Mitä banoffeeseen kondensoidun maidon tilalle?
Olisiko kenelläkään ohjetta banoffeen tyyliseen torttuun, jossa olisi jotain muuta kondensoidun maidon tilalla? Kävisiköhän itse keitetty, tavallinen kinuski?
Kommentit (6)
Tässä toinen linkki
http://pullahiiri.vuodatus.net/lue/2009/11/itsetehty-kondensoitu-maito-ja-toffee-hyydykekakku
Kiitos. Ei vaan ihan hirveästi houkuta ajatus maidon keittelemisestä 2-3h, itseni tuntien palaa jossain kohtaa pohjaan... Sen kondensoidun maidon keittely on kuitenkin eri juttu, kun purkki ei pala pohjaan, en voi sitä kuitenkaan nyt käyttää.
Onko kenelläkään kokemusta, kävisikö banoffeeseen ihan tavallinen, keitetty kinuski?
Tavallinen kinuski käy. Teen itse aina banoffeeta keitetystä kinuskista, koska sen ainekset ovat helpommin saatavilla. Ja hyvää on!
Sitä kondensoitua maitoa saa myös valmiiksi keitettynä, siis valmiina kinuskina suoraan tölkistä. Samanlainen pötsä, mutta siinä lukee jotain karamellisoitu tmv.
Ehkä uskallan sitten kokeilla tavallista kinuskia siihen... Koeversiota en enää ehdi tehdä, juhliin olen siis tekemässä niin pienellä riskillä mennään.
Kondensoitua maitoa olisi kyllä kaupassa ollut, mutta hoksasin viime hetkellä, että vieraissa on useampi aika pahasti laktoosivaivainen, joille se ei käy, enkä kehtaa sellaista laittaa tarjolle mikä ei useammalle vieraalle sovi.
http://nykinjahellanvalissa.blogspot.fi/2011/01/kondensoitua-maitoa-kotikonstein.html