Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvänen aika oletteko maistaneet Thai-kalakastiketta

Vierailija
20.11.2013 |

Maistuu ihan mädälle eikä sitä hajua saa käsistäkään pois millään.

Miten Suuret kokit mainostaa tuota.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Thaimaassahan näkyy isoja astioita, joissa tuota kastiketta valmistetaan kuivatusta kalasta. Siellä se likoaa 30 asteen helteessä..

Ei sillä, minä kyllä pidän thairuoasta.

Vierailija
2/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei joku soija tai etikkakaan kummoiselta paljaaltaan mastu. Silti tilkka ruokaan antaa sille hyvää makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 02:16"]

Maistuu ihan mädälle eikä sitä hajua saa käsistäkään pois millään.

Miten Suuret kokit mainostaa tuota.

[/quote] Ei se sillinkaan haju helpolla lahde.

Vierailija
4/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No yhteen väliin oli joku kuivattu iguaanin kakkakin muodissa jauheena joka maksoi satasen grammalta, että kunhan se vaan on riittävän eksoottista niin pataan vaan.

Vierailija
5/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko maistellut muita mausteita sellaisenaan?

Kalakastike on meidän vakkomasusteita siinä missä soijat ja chilikastikkeetkin. Hyvää esimerkiksi keittoihin.

Vierailija
6/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se haisee uskomattomalta mutta ei maistu juuri miltään. Kuuluu valitettavasti meidänkin maustekaapin antimiin, vaikka käytettäessään saastuttaa koko keittiön löyhkällään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalakastike eli nuoc mam on Vietnamissa yhtä tärkeä kuin soijakastike Kiinassa. Haju on tosiaan hurja, mutta ei sen ole tarkoitus ruuassa kalalta maistua. Samanlainen tapaus siis kuin kiinalainen osterikastike. Italiassa käytetään usein pieni määrä öljyyn säilöttyä  sardellia tomaattikastikkeen mausteeksi, eikä siitäkään ruoka kalaisen makuiseksi tule.

Vierailija
8/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä inhoan sitä, eikä minuun oikein uppoa muutenkaan nuo itämaisten ruokien maut, esim. jo hapanimelä tai soija etoo...

 

Mutta sinänsä ymmärrän, että kyseisellä tuotteella oikein ja yhdessä siihen sopivien aineiden kanssa voi saada aikaan hyviäkin makuja, vaikka aine itsessään pelkästään on varmaan lähes kaikista pahaa. 

 

" Italiassa käytetään usein pieni määrä öljyyn säilöttyä  sardellia tomaattikastikkeen mausteeksi, eikä siitäkään ruoka kalaisen makuiseksi tule."

 

Jep, tätä harrastan itsekin. Viikonloppunakin tein parsakaalipastaa, jossa ensimmäiseksi öljyssä paistoin silputtua sardellia. Ei se ruoka kalalta maistu, sardelli vaan antaa semmoisen kivan suolaisen särmän siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

hahhah joo se haisee ja maistuu yksinään ihan ...silliltä :D ruuassa antaa veikeän ja ehdottoman itämaisen lisän joten sekaan vaan. eikä lotrata sitten vaikka kuinka silli innostaisi ;)

Vierailija
10/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

joku suuri kokki kertoi oman kokemuksensa kalakastikkeesta. oli kaatanut sen viemäriin kun oli epäillyt sen menneen pilalle :D kunnes joku oli valaissut tietämätöntä. että sattuu sitä gurmeekokeillekin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalakastike haisee aina pahalta ja ne halvemmat laadut varmaan maistuvatkin? Eikös se mennyt niin päin, että ne vaaleimmat ovat parempaa laatu kuin tummat kastikkeet? Meillä ei ihan hirveästi käytetä, mutta joihinkin ruokiin sopii.

Vierailija
12/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näppärä kokki tekee kalakastikkeen itse. Kuumana kesäpäivänä hakee järvestä katiskallisen pikkusinttejä ja mättää ne pärekoriin yhdessä karkean suolan kanssa. Parin päivän päästä viimeistään alkaa korista valua herkullista kalakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.

Vierailija
14/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:55"]

Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.

[/quote]

 

Niinhän ne on, mutta kun nämä kalakastikkkeet on eksoottisia, niin ne onkin sitten hienoja ruokia joista tykkäämätön on suorastaan junttimainen ;-) Tavallisessa liemikuutiossa taas ei ole mitään hienoa ja eksoottista joten sitä sopii arvostella sisällön perusteella.

 

Vierailija
16/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]

Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!

[/quote]

 

Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.

Vierailija
17/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]

Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!

[/quote]

 

Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.

[/quote]

 

Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.

Vierailija
18/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:05"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]

Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!

[/quote]

 

Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.

[/quote]

 

Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.

[/quote]

 

Olet ihan helvetin tyhmä, jos kuvittelet luettelemiesi tuotteiden olevan jotenkin terveellisempiä kuin Knorrin liemikuutiot.

Vierailija
19/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:55"]

Kummallista, että av-palstalla joku edes myöntää käyttävänsä moista Aasiasta tuotua lisäainelitkua, kun liemikuutiotkin ovat kuulemma saatanasta.

[/quote]

 

Kyllähän täällä kilvan kerrottiin, kuka mitäkin valmista taco- tai fajitasmaustesekoitusta käyttää tortillatäytteissään.

Vierailija
20/29 |
20.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:06"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:05"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 11:00"]

[quote author="Vierailija" time="20.11.2013 klo 10:57"]

Kuitenkin nimenomaan kalakastike antaa thairuoalle sen oikean maun!

[/quote]

 

Höpöhöpö. Se on vain hätäapuväline niille, jotka muuten eivät saa ruuasta "oikean" makuista.

[/quote]

 

Höpöt itsellesi. Natriumglutamaatti ja siihen perustuvat kehnot liemivalmisteet ovat hätäapuväline. Kalakastike, soijakastike, miso, tahini ja kymmenet muut tuotteet ovat ihan autenttista tavaraa.

[/quote]

 

Olet ihan helvetin tyhmä, jos kuvittelet luettelemiesi tuotteiden olevan jotenkin terveellisempiä kuin Knorrin liemikuutiot.

[/quote]

 

Kysymys oli mausta, ei terveellisyydestä. Miksi muuten haukut ja kiroilet?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi seitsemän