Mitäs teillä syödään tänään?
Meillä on lounaalla tähteitä: eilistä makaronilaatikkoa ja maanantaista kuskusia, päiväruoka syödään ravintolassa, koska tänään on miehen synttärit.
Kommentit (42)
Lohta ja jauhelihaa tietenkin! Nyt ollaan Suomessa!
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:49"]
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:35"]
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:34"]
Nizzan salaattia
[/quote]
Millainen on Nizzan salaatti?
Ap
[/quote]
En ole tuo joka tänään tarjoaa Nizzan salaattia, mutta vastaan, että minä teen sen näin:
Vadin pohjalle revittyä keräsalaattia, sen päälle kerros kurkkua ja/tai siivutettuja retiisejä (rapsakkuutta), sitten hyvin ohuiksi siivuiksi leikattua punasipulia, sitten kerrokset tomaattisiivuja, keitettyjä perunoita viipaleina, veteen säilöttyä tonnikalaa, anjovisfileitä (niistä voi laittaa ruudukon salaatin päälle). Koristeeksi ripottelen mustia oliiveja ja kananmunanlohkoja. Kerrosten väliin suolaa, mustapippuria, kastikkeeksi riittää kun pöytään laittaa pullon punaviinietikkaa ja pullon hyvää oliiviöljyä.
Salade Niçoise on meidän perheen suosikkeja kesäisin. Se on perinneruoka, joten jokaisella on varmaan oma versionsa.
Tänään meillä syödään chili con carnea, normaalit lisukkeet (riisi, cheddarraaste, creme fraiche, silputtu korianteri).
[/quote]
Jos haluaa tehdä oikean Nizzan salaatin, niin kala on sitten öljyyn säilöttyä sardellia. Abba/Pirkka-anjovissuikaleista tulee jotakin ihan muuta. Sama kuin tekisi graavilohta purkkitonnikalasta.
Hain juuri verkollisen simpukoita ja teen pian simpukkatagliatellea valkoviinikastikkeessa.
Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!
Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 13:27"]
Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!
[/quote]
Slurps, maistuis mullekin.
Mustaa makkaraa tai ranskalaisia ja nakkeja. Annan lasten päättää.
tänään luvassa tofua vihreässä currykookoskastikkeessa riisin, salaatin ja raejuuston kera.
Meillä on moussakaa, ihan itse tehtyä, ihan perinteisellä reseptillä. Olen tehnyt sen jo valmiiksi
Spagetti bolognese, parmesan-raastetta, vihreää salaattia ja raejuustoa (lapselle)
Meillä on pikaruokaa, jota syödään aina, kun ei jaksa tehdä ruokaa tai ei keksi mitään, kuten tänään. Se on lähikaupan grillattu broileri ja salaattia, jossa tomaattia, kurkkua, sipulia, papuja tai linssejä purkista, jotain hedelmää, purkista artisokkaa, munakoisoa tms., fetaa ja mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Koko perheen herkkuruokaa.
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 12:51"]
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:49"]
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:35"]
[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:34"]
Nizzan salaattia
[/quote]
Millainen on Nizzan salaatti?
Ap
[/quote]
En ole tuo joka tänään tarjoaa Nizzan salaattia, mutta vastaan, että minä teen sen näin:
Vadin pohjalle revittyä keräsalaattia, sen päälle kerros kurkkua ja/tai siivutettuja retiisejä (rapsakkuutta), sitten hyvin ohuiksi siivuiksi leikattua punasipulia, sitten kerrokset tomaattisiivuja, keitettyjä perunoita viipaleina, veteen säilöttyä tonnikalaa, anjovisfileitä (niistä voi laittaa ruudukon salaatin päälle). Koristeeksi ripottelen mustia oliiveja ja kananmunanlohkoja. Kerrosten väliin suolaa, mustapippuria, kastikkeeksi riittää kun pöytään laittaa pullon punaviinietikkaa ja pullon hyvää oliiviöljyä.
Salade Niçoise on meidän perheen suosikkeja kesäisin. Se on perinneruoka, joten jokaisella on varmaan oma versionsa.
Tänään meillä syödään chili con carnea, normaalit lisukkeet (riisi, cheddarraaste, creme fraiche, silputtu korianteri).
[/quote]
Jos haluaa tehdä oikean Nizzan salaatin, niin kala on sitten öljyyn säilöttyä sardellia. Abba/Pirkka-anjovissuikaleista tulee jotakin ihan muuta. Sama kuin tekisi graavilohta purkkitonnikalasta.
[/quote]
Niinpä. Sardelli on sardelli, anjovis on anjovis, pääasia ettei käytä ns. Janssonin fileitä. Ne ovat liian isoja ja sekä liian vahvan että väärän makuisia (myös Janssonin kiusaukseen kannataa minun mielestäni laittaa nimenomaan anjoviksia, ei "Janssonin fileitä".)
Suomi on iso ja harvaanasuttu maa, sardelleja voi olla vaikea saada lähimmästä K- tai S-marketista, mutta sen ei pidäö estää Nizzan salaatista nauttimista.
Koska lisäämme salaattiin öljyä, ei tonnikalan tarvitse olla öljyyn säilötty.
Osaan graavata monenlaisia kaloja monin tavoin, lohta, siikaa, silakoita ... Purkkitonnikalaa en varmaan osaisi graavata. Tuoretta tonnikalaa on minun mielestäni syytä välttää, koska se on ryöstökalastettu kala.
En tiedä mikä on "oikea" Nizzan salaatti (kuka sen päättää, Nizzan pormastariko?). Kuten kirjoitin, se on perinneruoka, jonka valmistuksessa on monta metodia.
Hyvää joulun odotusaikaa, t.
12
täytettyjä paprikoita, täytteenä sieniä ja jauhelihaa
Täysjyvöbasmatiriisiä ja vihannes-kookoscurry. (kurpitsaa, kukkakaalia, sipulia, vihreitä papuja, herneitä, tomaatteja, kookosmaitoa ja mausteita).
Eilistä kalakiusausta. Oon ihan surkee kokki ): luksusta et oon ees tehny ruokaa
No kävikö ap siellä ABC:lla illallistamassa :D
Mies söi töissä ( en ole kysynyt, mitä ), minä söin riisiä ja broilerikastiketta. Sama homma huomenna.
Lounaaksi eilistä lasagnettea, päivälliseksi chili sin carnea.