Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parsa- haluaisin tehdä jotain parsasta, mutta parsa on minulle aivan tuntematon

Vierailija
20.09.2013 |

mitkä suosikkisi ja miten sen valmistat? Toki nettikin täynnä ohjeita, mutta tahtoisin jotain hyväksi havaittua

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on kyllä parsakausi jo aikoja sitten ohi. Mä tykkään vihreästä parsasta grillattuna tai parilapannulla paistettuna, uunissakin tulee ihan hyvää. Valkoinen parsa on parasta keitettynä, voi-munakastikkeen kanssa.

Vierailija
2/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pissa haisee pahalle parsan syömisen jälkeen, joten en pysty syömään enää parsaa ollenkaan kun musta tämä sivuvaikutus on niin vastenmielinen (joku kemiallinen juttu).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen monenlaista parsasta. Tykkään enemmän vihreästä parsasta, varsinkin kun sitä ei tarvi kuoria ;-) Risottoon laitan, varret noin sentin pätkinä ja sitten nuput vasta 5 min ennen kuin riisi kypsää. Salaatteihin keitettynä. Joskus kasviskeittoihinkin. Ai niin ja käärittynä ilmakuivatun kinkun viipaleeseen keitetyt tai pariloidut parsat on hyviä leivän päällä tai pieninä alkupaloina.

Vierailija
4/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 13:54"]

Pissa haisee pahalle parsan syömisen jälkeen, joten en pysty syömään enää parsaa ollenkaan kun musta tämä sivuvaikutus on niin vastenmielinen (joku kemiallinen juttu).

[/quote]

 

Toi on omituinen juttu. Muistan kun vuosia sitten alettiin syödä parsaa, ja meni pitkään ennen kuin tajuttiin yhdistää pissan haju parsan syöntii. Kummastelin kun kävin vessassa että miksi pissa haisee niin kummalliselta, ja jossain vaiheessa kerroin siitä miehelleni, ja hän sanoi että niin hänelläkin! Sitten alettiin vasta yhdessä ihmetellä että mistä tää haju oikein tulee. Parsapissaksi sitä on sen jälkeen sanottu.

Vierailija
5/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsapissa on muuten kiinni yhdestä geenistä. Kaikilla sitä ei ole, mutta ne keillä on, tietävät kyllä mistä ollaan puhumassa. Parsapissaajat taitavat olla vähemmistössä. :)

 

t. toinen parsapissaaja

Vierailija
6/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkupalat: keitä tai paista parsatangot. Kääräise ympärille savuporosiivu johon on hiukan ripoteltu vuohenjuustoa. Tosi hyvää! Päälle voi lisätä vielä hollandaisekastiketta lirauksen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoittaako ap nyt sitten kuitenkin parsakaalia?

Vierailija
8/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:17"]

Tarkoittaako ap nyt sitten kuitenkin parsakaalia?

[/quote]

 

No toivottavasti ei. En tajua, mistä ihmiset on saaneet päähänsä kutsua parsakaalia parsaksi, jopa reseptejä kirjoittaessaan. Siinä saa sitten aina itse yrittää päätellä, mitäköhän oikeasti tarkoitetaan.

 

Vihreä parsa on tosi hyvää, valkoinen taas ei mun mielestä niin kummoista. Vihreä on kivaa esim. kevyesti keitettynä balsamico-voikastikkeen kanssa. Tähän vuodenaikaan hyvistä parsaresepteistä ei kyllä ole mitään iloa, pitää odottaa ensi kevääseen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:28"]

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:17"]

Tarkoittaako ap nyt sitten kuitenkin parsakaalia?

[/quote]

 

No toivottavasti ei. En tajua, mistä ihmiset on saaneet päähänsä kutsua parsakaalia parsaksi, jopa reseptejä kirjoittaessaan. Siinä saa sitten aina itse yrittää päätellä, mitäköhän oikeasti tarkoitetaan.

 

Vihreä parsa on tosi hyvää, valkoinen taas ei mun mielestä niin kummoista. Vihreä on kivaa esim. kevyesti keitettynä balsamico-voikastikkeen kanssa. Tähän vuodenaikaan hyvistä parsaresepteistä ei kyllä ole mitään iloa, pitää odottaa ensi kevääseen.

