Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lohi ja sen vaarat

Vierailija
04.10.2013 |

Hei,


Sori vaan, mutta komppaan aiempaa keskustelua
http://www.vauva.fi/keskustelu/3846287/ketju/lohensyonti_hoperyys_ja_muistivaikeudet

 

Onko tosiaan niin että kaikki ovat hullantuneet halpaloheen ja sen ns. terveysvaikutuksiin?

 

Lohi maksoi markka-aikana yli 100 markkaa kilo (yli 17 euroa/kilo) ja nyt sitä saa tarjouksessa jopa neljäsosalla tuosta. Mitä se kertoo?

 

Ainakin sitä että lohen tuottaminen on halpaa. TV-dokumenttien mukaan lohia kasvatetaan isoissa altaissa Chilessä. Miksi siellä? Sinne ei EU-määräykset yllä.

 

Viljelylohet syövät ns.kalarehua, jota saadaan alueen kalastajilta. Kalarehu on mitä tahansa kalaa ja äyriäisiä  joita Chilen rannikolla pyörii. Ei ole lohelle luontaista ravintoa, mutta sillä pärjää jotenkin, kuten ihminen keskitysleireissä. Toki, tuo ympäristökin on lohelle hieman vieras, mutta ei se mitään, kun ei tarvitse elää pitkään - sen verran mitä teurastuskuntoon vaasditaan - kuusi kuukautta.

 

Onko viljetyjen lohien omega3-öljyjen määrää ja laatu samaa luokkaa kuin luonnonlohilla? Ei.

 

Tiedän, että tämän jälkeen on aikamoinen määrä omaga3-uskovaisten kommentointia. Kierretään totuutta ja kaarellaan, mutta suomalainenhan ostaa tunnetusta kaikki paskaa jos sitä halvalla saa!

 

Arvokala on nyt alemman kansanluokan ruokaa. En sano tätä mitenkään pahalla tai arvostellen, mutta kannattaa miettiä mitä syö, jos se vaan taloudellisesti omn mahdollista. Tämä tietysti sattuu moneen, koska kukaan ei halua olla köyhä ja lohihan on aina olluit rikkaiden ruokaa!

 

Köyhät kommentoikaa!

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
04.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin Listeria-ongelmat ovat tappavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kolme