voiko lihapullat pyöritellä jääkaappiin valmiiksi
ja paistaa vasta tuntien päästä vai alkaako jauheliha jotenkin pilaantumaan kun poistetaan pakkauksestaan?
Kommentit (4)
joo, ei missään nimessä. Pakkauksen avaamisen jälkeen paistettava viimeistään 15 min sisällä ettei pilaannu. Ap taitaa olla 8vuotias........kysy äidiltä tai isältä neuvoa.
Muutama tunti ei haittaa, mutta jauhelihataikinaa ei kannata esim. edellisenä päivänä tehdä valmiiksi, jos käyttää taikinassa raakaa sipulia. Raaka sipuli pilaa raa'an jauhelihan aika nopeasti, joku kemiallinen reaktio siis, liha alkaa haista ja maistua pahalta.
Jauheliha on yksi nopeimmin pilaantuvista elintarvikkeista.
Mutta miksi et tekisi valmiiksi vain lihapullataikinan, ja pyörittelisi sen pulliksi vasta sitten, kun alat paistaa niitä? Eihän siinä mene niin paljon aikaa, ettei muka ehtisi jos nyt ei satoja joudu kerralla tekemään.
Hohhoijaa....