Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija
Poiminta

Ihan omasta mielenkiinnosta aloin pohtia kotona tehtäviä kotitöitä, lisätkää kun tulee mieleen. Ja voitte lopettaa lukemisen tähän, jos ei kiinnosta, tulee pitkä sepustus..

Kaikkia näitä ei toki tarvitse tehdä päivittäin eikä edes viikottain (tai ikinä, jos tykkää asua läävässä) mutta väitän, että koska töitä on paljon, viikottain tulee paljon muutakin kuin vain imurointi ja tiskaus, jos haluaa kodin olevan siisti, järjestyksessä ja puhdas.

Asun itse iskohkossa kerrostaloasunnossa perheeni kanssa, joten luettelen tässä sen kunnossapitoon liittyviä siivoustehtäviä.

-Imurointi 2 x vko (yhdessä kerrassa menee 1 h, kun imuroi tunnollisesti huonekalujen alta, matot kunnolla ja niiden alta, sekä sohvat ja koristetyynyt, eikä fuskaa)

-Tiskaaminen 1-2 x pv (astiat koneeseen ja pois, sekä käsitiski niille jotka eivät kestä tiskikonetta, kuten pannut, termospullot, jotkin muovirasiat, puukauhat jne, 10-20 min/päivä)

- keittiön pöydän ja tasojen (+ hellan) pyyhintä muruista ja ruoanteosta johtuneista roiskeista ym. Noin 5 x pv, yht. 10 min/päivä)

- wc:n pesu 1 x vko (pytty sisältä ja ulkoa, lavuaari sisältä ja ulkopinnalta, hana, ympäristön kaakelit, peilikaappi ja sen tasojen pyyhintä, vessan siivoukseen itsellä kuuluu myös vessan lattianpesu kontaten rätillä, jotta pääsen pesemään tarkasti pytyn tauksen ja lavuaarin putkien ympäryksen, 30 min)

- lattianpesu 1 x vko (40 min, kun pesee huonekalujen ja mattojenkin alta ja pyyhkii lattialistat)

- pölyjen pyyhintä huushollista 1 x vko, sis. ovenkahvat ja niiden ympäristö, peilit, kaikki tasot, hyllyt, tarvittaessa karmit, ovet kokonaan, valonkatkaisijat jne (45 min)

- jääkaapin järjestely, vanhat pois/eteen käytettäväksi + hyllyjen pyyhintä/lokeroiden pesu tarvittaessa, 1 x vko 10 min

- roskien, biojätteiden, lehtien, lasipurkkien ym vienti, (joka päivä jotain, tähän viikottain aikaa noin 15 min.)

- yleinen järjestely, petien petaukset, tavaroiden vienti paikoilleen jne (20 min/pv)

- pyykinpesu, koneellinen joka päivä (pyykin lajittelu, koneeseen laitto, ripustus kuivumaan, edellispäivän pyykkien viikkaus ja vienti kaappeihin, 15 min pv)

- kodinkoneiden puhdistus (kahvinkeitin, vedenkeitin, paahdin, pesukone, jääkaappi, liesi, astianpesukone.. Kaikki kerran kuussa, eli joka viikko jotain, keskimäärin ehkä 10 min/vko)

- ruoanlaitto/lämmitys, pöydän kattaminen (2 x pv, yht. keskimäärin 45 min/pv)

- leipominen, (1 x vko, noin 30 min, en laskenut tähän paistoaikoja mutta tarvikkeiden esiinoton, valmistuksen, jälkien siivouksen)

- ruokalistan ja ostoslistan suunnittelu, kaupassakäynti 2 x vko yht. n. 2 h (listan kirjoittamisesta ostoskassien tyhjentämiseen kaappeihin)

- mattojen tuuletus ulkona (tämän teen vain kerran kk, eikä meillä ole kuin 5 mattoa koko huushollissa, keittiössä siivoussyistä ei yhtään, aikaa siis 20 min/kk)

Jatkuu...

Sivut

Kommentit (589)

Vierailija

- silitys (silitän harvoin, mutta kauluspaidat, juhlavaatteet, verhot, pöytäliinat jne, ehkä 1 x kk silitystä noin 30 min/kerta)

- petivaatteiden vaihto kaikkiin sänkyihin, petauspatjojen ja tyynyjen imurointi, peittojrn tuuletus, joskus pesu (2 x kk, noin 1 h kerta)

- suihkuhuoneen pesu, hana, seinät, lattia, lattiakaivo (1 x kk, 45 min)

- vaatekaappien ja muiden kaappien ja komeroiden läpikäynti, järjestely, (tätä joka kuukausi joku yksittäinen kaappi, noin 30 min/kk)

- saunan pesu (2 x vuosi, 1 h kerta)
- ikkunoiden pesu (2 x vuosi, 3 h kerta)
- ilmastointihormien/ilmastoinnin kattorinkuloiden (mitä nämä ovat...) puhdistus 2 x vuosi yht. 1 h
- parvekkeen siivous/pesu (2 x vuosi, 2 h kerta, sis kalusteiden pyyhintä, lattian ja seinien imurointi ja pesu, parvekelasien pesu)
- kesä- ja talvivaatteiden ja kenkien läpikäyminen, puhdistus, varastointi (2 x vuosi, noin 1 h kerta)
- verhojen vaihto, kattovalaisimien puhdistus, seinien puhdistusta, kausikoristeet, kukkamultien vaihto, näitä satunnaisesti muutama kerta vuodessa, aikaa ehkä 4 h/vuosi)

Unohdinko jotain?

