Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä hyvää keitinperunan kuorista?

Vierailija
29.11.2013 |

Teen usein perheelle keitettyjä perunoita ja jokainen kuorii omansa. Olen nyt pari viikkoa keräillyt kuoret talteen ja suunnittelin niiistä viikonloppuna jotain hyvää laittavani.-Tulisikohan noista esim. öljyssä rapeita sipsejä?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä kieputan niitä usein tulitikun pään ympäri palloksi. Lapset rakastavat näitä peruna-tikkareita!!!

 

Nämä sopivat hyvin myös joulunaikaan, kääri näitä sellofaaniin ja anna vaikka anopille. Rosamundasta tulee kivan punaisia.

Vierailija
2/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunankuorihilloke, on jouluinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 12:51"]

Minä kieputan niitä usein tulitikun pään ympäri palloksi. Lapset rakastavat näitä peruna-tikkareita!!!

 

Nämä sopivat hyvin myös joulunaikaan, kääri näitä sellofaaniin ja anna vaikka anopille. Rosamundasta tulee kivan punaisia.

[/quote]

 

Kiitos, tämä oli kiva vinkki. En tosin tiedä, ilahtuisiko anoppi, on aika herkkä. Loukkaantui viimeksi kun annoin hänelle lahjaksi hienon käytetyistä kahvinpuruista askartelemani potpourrin.

Vierailija
4/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.

Vierailija
5/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:07"]

Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.

[/quote]

 

En omista valurautapannua, eikä varmasti tule hyvää noin vaan keittämällä.

Vierailija
6/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

laita kuoriin mausteita ja sitten koko komeus uuninpellille levitettynä 75-asteiseen uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:42"]

laita kuoriin mausteita ja sitten koko komeus uuninpellille levitettynä 75-asteiseen uuniin.

[/quote]

 

Kauanko annan olla, etteivät kuivahda liikaa? Tarjoanko ketsupin kanssa televisiota katsellessa. Meihen kanssa ajateltiin pitää viini-ilta. Viime kesäistä mansikkaviiniä ja ostin ihan oikeaa edamia juustoksi. Sopisiko nuo kuoriranskikset siihen settiin kaveriksi?

Vierailija
8/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:17"]

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:07"]

Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.

[/quote]

 

En omista valurautapannua, eikä varmasti tule hyvää noin vaan keittämällä.

[/quote]

"ennen ensimmäistä rasvapolttoa"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä niistä tehdään multaa: viedään kompostiin, käännetään vuoden aikana kerta tai kaksi ja seuraavana vuonna on valmista.

 

Teräspannun käsittelyssä kyllä tavitaan öljyä ja raakoja perunankuoria, jos en nyt ihan väärin muista... eli ei keitetä kuoriperunan kuoria-

Vierailija
10/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta sika ja anna sille! Saat sit ens vuoden jouluksi kaks kinkkua, kyljyksiä, sisälmyssoppaa jne. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:56"]

Osta sika ja anna sille! Saat sit ens vuoden jouluksi kaks kinkkua, kyljyksiä, sisälmyssoppaa jne. Nam!

[/quote]

 

Ei ole varaa ja asutaan kaupungissa. Kuoria on jo kaksi kiloa, en haluaisi hukkaankaan heittää kun vain pilailette!

Vierailija
12/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan perunankuoret pian uusi av-mammojen trendiruoka, kuten avokadopasta? Meillä ne lentävät roskiin jo ennen keittämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauha niistä mössöä korppujauhojen, munien, suolan, liemijauheen ja broilerimausteen kanssa. Sitten pyöräytät  ja paistat taikinasta pallerot, niin täydestä menee kanapyöryköinä.

Vierailija
14/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 14:11"]

Jauha niistä mössöä korppujauhojen, munien, suolan, liemijauheen ja broilerimausteen kanssa. Sitten pyöräytät  ja paistat taikinasta pallerot, niin täydestä menee kanapyöryköinä.

[/quote]

 

Erittäin hyvä idea. Voisin tarjota niiden kera kuoriperunoita ja saada uusia käyttökelpoisia kuoria. Jonkun kastikkkeen varmaan myös vaatisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olenkohan minä jotenkin rajoittunut, kun en ollenkaan tajua perunankuorien talteenottamista? Toki syön uusista perunoista kuoret jne., mutta ei kyllä tulisi mieleenkään syödä pari viikkoa vanhoja perunankuoria missään muodossa.

 

Ehkä tämä koko ketju on vitsi, jota en vain tajunnut? Hölmö olo.

Vierailija
16/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koristele niiillä kakku!

Vierailija
17/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Roskiin vaan, haisevatkin jo varmaan.

Vierailija
18/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun pidät ensi kerran lapsen synttärit, laitat niitä kuoria tietenkin vieraiden lahjapussukoihin! Kun ei kerran mitään krääsää saa laittaa....

Vierailija
19/19 |
29.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka paksusti teillä kuoritaan keitetyt peruna? Eihän niistä kunnolla kuorittaessa jää kuin ohuita hituja, jotka menevät tietysti bioastiaan. Raakoja perunankuoria kyllä joukunen vuosi sitten friteerattiin öljyssä ja ne olivat mukamas suurtakin herkkua.

Ollaankohan me nyt tultu siihen aikaan, josta isotätini joskus parikymmentä vuotta sitten sanoi: "Odota vaan, vielä tulee aika, jolloin perunankuoretkin ovat arvossaan." Näin siis sanoi sodan kokenut isotätini.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kolme