Mitä hyvää keitinperunan kuorista?
Teen usein perheelle keitettyjä perunoita ja jokainen kuorii omansa. Olen nyt pari viikkoa keräillyt kuoret talteen ja suunnittelin niiistä viikonloppuna jotain hyvää laittavani.-Tulisikohan noista esim. öljyssä rapeita sipsejä?
Kommentit (19)
Perunankuorihilloke, on jouluinen.
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 12:51"]
Minä kieputan niitä usein tulitikun pään ympäri palloksi. Lapset rakastavat näitä peruna-tikkareita!!!
Nämä sopivat hyvin myös joulunaikaan, kääri näitä sellofaaniin ja anna vaikka anopille. Rosamundasta tulee kivan punaisia.
[/quote]
Kiitos, tämä oli kiva vinkki. En tosin tiedä, ilahtuisiko anoppi, on aika herkkä. Loukkaantui viimeksi kun annoin hänelle lahjaksi hienon käytetyistä kahvinpuruista askartelemani potpourrin.
Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:07"]
Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.
[/quote]
En omista valurautapannua, eikä varmasti tule hyvää noin vaan keittämällä.
laita kuoriin mausteita ja sitten koko komeus uuninpellille levitettynä 75-asteiseen uuniin.
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:42"]
laita kuoriin mausteita ja sitten koko komeus uuninpellille levitettynä 75-asteiseen uuniin.
[/quote]
Kauanko annan olla, etteivät kuivahda liikaa? Tarjoanko ketsupin kanssa televisiota katsellessa. Meihen kanssa ajateltiin pitää viini-ilta. Viime kesäistä mansikkaviiniä ja ostin ihan oikeaa edamia juustoksi. Sopisiko nuo kuoriranskikset siihen settiin kaveriksi?
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:17"]
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:07"]
Uusissa valurauta- ja hiiliteräspannuissa on tapana keittää perunankuoria ennen ensimmäistä rasvapolttoa. Ei ole ihan selvää, miksi näin tehdään, mutta suurista valmistajista ainakin De Buyer suosittelee sitä ihan virallisissa ohjeissaankin.
[/quote]
En omista valurautapannua, eikä varmasti tule hyvää noin vaan keittämällä.
[/quote]
"ennen ensimmäistä rasvapolttoa"
Meillä niistä tehdään multaa: viedään kompostiin, käännetään vuoden aikana kerta tai kaksi ja seuraavana vuonna on valmista.
Teräspannun käsittelyssä kyllä tavitaan öljyä ja raakoja perunankuoria, jos en nyt ihan väärin muista... eli ei keitetä kuoriperunan kuoria-
Osta sika ja anna sille! Saat sit ens vuoden jouluksi kaks kinkkua, kyljyksiä, sisälmyssoppaa jne. Nam!
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 13:56"]
Osta sika ja anna sille! Saat sit ens vuoden jouluksi kaks kinkkua, kyljyksiä, sisälmyssoppaa jne. Nam!
[/quote]
Ei ole varaa ja asutaan kaupungissa. Kuoria on jo kaksi kiloa, en haluaisi hukkaankaan heittää kun vain pilailette!
Onkohan perunankuoret pian uusi av-mammojen trendiruoka, kuten avokadopasta? Meillä ne lentävät roskiin jo ennen keittämistä.
Jauha niistä mössöä korppujauhojen, munien, suolan, liemijauheen ja broilerimausteen kanssa. Sitten pyöräytät ja paistat taikinasta pallerot, niin täydestä menee kanapyöryköinä.
[quote author="Vierailija" time="29.11.2013 klo 14:11"]
Jauha niistä mössöä korppujauhojen, munien, suolan, liemijauheen ja broilerimausteen kanssa. Sitten pyöräytät ja paistat taikinasta pallerot, niin täydestä menee kanapyöryköinä.
[/quote]
Erittäin hyvä idea. Voisin tarjota niiden kera kuoriperunoita ja saada uusia käyttökelpoisia kuoria. Jonkun kastikkkeen varmaan myös vaatisi.
Olenkohan minä jotenkin rajoittunut, kun en ollenkaan tajua perunankuorien talteenottamista? Toki syön uusista perunoista kuoret jne., mutta ei kyllä tulisi mieleenkään syödä pari viikkoa vanhoja perunankuoria missään muodossa.
Ehkä tämä koko ketju on vitsi, jota en vain tajunnut? Hölmö olo.
Roskiin vaan, haisevatkin jo varmaan.
Kun pidät ensi kerran lapsen synttärit, laitat niitä kuoria tietenkin vieraiden lahjapussukoihin! Kun ei kerran mitään krääsää saa laittaa....
Kuinka paksusti teillä kuoritaan keitetyt peruna? Eihän niistä kunnolla kuorittaessa jää kuin ohuita hituja, jotka menevät tietysti bioastiaan. Raakoja perunankuoria kyllä joukunen vuosi sitten friteerattiin öljyssä ja ne olivat mukamas suurtakin herkkua.
Ollaankohan me nyt tultu siihen aikaan, josta isotätini joskus parikymmentä vuotta sitten sanoi: "Odota vaan, vielä tulee aika, jolloin perunankuoretkin ovat arvossaan." Näin siis sanoi sodan kokenut isotätini.
Minä kieputan niitä usein tulitikun pään ympäri palloksi. Lapset rakastavat näitä peruna-tikkareita!!!
Nämä sopivat hyvin myös joulunaikaan, kääri näitä sellofaaniin ja anna vaikka anopille. Rosamundasta tulee kivan punaisia.