Kyssäri kanakeitosta. Laitatteko broilerinpalat keittoon raakoina vai paistatteko ensin pannulla?
Kumpaakin tapaa ole kokeillut mutta ei oikein iske. Raakoina keittoon heitettynä tulee vaahtoa keiton pinnalle (proteiiniko siitä irtoaa?) . Esipaistettuna tulee ehkä vähän kuivia, vaikka ei rutikuivaksi paistaisikaan. Vinkit tarpeen, kiitos! <3
Kommentit (10)
Jos haluat hyvää ruokaa, tähän on vain yksi oikea vastaus: liha karamellisoidaan aina ensin pannulla. Toisekseen käytät väärää osaa broilerista. Keitto tehdään koipireidestä tai paistileikkeestä, jotka ovat rasvaisempia, enemmän kypsennystä ja haudutusta kestäviä osia. Missään nimessä keittoa ei tehdä fileestä. On täysin mahdotonta saada hyvää tulosta kuvaamallasi tavalla. Pääasiat ruuanlaitosta ovat ihan hakusessa. Valitse oikeat raaka-aineet ja kunnioita niitä.
En jaksa enää paistaa eli raakana. Ja käytän paistileikesuikaleita, maustamattomia.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat hyvää ruokaa, tähän on vain yksi oikea vastaus: liha karamellisoidaan aina ensin pannulla. Toisekseen käytät väärää osaa broilerista. Keitto tehdään koipireidestä tai paistileikkeestä, jotka ovat rasvaisempia, enemmän kypsennystä ja haudutusta kestäviä osia. Missään nimessä keittoa ei tehdä fileestä. On täysin mahdotonta saada hyvää tulosta kuvaamallasi tavalla. Pääasiat ruuanlaitosta ovat ihan hakusessa. Valitse oikeat raaka-aineet ja kunnioita niitä.
Kiitos! Varmaan olet ihan oikeassa. Nyt on pakko mennä näillä kun ainekset hankittu.
Mutta oli kyllä hyvä vinkki sinulta! :)
ap
ps. tää on just sitä kun ruoanlaitto pakkohommaa, ei jaksais vähempää kiinnostaa :(
Minä olen aina tainnut tehdä kanakeiton vain edellispäivän jämistä, uunissa paistetusta kanasta. Ei ole ainakaan kuivaa ollut tällä menetelmällä.
Kypsemmän uunissa uunipussissa. Tai käytän kaupan grillibroileria, jonka luista saa mahtavan liemen keittoon.
Olen paistanut ja maustanut valmiiksi pannulla . Lisään ne keittoon kerman kanssa kun kasvikset alkavat olla kypsiä.
Thaimaalainen kanakeitto, joka on muuten maailman paras kanakeitto, tehdään niin että kanapalat laitetaan raakana keittoon. En ole huomannut että mitään erityistä vaahtoa siitä tulisi.
Myös minä teen kanakeiton broilerinjämistä, yleensä keittelen roippeista, luista ja nahoista vielä liemenkin. Näin tulee rasvaa mukaan, on hyvää.
Tuure Kilpeläisen ohjeella tulee ihan paras keitto. Myös fileestä, joka pilkotaan ja friteerataan pannulla ensin sipulin (ja chilin) kanssa. Sitten pannulle lisätään vielä porkkanoita ja perunoita ja keitetään kattilassa, johon lisätään mm. sitruuanan mehua. Lopuksi kerma.
Sen vaahdon toki saa pois siitä pinnalta. Ap.