suojaavat monilta muilta pöpöiltä). Kun vatsasi ei ole tottunut sellaiseen bakteerikantaan siinä määrin, voi se saada vatsasi sekaisin.
Kokeilepa tätä hyvää leipäreseptiä, siihen tulee piimää ja kohotus tapahtuu soodalla. Jos haluat jouluisen version, lisää reilusti kuivattua rosmariinia.
http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/leivat_ja_sampylat/soodaleipa/
Maista sitä piimää. Eikö leipomuksiin juuri laiteta hapanta kermaa, miksei piimääkin?