Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä taaperolle aamiaiseksi/iltapalaksi?

Vierailija
10.10.2013 |

Yleensä on syönyt sämpylää ja banaania. Nyt pitäisi kokeilla viljatonta dieettia, joten leipä joudutaan jättämään pois. Pelkällä banaanilla ei pärjää, joten mitä lisäksi? Riisi/tattari tms. -puuro ei uppoa. On allerginen maidolle, munalle, soijalle, joten niitä ei aamiaisella/iltapalalla voi olla myöskään.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenitonta leipää tai näkkäriä? Riisikakkuja? Riisikakku on itsessään aika kevyttä, mutta jos sen päälle laittaa vaikka leikkelettä.

Vierailija
2/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opeta syömään riisiä ja tattaria, jos kerran mikään allergia ei sitä estä.

Riisijauhoista voi keittää vispipuuroa.

On muitakin hedelmiä kuin banaani - omena, päärynä, mango, mandariini, appelsiini...

Marjat

Helmi perunasuurimoista voi keittää puuroa

Kvinoasta voi keittää puuroa

Riisimuroja, maissimuroja?

Riisimaitoa?

Keitä marjoista kiisseliä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meinasin ehdottaa jogurttia, mutta jos ei maidot ja soijat käy niin eihän se sitten sovi... Mitä ihmettä edes jää jäljelle, jos noi kaikki karsii? Kasvikset, hedelmät ja lihat?

 

Mitä jos antaisit ihan vain hedelmiä? Muutakin kuin banaania. Omenaa, päärynää, mandariinia... Ja marjoja!

Vierailija
4/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenittomissa leivissä (jos eivät ole luontaisesti gluteenittomia) saattaa olla vehnätärkkelystä, mikä ei ehkä allergiselle käy. Katso tuoteselosteet.

Vierailija
5/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
6/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tässä lettujauhoseos, josta voi tehdä lettuja ilman munaakin. Lisäät vettä tai voisi kokeilla sitä riisimaitoa:

 

http://www.vuohelanherkku.fi/fi/tuotteet/jauhot-ja-seokset/farina-tuotteet/item/69-lettujauhoseos.html

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kaurakaan käy? 

 

Tekisin itse jotain suuria määriä gluteenitonta leipää. Muutoin ovat tosi kalliita. Kolmonen antoikin jo paljon hyviä vinkkiä, ne kannattaa hyödyntää. Kannattaa tosiaan myös opettaa lapsi syömään pikkuhiljaa esim. tattari- ja riisipuuroa. Kaada päälle purkillinen pilttiä ja sekoita joukkoon. Vähennä suhdelukua vähitellen. 

 

Uunijuurekset perunasta, porkkanasta ja bataatista käyvät myös hyvin iltapalaksi. Erilaiset hedelmät lohkoina lautasella tai hedelmäsalaatit. 

Vierailija
8/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuohelan Herkulta löytyy muuten leipiä, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia, soijattomia, ja maidottomia, esim. tämä:

 

http://www.vuohelanherkku.fi/fi/tuotteet/suolaiset-tuoreet/tummat-leivaet-ja-saempylaet/item/3-tattarilimppu.html

 

Eli leivän syöntiä ei ole pakko lopettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marjoja, vihanneksia ja hedelmiä sekä jotain vaikka leikkeleitä? Kinkkua yms, pekonia? Ja niitä riisimuroja mehukeitolla, toimisiko se? 

Vierailija
10/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenittomat leivät ovat aika kalliita normi leipiin verrattuna. Gluteeniton leivonta ei kuitenkaan ole ihan helppoa ja tuskin onnistut ensimmäisellä leivontakerralla mitenkään hyvin, jos et ole asiaa harrastanut.

 

Jos ostat yhden tuollaisen limpun ja siivutat sitä pakasteeseen kerta annoksiksi ja jos sitä syö vain taapero ja muut perhe syö tavallista leipää, niin aika kauan se kestää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan pakastealtaasta löytyy myös gluteenittomia, munattomia ja maidottomia karjalanpiirakoita. En muista valmistajaa, tai että onko niissä mahdollisesti soijaa, mutta nuo selviävät tuoteselosteesta.

Jos satut asumaan Jumbon lähellä, niin Citymarketissa on aika laaja valikoima gluteenittomia (myös luont. gluteenittomia) leipomotuotteita.