 

[/quote]

 

Juu, toivottavasti ei mutta ei kai tosiaan nyt ole mikään parsakausi.

Vierailija
10/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:28"]

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:17"]

Tarkoittaako ap nyt sitten kuitenkin parsakaalia?

[/quote]

 

No toivottavasti ei. En tajua, mistä ihmiset on saaneet päähänsä kutsua parsakaalia parsaksi, jopa reseptejä kirjoittaessaan. Siinä saa sitten aina itse yrittää päätellä, mitäköhän oikeasti tarkoitetaan.

 

[/quote]

Kerran väittelin tästä erään tutun kanssa. Hänestä sana parsa tarkoittaa parsakaalia, ja jos puhutaan siitä oikeasta parsasta, niin hän käyttää sanaa parsatanko (tai tankoparsa, en muista kummin päin).

 

Huoh. Parsa on parsa ja parsakaali on parsakaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:33"]

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:28"]

[quote author="Vierailija" time="20.09.2013 klo 14:17"]

Tarkoittaako ap nyt sitten kuitenkin parsakaalia?

[/quote]

 

No toivottavasti ei. En tajua, mistä ihmiset on saaneet päähänsä kutsua parsakaalia parsaksi, jopa reseptejä kirjoittaessaan. Siinä saa sitten aina itse yrittää päätellä, mitäköhän oikeasti tarkoitetaan.

 

[/quote]

Kerran väittelin tästä erään tutun kanssa. Hänestä sana parsa tarkoittaa parsakaalia, ja jos puhutaan siitä oikeasta parsasta, niin hän käyttää sanaa parsatanko (tai tankoparsa, en muista kummin päin).

 

Huoh. Parsa on parsa ja parsakaali on parsakaali.

[/quote]

 

Niin, parsakaali on kuitenkin saanut nimensä parsasta, eli on aika selvää, kumpi on se alkuperäinen parsa. Ehkä tää väärinkäsitys johtuu siitä, että tuore parsa on Suomessa aika harvinaisuus (niin saahan niitä huonokuntoisia, mutta eihän se mikään perusvihannes täällä ole), kun taas parsakaali yleinen ja tunnettu. Toki parsaa saa kutsua tankoparsaksi, sitähän se on, mutta pelkkä parsa ei silti ole parsakaalia.

 

Ilmeisesti parsan sesonkiluontoisuus ei myöskään ole niin yleisessä tiedossa, koska Suomessa ei ole sitä parsasesonkia omasta takaa (toki parsaa kasvatetaan Suomessa, ja se on tavattoman herkullista jos tuoreena saa. Vaan Prisman hyllyllä sekin on jo nahistunutta, mikä on suuri sääli).

 

Vierailija
12/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista pannulla voissa, lisää päälle suolaa(ja ehkä jtn muuta vaikka chilimaustetta). :) Hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
20.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joudut tosiaan odottamaan seuraavaa sesonkia, mutta sitten kuorit (ei nuppuja!) valkoisen parsan ja keität. Tarjoilet joko voisulan tai hollandaisekastikkeen kanssa. Lisukkeeksi perunaa ja kinkkua, keitettyä tai ilmakuivattua. Helppoa ja hyvää, jos parsa itsessään on hyvää. Ja muista katkaista sentti-pari tangosta pois, se on kuivaa ja puisevaa.

Vierailija
14/16 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parsapissa on muuten kiinni yhdestä geenistä. Kaikilla sitä ei ole, mutta ne keillä on, tietävät kyllä mistä ollaan puhumassa. Parsapissaajat taitavat olla vähemmistössä. :)

t. toinen parsapissaaja

  Tuo haju on kyllä kauhea. Huomasin tuon vasta nyt viime keväänä, en ole aiemmin paljoa parsaa syönyt, ja ostin sitten kokeeksi nipun parsaa ja keitin ne ja söin kaikki kerralla. Haju ilmaantui aika nopeasti ja virtsa lemusi vielä seuraavana päivänäkin. Sen haistoi ulkonakin, jos ulos lorotteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä mieheni kanssa myös parsapissa! Ei mielestäni paha haju vaan outo.

Vierailija
16/16 |
11.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä kitise.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi yksi