Mitä käyttöä ylijääneille tortillapohjille?
Olen joskus vaan syönyt ns leipärullana(juusto, margariini, salaatti ja leikkele väliin). Muita vinkkejä?
Kommentit (30)
2 tortillapohjaa, joihin levitetään salsaa tai hätätapauksessa ketsuppia, väliin juustoa ja mitä nyt sattuu tekemään mieli ja kuivalla pannulla paisto molemmin puolin.
Tee quesadilloja, pannulle ja juustoa väliin. Pizzapohjina myös hyviä. Vehnäiset voi myös pakastaa, maissiset kärsii vähän pakastamisesta ja voivat hajoilla.
Pilko, friteeraa ja laita kylkeen salsaa.
Pakasta ja kun on tarpeeksi ylijäämätortilloja niin tee uudestaan.
Minipizzoja. Ketsuppia, vähän täytteitä ja juustoa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Pilko, friteeraa ja laita kylkeen salsaa.
Jos ei halua friteerata, pilkkomisen jälkeen sivellään molemmin puolin öljyä ja paistetaan uunissa. Ei ihan yhtä hyvä lopputulos, mutta maistuva silti.
Munakasrulla on erittäin hyvä lounasruoka! Paistat normaalin 2-3 munan ohuen munakkaan, päälle juustoa ja mitä ikinä haluatkaan (kauden sieniä, kinkkua esimerkiksi). Tortilla lätty päälle ja käännä ympäri niin että tortilla paistuu alimmaisena ja sula juusto sitoo lätyn kiinni munakkaaseen. Noin 30sec riittänee.
Nost pannulta ja rullaa rullaksi. Toimii erittäin hyvin myös kylmänä myöhemmin.
Pannunalusena tai lautasenalusena käyttöä.
https://www.valio.fi/reseptit/tortillalasagne/
Hyvää oli, mutta käytä lätyt ensin paistinpannulla.
Teen minipizzaa :) Jalapenoa, punasipulia ja mozzarellaa :p Ap
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tortillavuoka
Jos jää vain pari yli, laitan pakkaseen odottamaan tuota käyttöä.
Vierailija kirjoitti:
Voiko sen laittaa housuihin?
Kyllä. Yhdestä tortillasta saa 4 imukykyistä pikkuhousunsuojaa.
Pitsantapaista täälläkin. Paistan hetken ennenkuin täytän, ei oo niin pehmeä.
Ja jos makeanhimo yllättää, tortillasta saa hillolla ja kermavaahdolla laskiaispullan makuisen herkun.
Oon tehnyt joskus pikapitsoja.