Mikä on mielestänne paras raejuusto? Millä perusteella?
Jotkut raejuustot ovat ihan mauttomia. Kertokaapa siis maukas suosikkinne ja mistä sitä saa?
Kommentit (20)
[quote author="Vierailija" time="29.09.2013 klo 20:35"]
Mä olen ihan koukussa Kesoon.
[/quote]
Minusta se on juuri niitä mauttomia raejuustoja.
Minäkin tykkään Kesosta, Valion juustot tuntuu pöllyävän suussa, on niin kuivaa, Keso on ehkä hippasen liian koskeaa, mutta on siinä makua enemmän kuin Valion juustoissa.
Se Arkirae on ällöä, jotenkin kovaa ja kuivaa. Keso taas on sellaisenaan/salaatissa yms. liian velliä, mutta leivän päällä taas ihan hyvää. Paras raejuusto on kuitenkin Valion pienessä purkissä myytävä perustuote.
Keso. Ehdottomasti. Hain sitä Ruotsista jo ennen kuin se tuli Suomeen.
Valion Arkirae ehdottomasti parasta!
Tykkään eniten Valion raejuustosta. Siinä on mielestäni paras rakenne. Rainbow ja Ingman ovat seuraavaksi parhaita. En välitä Keso-raejuuston puuromaisuudesta. Lidlin pikkupurkki-raejuusto on suolaisin ja jossain vaiheessa söin sitä niin paljon, että se tökkii siksi. Pidän tosta Valiosta siksi, että se on neutraalein, en syö sitä pelkiltään vaan aina jonkun kanssa, sen maku tai suolaisuus ei nouse sieltä kun sen on yhdistänyt johonkin muuhun (vauvansose, ananasmurska jne.). X-tra-raejuusto on jotenkin kuivakkaa.
^Keso on tosiaan puuromaista ja siinä on vähän liikaa nestettä.
Valio on paras. Ingman ja Lidlin raejuustokin on ok. Rainbow on ihan hirveää, joskus sitä ostin, mutta en osta enää, vaikka on kuinka edullista. On tosi ällöä. Tosi paljon raejuustoissa on eroja.
Miksi ne jotkut onkin niin mauttomia? Johtuuko se suolan vähyydestä vai paljoudesta?
Liiteristä saa sellaista erilaista raejuustoa, pieni purkki. Ei paluuta Suomi sontaan.
Valion uusi pieni "pehmeä raejuusto". Sinisessä foliokantisessa pyöreässä purkissa. Saman tyyppinen cottage cheese kuin keso, muttei niin vellimäinen. Perinteiset raejuustot liian kuivia makuuni. X-tran halpisraejuustot myös rakenteeltaan hyviä, mutta maku on vähän happamampi kuin tuossa Valion.
Valion Arkirae on mun makuun.
Keso toimii hyvin ruuanlaitossa, mutta ei sellaisenaan syötynä. Esim raejuustolaatikossa ja juustopannarissa se toimii paremmin kuin isomman raekoon omaava raejuusto.
Se uusi Maitomaan rasvaton on paras. Ihania isoja rakeita!
Keso ainakin toistaiseksi, pitää kokeilla vielä lidliä. En tykkää niistä tavallisista kumimaisista kuivista raejuustoista. rasvattomat myös käsittämätöntä sontaa. Jos tuote on lähtökohtaisesti hyvin vähärasvainen niin miksi siitä pitää tehdä erikseen rasvaton versio? Missään muualla kuin suomessa ei ole tälläistä rasvattomien ja keinotekoisten kevyttuotteiden hysteriaa. Muualla euroopassa maissa missä on kehittyneemmät ruokakulttuurit katsottaisiin outona... Täällä saa tihrustaa maitotuotehyllyllä, että löytää ne aidot ja alkuperäiset normaalit tuotteet kaikenmaailman ihmeruokarajoitteisten tuotteiden joukosta. Laktoosittomia tuotteita on toki hyvä olla ja vaikka muutamaa eri rasvaista ruokakermaa, mutta liika on liikaa. Ostaako niitä kukaan ruokaa oikeasti arvostava kulinaristi? Tuskin.
Onko valion tavallisessa ja laktoosittomassa raejuustossa maku- tai muita eroja?