Millä korvaisit suklaan?
Eli jos tulee makeanhimo, niin mitä ottaisit suklaan tilalle? Nyt en ole karppaamassa eikä ole tarve edes laihtua, haluan vaan elää terveellisemmin.
Mikä olisi hyvä suklaan korvike? Omenaa syön muutenkin, joten poisluetaan nyt se tässä.
Kommentit (21)
Mulla taatelit, pähkinät, ananas ja kukkakaali.
Jos mulle tulee makean nälkä, se tarkoittaa sitä että olen jättänyt jonkun ruokailun väliin.
Miksi suklaata ei voisi syödä? Minä syön 85%:sta tummaa suklaata. Maltilla.
Lakritsi on vähäkalorisempaa ainakin, tumma suklaa terveellistä.
Parempi opetella kokonaan pois napostelusta, eikä koittaa väkisin keksiä jotain ankeita korvikeporkkanatikkuja.
Ei koko ajan ole pakko syödä jotain.
syön päivittäin pari palaa tummaa suklaata iltapäiväkahvin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Parempi opetella kokonaan pois napostelusta, eikä koittaa väkisin keksiä jotain ankeita korvikeporkkanatikkuja.
Ei koko ajan ole pakko syödä jotain.
Mieluummin pidän verensokerin tasaisena ja siksi välillä napostelen
Ruisleipä ja juusto. Ja jos on pakko olla suklaamaista, niin carob.
Mulla loppui makeanhimot siihen, kun aloin pätkäpaastoilemaan. Nytkin pitää heittää jokin ikivanha fazerin sininen roskikseen, kun ei vaan maistu, ja koko pakkaus mennyt jo nuhjuiseksi.
Aiemmin vetelin kokonaisen levyn itsekseni ja voin pahoin jälkikäteen. Vai voisiko johtua iästä? 30v lähestyy, eikä karkki enää maistu. Lähinnä tulee himoja ihan normaaliin ruokaan.
Ostin nyt kuivattuja luumuja, tummaa suklaata ja taateleita. Ei nämä herkut mulla mikään ongelma sinänsä ole. Mutta päätin kuitenkin fazerin sinisen korvata jollain hiukan terveellisemmällä.
Makeanhimo tulee iltapäivällä kun verensokeri alkaa lounaan jälkeen laskea. Yksi pala suklaata tai luumu auttaa sen verran että jaksan työpäivän loppuun sippaamatta
Halva.
Ei se mitään laihdutusherkkua ole, mutta hyvää.
Miksi suklaa pitäisi korvata jollain? Raakakaakao ja tumma, sokeriton suklaa ovat terveystuotteita. Ongelman suklaasta tekee sokeri ja huonolaatuinen rasva, jota siihen sotketaan. Mutta jos suklaata tekee mieli, ei sitä mikään korvaa. Teen itse suklaaherkkuja ilman sokeria tai juon raakakaakaojuomaa. Herkkua on myös kaakaolla maustettu chia-vanukas, johon voi vielä rouhia päälle sataprosenttista suklaata ja pähkinöitä.
Oma "terveellisempi" naposteluherkku on kuivattu aprikoosi.
Nahkapatukka tuottaa enemmän endprfiiniä. Kaloriton.
Teen kaakaon xylitolilla makeutettuna, kaakaojauhe cashew-maitoon ja ripaus xylitolia.
Tuoreet taatelit, joita myydään laatikoissa kaupan hedelmäosastolla. Ne ovat terveellisistä syötävistä lähimpänä makeisia. Ei niitäkään tietysti tuhottomasti ole terveellistä syödä. Ne ovat niin makeita, ettei edes pysty syömään hirveän montaa. Esim. kaurapuuro, johon on pilkottu tuoreita taateleita, on kuin jälkiruokaa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ennen leipomot valmistivat kevyempiä leivoksia ja marjatäytepullaa (toivottavasti ilman hiivaa nykyään). Luonnollinen mansikkamaitojauhe tms jauheet toimisi hyvin kaakaon tilalla.
Ei suklaa ole pienenä määränä erityisen epäterveellistä, ainakaan tumma.