Hyvänen aika oletteko maistaneet Thai-kalakastiketta
Maistuu ihan mädälle eikä sitä hajua saa käsistäkään pois millään.
Miten Suuret kokit mainostaa tuota.
Kommentit (29)
No ei joku soija tai etikkakaan kummoiselta paljaaltaan mastu. Silti tilkka ruokaan antaa sille hyvää makua.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 02:16"]
Maistuu ihan mädälle eikä sitä hajua saa käsistäkään pois millään.
Miten Suuret kokit mainostaa tuota.
[/quote] Ei se sillinkaan haju helpolla lahde.
No yhteen väliin oli joku kuivattu iguaanin kakkakin muodissa jauheena joka maksoi satasen grammalta, että kunhan se vaan on riittävän eksoottista niin pataan vaan.
Oletko maistellut muita mausteita sellaisenaan?
Kalakastike on meidän vakkomasusteita siinä missä soijat ja chilikastikkeetkin. Hyvää esimerkiksi keittoihin.
Se haisee uskomattomalta mutta ei maistu juuri miltään. Kuuluu valitettavasti meidänkin maustekaapin antimiin, vaikka käytettäessään saastuttaa koko keittiön löyhkällään.
Kalakastike eli nuoc mam on Vietnamissa yhtä tärkeä kuin soijakastike Kiinassa. Haju on tosiaan hurja, mutta ei sen ole tarkoitus ruuassa kalalta maistua. Samanlainen tapaus siis kuin kiinalainen osterikastike. Italiassa käytetään usein pieni määrä öljyyn säilöttyä sardellia tomaattikastikkeen mausteeksi, eikä siitäkään ruoka kalaisen makuiseksi tule.
Minä inhoan sitä, eikä minuun oikein uppoa muutenkaan nuo itämaisten ruokien maut, esim. jo hapanimelä tai soija etoo...
Mutta sinänsä ymmärrän, että kyseisellä tuotteella oikein ja yhdessä siihen sopivien aineiden kanssa voi saada aikaan hyviäkin makuja, vaikka aine itsessään pelkästään on varmaan lähes kaikista pahaa.
" Italiassa käytetään usein pieni määrä öljyyn säilöttyä sardellia tomaattikastikkeen mausteeksi, eikä siitäkään ruoka kalaisen makuiseksi tule."
Jep, tätä harrastan itsekin. Viikonloppunakin tein parsakaalipastaa, jossa ensimmäiseksi öljyssä paistoin silputtua sardellia. Ei se ruoka kalalta maistu, sardelli vaan antaa semmoisen kivan suolaisen särmän siihen.
hahhah joo se haisee ja maistuu yksinään ihan ...silliltä :D ruuassa antaa veikeän ja ehdottoman itämaisen lisän joten sekaan vaan. eikä lotrata sitten vaikka kuinka silli innostaisi ;)
joku suuri kokki kertoi oman kokemuksensa kalakastikkeesta. oli kaatanut sen viemäriin kun oli epäillyt sen menneen pilalle :D kunnes joku oli valaissut tietämätöntä. että sattuu sitä gurmeekokeillekin..
Kalakastike haisee aina pahalta ja ne halvemmat laadut varmaan maistuvatkin? Eikös se mennyt niin päin, että ne vaaleimmat ovat parempaa laatu kuin tummat kastikkeet? Meillä ei ihan hirveästi käytetä, mutta joihinkin ruokiin sopii.
Näppärä kokki tekee kalakastikkeen itse. Kuumana kesäpäivänä hakee järvestä katiskallisen pikkusinttejä ja mättää ne pärekoriin yhdessä karkean suolan kanssa. Parin päivän päästä viimeistään alkaa korista valua herkullista kalakastiketta.
Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.
Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:55"]
Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.
[/quote]
Niinhän ne on, mutta kun nämä kalakastikkkeet on eksoottisia, niin ne onkin sitten hienoja ruokia joista tykkäämätön on suorastaan junttimainen ;-) Tavallisessa liemikuutiossa taas ei ole mitään hienoa ja eksoottista joten sitä sopii arvostella sisällön perusteella.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]
Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!
[/quote]
Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]
Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!
[/quote]
Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.
[/quote]
Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:05"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]
Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!
[/quote]
Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.
[/quote]
Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.
[/quote]
Olet ihan helvetin tyhmä, jos kuvittelet luettelemiesi tuotteiden olevan jotenkin terveellisempiä kuin Knorrin liemikuutiot.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:55"]
Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.
[/quote]
Kyllähän täällä kilvan kerrottiin, kuka mitäkin valmista taco- tai fajitasmaustesekoitusta käyttää tortillatäytteissään.
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:06"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:05"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]
[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]
Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!
[/quote]
Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.
[/quote]
Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.
[/quote]
Olet ihan helvetin tyhmä, jos kuvittelet luettelemiesi tuotteiden olevan jotenkin terveellisempiä kuin Knorrin liemikuutiot.
[/quote]
Kysymys oli mausta, ei terveellisyydestä. Miksi muuten haukut ja kiroilet?
Thaimaassahan näkyy isoja astioita, joissa tuota kastiketta valmistetaan kuivatusta kalasta. Siellä se likoaa 30 asteen helteessä..
Ei sillä, minä kyllä pidän thairuoasta.