Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kinkku- ja kalkkunaleikkeet ovat useimmiten savustettuja?

Vierailija
14.09.2020 |

En pidä savustetusta lihasta. Kuitenkin selvästi suurin osa erilaisista kinkku-, broileri- ja kalkkunaleikkeistä on savustettu. Tämä savustaminen sitä paitsi mainitaan usein vain "takasivulla" pienellä tekstillä yhtenä sanana. Onko savustaminen jotenkin edullisempi ja/tai kätevämpi tapa kypsentää liha kuin muut menetelmät, vai miksi sitä käytetään niin paljon?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mainitsemasi lihat ovat itsessään aika mauttomia, savustus antaa hieman makua. Suurin osa ihmisistä tykkää, siksi niitä tehdään.

Vierailija
2/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko kyse ihan perinteestä, onhan esimerkiksi palvikinkkua käytetty iät ja ajat.  Ja monen mielestä savustettu kinkku on maukkaampi kuin keittokinkku.  Makujuttu kuten niin moni muukin asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän sitä voi raakanakaan syödä. Nyt järki käteen

Vierailija
4/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos keitetyn kinkun ja savukinkun aromeja verrataan niin kyllä savustettu vie pisteet?  Tarjolla on kyllä ihan keittokinkkujakin ja savustamattomia kalkkuna ja broilerituotteita, kannattaisi tutustua pakkausteksteihin vähän perusteellisemmin.

Vierailija
5/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Vierailija
6/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savuaromilla on tarkoitus peittää se maku, mikä monelle on ällö.

Vierailija
8/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuotetta voi myydä pidempään kun savuaromi peittää pilaantumisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvemmin ne on oikeasti savustettuja vaan yleensä on vain käytetty savuaromia.

Vierailija
10/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niitä suinkaan savusteta, vaan niihin lisätään savuaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Vierailija
12/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Niinpä, tosin en enää järkyty, valitsen parempaa syömistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä saa makua ja säilyvyyttä

Vierailija
14/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei niitä suinkaan savusteta, vaan niihin lisätään savuaromia.

Minkä takia lykätä niihin sitä aromia?  Taas yksi lisäaine lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää? 

"Hui, lisäaineita"?

Vierailija
16/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää? 

"Hui, lisäaineita"?

Ei tarvitse vetää mitään johtopäätöksiä. 

Vierailija
17/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Mikäs johtopäätös tästä listasta pitäisi vetää? 

"Hui, lisäaineita"?

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…

Kyllä! anemiaa aiheuttaa:-(

Vierailija
18/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
19/19 |
14.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Savustusta kannattaisi välttää koska se tuo elintarvikkeisiin karsinogeeneja.  Tätä ei ole tarpeeksi tiedostettu.

Pitää paikkansa.  Savustetun ruuan on todettu mm. edesauttavan mahasyövän syntymistä.  Keittokinkku on paras!

Pitipä tarkistaa ja järkyttyä taas:

"Ainesosaluettelo

siankinkku (85 %)(kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat),

vesi,

suola,

dekstroosi,

stabilointiaineet (E450, E451, E407),

maissmaltodekstriini,

happamuudensäätöaine (E261),

hapettumisenstoaine (E316),

säilöntäaine (E250)"

Niinpä, tosin en enää järkyty, valitsen parempaa syömistä.

Mut kun se on sydänmerkkituote?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kolme