Vierailija
12/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Banaania ja sämpylää? Siis normaalisti lapsesi syö tuollaista?

 

Miksi ei yhtään vaihtelua?

 

Meillä syödään:

* puuroja (kaikki viljat, ryynit, hiutaleet, jauhot ((myös tattari)) ).

* leipiä vaihtelevasti, joskus päällisiä kasviksia, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa, juustoa. 

* muroja/mysliä.

* viili/jogurtti/rahka/smoothie/vanukasta (3 viimesintä itsetekemänä).

* hedelmiä tosi paljon vaihtelevammin.

* kasviksia ja juureksia.

* munakas.

 

Tuntuu todella oudolle että teillä syödään sämpylä ja banaani.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katson kaupasta noita gluteenittomia leipiä. Puuroja on yritetty opettaa syömään jo lähes vuosi, mutta oksentaa ne jokaikinen kerta. Sen takia mikään puuro ei ole vaihtoehto. Hedelmistä banaani ja vesimeloni käyvät, sitrushedelmät ja omena esimerkiksi eivät. Muroja täytyy tutkia, ovatko meille sopivia. Tuntuu, että kovin vähän taitaa jäädä meille vaihtoehtoja :-( Harmittaa, kun lapsi on laiha jo muutenkin.

 

ap

Vierailija
14/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksia: raakana tai kypsennettynä tai vaikka molempia.

Leikkeleitä, kananmunaa.

Pähkinöitä.

Kuivattuja hedelmiä.

Mehukeittoja / kiisseleitä.

Marjat, hedelmät.

 

Näitä meillä syö koko perhe aamuisin ja iltaisin +  jogurttia, juustoja (mitkä lapsellesi ei käyneet). Leivät on muuteknkin meillä vähemmistönä ja kun lapsi saa puuroa joka aamu tarhassa, en ole sitä kotona tehnyt meille muillekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

13 ja 15: Lukekaa, mitä rajoitteita ap:n lapsella oli, ei nuo kaikki ehdottamanne jutut sovi hänelle.

Vierailija
16/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi suomalaiset lapset ovat noin allergisia?

Meillä syödään aamupalalla muroja/mysliä, nutellaa ja paahtoleipää enkä ole keneltäkään tuttavaperheeltä kuullut allergioista.

 

Terveiset Keski-Euroopasta

Vierailija
17/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2013 klo 12:25"]

Miksi suomalaiset lapset ovat noin allergisia?

Meillä syödään aamupalalla muroja/mysliä, nutellaa ja paahtoleipää enkä ole keneltäkään tuttavaperheeltä kuullut allergioista.

 

Terveiset Keski-Euroopasta

[/quote]

 

En tiedä. Meillä kyllä myös vanhemmat ovat melko allergisia, samoin isovanhemmat. Eli meillä ainakin taitaa olla "sukuvika" jo aika monessa polvessa. Mutta se on kieltämättä totta, että Suomessa näitä allergioita tuntuu olevan tosi paljon enemmän kuin eteläisemmässä Euroopassa, ainakin jos omaan tuttavapiiriin vertaa.

 

ap

Vierailija
18/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on noin paljon ruokarajoitteita niin ettekö ole käyneet ravintoterapeutilla?!

Sieltä saa varmasti paljon vinkkejä monipuolisempaa ruokavalioon.

Vierailija
19/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.10.2013 klo 12:10"]

Banaania ja sämpylää? Siis normaalisti lapsesi syö tuollaista?

 

Miksi ei yhtään vaihtelua?

 

Meillä syödään:

* puuroja (kaikki viljat, ryynit, hiutaleet, jauhot ((myös tattari)) ).

* leipiä vaihtelevasti, joskus päällisiä kasviksia, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa, juustoa. 

* muroja/mysliä.

* viili/jogurtti/rahka/smoothie/vanukasta (3 viimesintä itsetekemänä).

* hedelmiä tosi paljon vaihtelevammin.

* kasviksia ja juureksia.

* munakas.

 

Tuntuu todella oudolle että teillä syödään sämpylä ja banaani.

 

[/quote]

 

Luitko ollenkaan aloitusta? Aika monta luettelemistasi vaihtoehdoista jää pois, jos kananmuna, maito ja soija ovat jo valmiiksi pannassa.

 

Vierailija
20/23 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mehuista ja marjoista tai hedelmistä voi tehdä smootheja, yleensä lapset tykkää niistä.