Jos mietitään lihan makua niin kuka oikeasti tykkää lihan mausta itsessään vai maistuukos edes miltään. Vaiko onko se enemmän esiim makkarassa se sinappi ja ketsuppi (saksassa currywursti oluen kanssa), pihveissä ja hampurilaisissa kastike?
Kommentit (43)
Mä tykkään lihan mausta. Varsinkin broilerin paistileike/suikaleet, kassler ja muut rasvaisemmat lihat ovat herkullisia ihan ilman mausteita. En laita yleensä suolaakaan niihin.
Tykkään joistakin, esim. poro on minusta hyvää sellaisenaankin. Mutta moni liha jäisi kyllä syömättä jos pitäisi ottaa pelkältään, ilman edes suolaa tai pippuria (ja nyt jätän pois kaikki makkarat yms. joissa on mukana jo itsessään mausteita).
Vierailija kirjoitti:
Mä tykkään lihan mausta. Varsinkin broilerin paistileike/suikaleet, kassler ja muut rasvaisemmat lihat ovat herkullisia ihan ilman mausteita. En laita yleensä suolaakaan niihin.
Broilerissa muuten on ihan hyvä. Oliisi pitänyt tarkentaa että ottaisitko esim hampurilaisen josssa on 3 sikanautajauhelihapihviä ilman kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä tykkään lihan mausta. Varsinkin broilerin paistileike/suikaleet, kassler ja muut rasvaisemmat lihat ovat herkullisia ihan ilman mausteita. En laita yleensä suolaakaan niihin.
Broilerissa muuten on ihan hyvä. Oliisi pitänyt tarkentaa että ottaisitko esim hampurilaisen josssa on 3 sikanautajauhelihapihviä ilman kastiketta.
Kyllä siinä pekoni pitäiisi olla välissä. Pekonissa on ihan ok maku. Myöös wienerleikkeessä sitruunan kanssa on ihan ok maku.
Vierailija kirjoitti:
Mä tykkään lihan mausta. Varsinkin broilerin paistileike/suikaleet, kassler ja muut rasvaisemmat lihat ovat herkullisia ihan ilman mausteita. En laita yleensä suolaakaan niihin.
Ymmärsinkö oikein että pelkkä maustamaton broilerin paistileike, sellaisenaan, on sinusta hyvää? Saa toki olla, itsekin tykkään kanasta mutta vaan jos se on maustettu. Sama lähes kaikkien lihojen kanssa, taitaa olla tässä asiassa todella isot makuerot?
Tykkään viipaloida ohuita paloja raa'asta naudanlihasta ja syödä niitä ihan sellaisenaan. Joten joo, mielestäni liha on hyvänmakuista.
Peuran fileeseen ei tarvita kuin hiukan sormisuolaa makua korostamaan. Medium- ja maistuu aivan huikealta. Oikein hyviä ovat myös oikein leikattu ja käsitelty karitsa ja tietysti myös poro.
Nautaa tulee syötyä harvoin (yleensä silloin tartar) ja possuun en enää koske. Jostain jos harvoin saa hevosen filettä, niin ostan pari kokonaista pakkaseen.
Tykkään lihan mausta. Maustan kyllä, mutta niin maustan muuten kasviksenikin. Että onko ne rehut sitten muka hyviä jos tälle linjalle lähdetään?
Ja ei, en ottaisi hamppaa kolmella pihvillä ilman mausteita. Ensinnäkin liikaa pihvejä ja toisekseen, tylsää. Haluan sinne ne rehutkin ja juuston.
Liha ei tarvitse kuin pippurin ja suolan. Ei ne kastikkeet siitä hyvää tee.
Syön aina pihvini puoliraakana ja pelkällä pippurilla ja suolalla maustettuna, joten kyllä väittäisin että pidän siitä. Tartarpihvi on myös herkullista, nam!
Meillä tehdään itse kuivalihaa, naudasta ja hevosesta. On kokeiltu maustettujakin, mutta ylivoimaisesti parasta on vain suolattu, käytössä 7,5% suolaliuos.
Sian paahtokylki on suussa sulavaa ja maistuu.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään lihan mausta. Maustan kyllä, mutta niin maustan muuten kasviksenikin. Että onko ne rehut sitten muka hyviä jos tälle linjalle lähdetään?
Ja ei, en ottaisi hamppaa kolmella pihvillä ilman mausteita. Ensinnäkin liikaa pihvejä ja toisekseen, tylsää. Haluan sinne ne rehutkin ja juuston.
Makuasia. Söisin mieluummin 250 g kirsikkatomaatteja sellaisenaan kuin 250 g mitä tahansa lihaa sellaisenaan. Ja olen siis sekasyöjä, ja moni liharuoka on ihanaa, en vain välitä lihasta jos sen mukana ei ole mitään muuta. Monia kasviksia ja hedelmiä kyllä syön ihan pelkältään, reilustikin.
Suurin osa ei syö kokolihaa vaan jauhelihaa sekä maustettua suikaletavaraa jne. Pelkkä liha ei maistu oikein miltään. Tätä monen on vaikea myöntää. Kasvisruoasta saa joka tapauksessa maustamalla terveellisempää, ekologisempaa ja suurimman osan kehollekin liharuokaa sopivampaa ruokaa joka sulaa ja ravitsee hyvin.
Mutta tätä ei toki haluta kuulla. Olkoon niin.
En pidä lihan makua ilman mausteita minään. Kasviksia syön kyllä ilmankin mausteita, vaikka nekin yleensä maustettuina ovat parempia.
Suolattuna toki liha ihan ok, mutta aika harvoin muuta lihaa kuin kalaa syön.
Liha kaipaa suolaa, muuta ei tarvita.
Tykkään lihan tekstuurista. Mutta esim. totuuden nimissä on lausuttava että jokin jauheliha ei sellaisenaan oikein maistu juuri miltään.
Vierailija kirjoitti:
Suurin osa ei syö kokolihaa vaan jauhelihaa sekä maustettua suikaletavaraa jne. Pelkkä liha ei maistu oikein miltään. Tätä monen on vaikea myöntää. Kasvisruoasta saa joka tapauksessa maustamalla terveellisempää, ekologisempaa ja suurimman osan kehollekin liharuokaa sopivampaa ruokaa joka sulaa ja ravitsee hyvin.
Mutta tätä ei toki haluta kuulla. Olkoon niin.
Millä olet tuhonnut makuaistisi? Tupakalla?
Vierailija kirjoitti:
Suurin osa ei syö kokolihaa vaan jauhelihaa sekä maustettua suikaletavaraa jne. Pelkkä liha ei maistu oikein miltään. Tätä monen on vaikea myöntää. Kasvisruoasta saa joka tapauksessa maustamalla terveellisempää, ekologisempaa ja suurimman osan kehollekin liharuokaa sopivampaa ruokaa joka sulaa ja ravitsee hyvin.
Mutta tätä ei toki haluta kuulla. Olkoon niin.
Älä jauha paskaa.
Tottakai maistuu. Hyvään pihviin ei tarvita kuin suola ja pippuri, eikä niitäkään paljoa.