MITEN tuolla Moccamasterilla keitetään sitä hyvää kahvia?
Keitin on puhdas, vesi on kylmää ja kahvi on Harrodsista ostettua tooodella hienoksi jauhettua, todella hyvää tummapaahtoista kahvia (siis on hyvää kun pressopannulla tekee). Kahvi maistuu samalle, kun täällä anoppilassa normaalisti käytettävä Juhla Mokka. Kitkerää, pahaa.
Ja kyllä, käytin keittimen omaa mittaa ja joo, tein kaiken kuten kuuluu. Kahvi ei vain ole hyvää, vaikka täällä tuota keitintä on kehuttu maasta taivaisiin. Meillä kotona on Philipsin thermoskeitin ja pressopannu, jälkimmäisellä keitän suurimman osan kahveistani ja maistuvaa on. Maistuu kahville, ei jollekin ... jollekin.
Kommentit (27)
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:25"]
Keitin on puhdas, vesi on kylmää ja kahvi on Harrodsista ostettua tooodella hienoksi jauhettua, todella hyvää tummapaahtoista kahvia (siis on hyvää kun pressopannulla tekee). Kahvi maistuu samalle, kun täällä anoppilassa normaalisti käytettävä Juhla Mokka. Kitkerää, pahaa.
Ja kyllä, käytin keittimen omaa mittaa ja joo, tein kaiken kuten kuuluu. Kahvi ei vain ole hyvää, vaikka täällä tuota keitintä on kehuttu maasta taivaisiin. Meillä kotona on Philipsin thermoskeitin ja pressopannu, jälkimmäisellä keitän suurimman osan kahveistani ja maistuvaa on. Maistuu kahville, ei jollekin ... jollekin.
[/quote]
Ei moccamasterilla olekaan tarkoitus keittää oikeasti hyvää kahvia vaan Suomalaista Kahvia eli laihaa ja kitkerää ja mahdollisimman paljon juhlamokan oloista kahvia jota sitten juodaan jo valmiiksi kylmistä ja jättikokoisista Pentikin kahvikupeista ja otetaan kaveriksi vähärasvaista ja vähäsokerista pullaa hehtaaripala. Pitäkää suomalaisuutenne... minä otan pikkuisen turkkilaisen kahvin ja sokeriliemessä lilluvan baklavan tai espresson ja tiramisun paljon mielummin...
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:26"]
Et vain osaa!
[/quote]
No kerro sitten viisaampana MITEN se tehdään?
ap
Meillä ainakin saa hyvää kahvia masterilla, ihan vaan laittamalla jauhot ja vedet ja nappia painamalla :)
Niin, ja vettähän ei ikinä saa kaataa sillä kahvipannulla.
Mutta makuja on monia ja av-palstalla varsinkin.
Laitatko kahvia liikaa?
Missä asennossa tippalukko on?
Itse olen huomannut, että noilla on vaikutusta.
Ei Moccamaster olekaan pressopannu. Sulla oli liian hienoksi jauhetut porot suodattimessa. Tee siitä "todella hienosta" Harrodsin kahvista sumppia pressopannulla, jos silla kerran tulee hyvää.
Kokemus opettaa yleensäkin kahvinkeittimen metkut eli paljonko vettä ja paljonko poroja. Ja kun aikansa harjoittelee, niin saa hyvää kahvia. Jokainen keitinmerkki on oma persoonanasa. Ja jokainen kahvimerkki ja -laatu ovat omalaisiaan. Olen suodattanut Moccamasterilla kahvia toistakymmentä vuotta ja saan erinomaisen maistuvaa kahvia. Veden ja sumpin suhde on oikea.
Mä en tykkää moccamasterista koska siitä tulee kylmää kahvia. Ostimme "senjonkunmallin" mikä keittää kuulema markkinoiden kuuminta kahvia, ja paskat ei keitä. Seuraavaksi ostimme sen termoskannu version, ihan paska. Ostimme taas masteriN eri mallin ja edelleen paska. En saa kuumaa kahvia.
No ei suodattimeen laiteta espressojauhatusta =) jessus. Suodatinkarkeudella oleva kahvi kuuluu suodattimeen.
Tuossa teidän kylmää kahvia keittävässä Moccassa on varmaan joku vika, kun ainakin niillä tuttavilla joilla on masterit, joudun lisäämään mustaan kahviini vähän vettä, koska kahvit ovat aina niin tulisia.
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:51"]
Ei Moccamaster olekaan pressopannu. Sulla oli liian hienoksi jauhetut porot suodattimessa. Tee siitä "todella hienosta" Harrodsin kahvista sumppia pressopannulla, jos silla kerran tulee hyvää.
Kokemus opettaa yleensäkin kahvinkeittimen metkut eli paljonko vettä ja paljonko poroja. Ja kun aikansa harjoittelee, niin saa hyvää kahvia. Jokainen keitinmerkki on oma persoonanasa. Ja jokainen kahvimerkki ja -laatu ovat omalaisiaan. Olen suodattanut Moccamasterilla kahvia toistakymmentä vuotta ja saan erinomaisen maistuvaa kahvia. Veden ja sumpin suhde on oikea.
[/quote]
Eikös pressopannussa ole yhtä hienoa tai hieman karkeampaa kuin suodattimessa? Sekoitatkohan nyt espressokeittimeen? Kuvitteletko sinäkin että vaalepaahtoisesta kahvijauheesta saa millään konstilla hyvää kahvia?
Kitkeryys on merkki kahvin yliuuttumisesta. Hienojakoinen kahvi uuttuu voimakkaammin kuin karkea. Kahvin määrän vähentäminen ainoastaan tehostaa uuttumista, joten se ei auta. Harrods-kahvisi on todennäköisesti myös heikkolaatuista ja väljähtynyttä. Pressokahvissa kahvirasvat peittävät alleen ohuen maun ja tumman paahdon karvaat paahtoaromit. Moccamasterissa rasvat jäävät paperifiltteriin kiinni ja totuus paljastuu.
Osta pienpaahtimon tuoretta (korkeintaan kaksi viikkoa sitten paahdettua) suhteellisen vaaleapaahtoista kahvia ja pyydä jauhamaan se suodatinkeittimelle sopivaksi.
Ei Moccamasterilla tai muullakaan suodatinkoneella hyvää kahvia tule tai ei ainakaan sellaista, minkä itse miellän kahviksi.
Kunnon kahvia saa vain espressokoneella.
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:58"]
.
Kunnon kahvia saa vain espressokoneella.
[/quote]
Kuten sanottu, makuja on monia :)
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:56"]
Kuvitteletko sinäkin että vaalepaahtoisesta kahvijauheesta saa millään konstilla hyvää kahvia?
[/quote]
Vaaleapaahtoisessa kahvissa maistuvat pavun, maaperän ja käsittelyn ominaisuudet. Tummapaahtoisessa kahvissa maistuu paahto. Kaikki oikeasti hyvät tilakahvit jätetään aina vaaleiksi tai keskitummiksi, jotta niiden hieno maku pääsee oikeuksiinsa. Pikemminkin pitäisi kysyä, luuleeko joku, että kahvin kaltainen tuoretuote voi säilyä jauhettuna hyvänä muutamaa päivää kauemmin. -12
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 18:02"]
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 17:56"]
Kuvitteletko sinäkin että vaalepaahtoisesta kahvijauheesta saa millään konstilla hyvää kahvia?
[/quote]
Vaaleapaahtoisessa kahvissa maistuvat pavun, maaperän ja käsittelyn ominaisuudet. Tummapaahtoisessa kahvissa maistuu paahto. Kaikki oikeasti hyvät tilakahvit jätetään aina vaaleiksi tai keskitummiksi, jotta niiden hieno maku pääsee oikeuksiinsa. Pikemminkin pitäisi kysyä, luuleeko joku, että kahvin kaltainen tuoretuote voi säilyä jauhettuna hyvänä muutamaa päivää kauemmin. -12
[/quote]
Itsen jauhan oman etiopialaisen alkuperämaakahvini päivittäin ja kyllä se on tummapaahtoista. Itse erotan kyllä makuerot eri tummapaahtoisistakin kahveista.
Miksi niitä tummapaahtoisiakin kahveja tehtäisiin korkealla kasvaneista arabicapavuista jos niissä ei olisi lainkaan makuja? Vain siksikö että maailman muut kahvinjuojat ovat makuaistittomia urpoja ja vain suomalaiset voivat aidosti aistia kahvin aromit?
Juo teetä, helppo keittää vettä.
Osaat varmasti sinäkin.
Moccamaster on täysin yliarvostettu kapine. Kitkerää ja samalla laihaa kuraa, vaikka kahvia mitoittaa oikein. Edellinen keitti hyvää kahvia, mutta siitä hajosi kannu enkä löytänyt varaosaa. Ostin kakkamasterin, koska se on esteettisesti kaunis ja siihen löytyy hyvin varaosia. Kadun ostostani.
Moccamasteria ei saa arvostella t. moccamaster uskovainen
Et vain osaa!