Coca-Colassa keitetty joulukinkku. Onko joku kokeillut?
http://www.snellman.fi/fi/blogi/susan/coca-colassa-keitetty-joulukinkku
En kokeile, ellei jollain ole omakohtaista kokemusta siitä, että joulukinkusta tulisi syötävää tällaisen käsittelyn jälkeen.
Siis, kokemuksia?
Kommentit (9)
[quote author="Vierailija" time="24.10.2013 klo 12:24"]
Meidän joulukinkkumme on liian iso tuohon tapaan valmistettavaksi mutta yhtenä vuonna keitin ensimmäisen adventin brunssille rullakinkun noin ja hyvää tuli!
[/quote]
Maistuiko sokeriselta, oliko siis Coca-Colan makua jotenkin tarttunut siihen rullakinkkuun?
ap
No en kokeile, mä tykkään ihan ilman pussia "kuivatetusta" joulukinkusta.
Olen kyllä johonkin possupihvien marinadiin ängennyt cokistakin joskus.
En ole kinkkua mutta ribsit olen ja hyvää oli, ei ole liian sokerinen.
Kiva idea muuten :) !!
Olen jo vuosia valmistanut joulukinkkumme cociksessa. Tänä vuonna ajattelin kokeilla fantaa.
O
Osta possun lapaa (halpaa, n 6e/kg), laita paistopussiin,lisää cokista, chiliä, suolaa ja valkosipulia, anna muhia väh. 4h n.125asteessa.
Saat ruokaa, ja käsityksen siitä miltä kokiskinkku maistuisi =)
Minä olen keittänyt ensin pannulla ruskistetun _naudan_paisitin Blossa-glögissä, johon olin vielä lisännyt suolaa, valkosipulia, mukulaselleriä, sipulilohkoja, laakerinlehtiä, pippureita ja katajanmarjaa. Voi sanoa, että se oli suorastaan taivaallisen hyvää. Keittoliemen siivilöin ja suuristun kermalla kastikkeeksi. Sekin oli hyvää.
Olen tehnyt tätä jo monta vuotta. Hieman eri sävy kuin peruskinkussa, mutta ei millekään kolalle kyllä maistu. Minun mielestä paras kinkku tulee näin.
Monta vuotta tullut tehtyä, helppo ja tulee taatusti mureaa. Makeutta ei tule, hieman karamellisoitu pinta. Kolan sekaan sipulia, muutama maustepippuri ja omenanpaloja. Uunissa ei enää paisteta.
Meidän joulukinkkumme on liian iso tuohon tapaan valmistettavaksi mutta yhtenä vuonna keitin ensimmäisen adventin brunssille rullakinkun noin ja hyvää tuli!