Miksi kinkku- ja kalkkunaleikkeet ovat useimmiten savustettuja?
En pidä savustetusta lihasta. Kuitenkin selvästi suurin osa erilaisista kinkku-, broileri- ja kalkkunaleikkeistä on savustettu. Tämä savustaminen sitä paitsi mainitaan usein vain "takasivulla" pienellä tekstillä yhtenä sanana. Onko savustaminen jotenkin edullisempi ja/tai kätevämpi tapa kypsentää liha kuin muut menetelmät, vai miksi sitä käytetään niin paljon?
Kommentit (19)
Olisiko kyse ihan perinteestä, onhan esimerkiksi palvikinkkua käytetty iät ja ajat. Ja monen mielestä savustettu kinkku on maukkaampi kuin keittokinkku. Makujuttu kuten niin moni muukin asia.
Eihän sitä voi raakanakaan syödä. Nyt järki käteen
Jos keitetyn kinkun ja savukinkun aromeja verrataan niin kyllä savustettu vie pisteet? Tarjolla on kyllä ihan keittokinkkujakin ja savustamattomia kalkkuna ja broilerituotteita, kannattaisi tutustua pakkausteksteihin vähän perusteellisemmin.
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Savuaromilla on tarkoitus peittää se maku, mikä monelle on ällö.
Tuotetta voi myydä pidempään kun savuaromi peittää pilaantumisen maun.
Harvemmin ne on oikeasti savustettuja vaan yleensä on vain käytetty savuaromia.
Ei niitä suinkaan savusteta, vaan niihin lisätään savuaromia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"
Niinpä, tosin en enää järkyty, valitsen parempaa syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä suinkaan savusteta, vaan niihin lisätään savuaromia.
Minkä takia lykätä niihin sitä aromia? Taas yksi lisäaine lisää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"
Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää?
"Hui, lisäaineita"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää?
"Hui, lisäaineita"?
Ei tarvitse vetää mitään johtopäätöksiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää?
"Hui, lisäaineita"?
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Kyllä! anemiaa aiheuttaa:-(
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja. Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.
Pitää paikkansa. Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä. Keittokinkku on paras!
Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:
"Ainesosaluettelo
siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),
vesi,
suola,
dekstroosi,
stabilointiaineet (E450, E451, E407),
maissmaltodekstriini,
happamuudensäätöaine (E261),
hapettumisenstoaine (E316),
säilöntäaine (E250)"Niinpä, tosin en enää järkyty, valitsen parempaa syömistä.
Mut kun se on sydänmerkkituote?
Mainitsemasi lihat ovat itsessään aika mauttomia, savustus antaa hieman makua. Suurin osa ihmisistä tykkää, siksi niitä tehdään.