Täytyy vielä laskea paljonko nämä vievät keskimäärin aikaa päivässä, viikossa, kuukaudessa, vuodessa..
Ihan vaan mielenkiinnosta ;P

T. Kotirouva

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mitä tähän nyt sanoisi... Ehkä me muut sitten asutaan sun kriteereillä läävässä. Lattian imurointi ja pesu mattojen alta joka viikko... Ihan vapaasti.

Vierailija

Siis minkäkokoisessa lukaalissa asutte, kerta imurointiin menee tunti? Asun itse okt:ssa, eikä minulla mene huolelliseen imurointiin kuin 40 min korkeintaan. Ja ihan siis sisältää sohvien imuroinnit ja tavaroiden siirretyt.

Vierailija

Huh, enpä ole siivousaikoja noin tarkkaan pohtinut mutta meillä kahden hengen taloudessa (+ 2 karvaista kissaa) ja 106 m2 asuintilaa niin siivottavaa kyllä on vaikka kuinka. Haluan pitää talon siistinä niin sisällä kuin ulkonakin.

Vierailija

Niinpä. Kyllähän noita on ihan valtavasti, kaikilla tietysti vähän erilaisia. Meillä ei pestä lattioita kuin ehkä kerran 1-2 kk, mutta esim. erilaisia viherkasveja meillä on n. 50 ja niidenkin kasteluun menee kyllä aikaa.

Vierailija

Hieman voisi siivouksen suhteen hellittää. Ei kaikkea tarvi joka viikko tehdä.

Yksi helpottava asia on robotti imuri. Ei siivoa automaatisesti, mutta nopeutaa kivasti kun laittaa yhteen huoneeseen imuroimaan voi seuraavan järjestää sillä aikaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä tähän nyt sanoisi... Ehkä me muut sitten asutaan sun kriteereillä läävässä. Lattian imurointi ja pesu mattojen alta joka viikko... Ihan vapaasti.

Ja koristetyynyjen imurointi :,D

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Unohdit listata tohon metatyön, joka varmasti on vähintään tuplat...........

Heleposti! Ajattele miten kauan tuon listankin kirjoittamisessa meni.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
voi luoja näitä kotitöillään uhritujia.  on köyhä elämä jos noilla pitää leijua 

En mä uhriudu, sori jos tuli semmonen vaikutelma. Tykkään siivota, tykkään että on tiptop paikat. Itse olen valinnut.

Joskus vaan ärsyttää se vähättely, jota kohtaa, esim. otsikossa mainitun lausahduksen kuulin jossain juuri toissapäivänä, josta tämä listaus tuli mieleenikin.

Halusin vain jakaa tämän jonnekin. :)

Ap

Vierailija

Mä imuroin joka päivä viiden huoneen lattiat. Koira saa vapaasti liikkua kaikissa
Meillä ei ole montaa tasoa, ettei niitä pölyjä tarvitsisi pyyhkiä.
Onhan ok-talossa ulkonakin tekemistä.
En mä viitsi itseasiassa alkaa luettelemaankaan kaikkia tekemisiäni...koska en stressaa niitä.
Kiva vaan, kun on puuhaamista.

Vierailija

Haluaisin nähdä huushollin, jossa ei tehdä mitään muuta kotityötä kuin vaan imuroidaan ja tiskataan. Missä kunnossa vaatteet, vessa, kylppäri, tasot, lattiat, ovet, ikkunat... hyi.

Vierailija

Koiria on paljon, joten imuroin aikalailla kerran päivässä. Tosin kevyemmin, ehkä kerran viikkoon tarkasti. Tiskikone pyörii keskimäärin joka toinen päivä, pyykkikone myös. Matot käy kuivausrummussa tuulettumassa n. kerran viikossa, samana päivänä kun imuroin kunnolla. Sänkyvaatteet myös.

Verhot vaihtuu ehkä 2-3 kertaa vuodessa. Sänkyvaatteet noin parin viikon välein. Pyyhkeet käy pesussa ja kuivausrummun kautta takaisin käyttöön samana päivänä n. 2 viikon välein.

Sauna pestään kerran kaksi vuodessa, vessa isommin kerran kuussa. Lattiat pesen ehkä kaksi kertaa vuodessa. Mies pesee ikkunat syksyllä.

Dadaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Haluaisin nähdä huushollin, jossa ei tehdä mitään muuta kotityötä kuin vaan imuroidaan ja tiskataan. Missä kunnossa vaatteet, vessa, kylppäri, tasot, lattiat, ovet, ikkunat... hyi.

Niinpä :D

Ap

Vierailija

Näin korona-aikana kotityö on lisääntynyt entisestään. Tulee pyyhittyä keittiön pinnat sen 5x pv, kun jatkuvasti on ruoan tai välipalan laittoa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla