Joku helppo liharuoka kasvissyöjän väsätä, pika-apu!
Liharuokia ei ole tarvinnut väsätä sitten yläasteen kotitaloustuntien, mutta tänään sitten yhtäkkiä pitäisi. Olisin siis kovin kiitollinen jostain simppelistä ohjeesta, varmaan turvallisin aloittaa jauhelihalla? Raatina kaikkiruokainen tenava, joten ei tarvitse ollakaan mitään kurmeeta, (ei todellakaan) pihviä tms. Täyslihaan voin sitten kokeilla joku toinen kerta... Huom, neuvothan myös mausteet, koska en voi maistella! =D
Kommentit (22)
Makaronilaatikko? Ja maustat samalla laillla kun maustaisit soijarouheenkin.
Miksei lapsi voi syödä kasvisruokaa?
Hahaa, tosiaan, siinä yksi simppeli joka ei voi mennä pieleen, kiitos. Jatkossa tarvitsen lisääkin, joten mitäs muuta suosittelisitte? Näin tyhjää mulla todellakin lyö, kun olen vuodet tehnyt liharuokia kasvisversiona, niin kun pitäisi ajatella toisinpäin, niin eipä onnistu...
Lihapullat
pasta ja jauhelihakastike
pitsa, jossa jauhelihaa
jauhelihamureke
Kävisikö proteiininlähteeksi kala?
Jos itse syöt kalaa (?) eikä lapsella ole allergiaa, tietäisit ainakin mitä lapselle syötät. Muuten joku valmis-vaihtoehto, esim. kaupan tiskiltä lihapullia tms.
Voi syödä ja on sitä paljon mun luonani syönytkin, mutta esitti kainon toivomuksen saada liharuokaa niin lupasin. Sen kummempaa aatetta ei ole tässä takana, itse en vaan halua/voi syödä, mutta voin kyllä ostaa ja tehdä.
Makkara/nakkikeitto - kuten kasviskeitto, lisää vaan makkarat. Voit maistellakin ennen makkaroiden lisäämistä, kun käytät kasvisliemikuutiota.
Kasvissyöjänä helpoimmaksi olen kokenut karjalanpaistin tekemisen, koska sitä ei juurikaan tarvitse maustaa. Muutama laakerinlehti ja kokonaisia maustepippureita vain sekaan ja loppu tulee itsestään. Minä olen nopeasti paistanut lihat uunissa ennen veden lisäämistä, en tiedä onko sillä väliä mutta kuulemma hyvää tuli.
Lihapullat ovat olleet hiton vaikeita saada hyviksi. Jauhelihasta helpoin olisi varmaan tomaattipohjainen pastabolognese. Tai ainakin itse osaan tehdä mielestäni hyvän tomaattikastikkeen (sinullakin luultavasti on oma reseptisi) ja siihen lisäisin ruskistetun jauhelihan, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja sipulilla. Määriä en osaa antaa, minulla on aina joku maistamassa kun liharuokaa valmistan..
Kasvissyöjänä helpoimmaksi olen kokenut karjalanpaistin tekemisen, koska sitä ei juurikaan tarvitse maustaa. Muutama laakerinlehti ja kokonaisia maustepippureita vain sekaan ja loppu tulee itsestään. Minä olen nopeasti paistanut lihat uunissa ennen veden lisäämistä, en tiedä onko sillä väliä mutta kuulemma hyvää tuli.
Lihapullat ovat olleet hiton vaikeita saada hyviksi. Jauhelihasta helpoin olisi varmaan tomaattipohjainen pastabolognese. Tai ainakin itse osaan tehdä mielestäni hyvän tomaattikastikkeen (sinullakin luultavasti on oma reseptisi) ja siihen lisäisin ruskistetun jauhelihan, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja sipulilla. Määriä en osaa antaa, minulla on aina joku maistamassa kun liharuokaa valmistan..
Jauhelihapihvejä teen uunissa, on helppo. Lapselleni maistuu tämä ilman sipulia tai muita kökkäreiä oleva versio :) Rasia 400 g jauhelihaa, 2dl paseerattua tomaattia, 1 muna, 1 dl korppujauhoa, 1 kynsi valkosipulia murskattuna, mustapippuria ja suolaa. muotoile pihvit kahdelle uunipellille ja paista uunissa 225 c 15 min.
Kiitos, tässähän on jo moneksi kerraksi uutta. Sitten vaan opettelemaan... =) Onko täyslihasta vaikeaa tehdä ruokaa, tai mikä olisi aloittelijan helppo yrittää? Tuntuu nuo lihan kypsennykset olevan yhtä tähtitiedettä, mitä nyt olen ohimennen niihin resepteihin/artikkeleihin/keskusteluihin törmännyt.
Olen kasvissyöjä, joka kuitenkin syöttää lapselleen lihaa. Kannatan bolognesea:
Paista pannulla sipuli ja valkosipulin kynsi
Lisää joukkoon jauhelihaa ja 1tl suolaa ja mustapippuria, ruskista
Lisää 2 raastettua porkkanaa ja pieni pala raastettua juuriselleriä
Lisää purkki tomaattimurskaa ja 1rkl tomaattipyreetä ja vähän vettä
Tarjoa pastan kanssa.
Miten olisi kanaa uunissa? Joko valmismarinadissa jolloin ainoa homma on paistaminen tai sitten teet marinadin itse. Esim hunajainen tai sitrununainen. Pystyykö vieraasi auttamaan maustamisessa? Suolaa on esimerkiksi vaikeaa saada oikeaksi pelkän ohjeen perusteella, jos lähtee tekemään jotain muuta kuin paista ruokia. Ja kunnon pihvit on monesti helpommat valmistaa kuin jauheliha, tarvitsee vain rouhaista hieman pippuria pintaan ja paistaa.
[quote author="Vierailija" time="17.09.2013 klo 14:05"]Kiitos, tässähän on jo moneksi kerraksi uutta. Sitten vaan opettelemaan... =) Onko täyslihasta vaikeaa tehdä ruokaa, tai mikä olisi aloittelijan helppo yrittää? Tuntuu nuo lihan kypsennykset olevan yhtä tähtitiedettä, mitä nyt olen ohimennen niihin resepteihin/artikkeleihin/keskusteluihin törmännyt.[/quote]
Uuunissa tehtävät paistit jne. ovat ainakin idioottihelppoja. Monessa on mukana paistivahti (lukee paketissa jos on) ja paketissa kerrottu paistolämpötila ja suunnilleen myös paistoaika. Moni on vielä valmiiksi maustettuja (itse suosin pintamaustettuja, ne marinadit on aika ällöjä). Liha vuokaan tai pellille (se paistovahti ylöspäin), riittävän aikaisin pöydälle (tunti-puoli) lämpenemään, uuniin ja valmista on kun paistovahti on pompannut ylös.
Toki näissä paisteissa on syötävää aika paljon, että saat aika ison joukon ruokittua...
Ei liharuuat nyt mitään erityisen vaikeita ole. Olen muutaman kerran yllättänyt mieheni paistamalla pihvin. Hakee vaan laadukkaan pihvin lihatiskiltä ja pyytää neuvot paistamiseen ja maustamiseen samalla. Kovasti on mies keitoksistani tykännyt. Etkö ole koskaan katsonut tv:n ruokaohjelmia? Niistä oppii kasvissyöjäkin milloin pihvi on pannulla medium ja milloin kypsä.
T: kasvissyöjänä 18 vuotta.
Tee tomaattipohjainen pastakastike. Paista ja kypsennä jauheliha erikseen. Voit maistaa kastikepohjaa ennen jauhelihan lisäämistä.
Hookoon sivuilla on hyvä lihakoulu, jossa paistaminen on opetettu selkeästi mm videoin. Ohuehkolle possun pihville riittää 1-2 min per puoli. Ei ole oikeasti tähtitiedettä ellet lähde tekemään hifistelijälle ruokaa. Ja vain kokeilemalla oppii.
Maailman helpoimmat lihapullat - LUPAAN, että onnistuu ja maistuu!
Osta Maggi Lihapulla-Mix-maustepussi ja 400 g jauhelihaa. Muuta et tarvitse, paitsi lisäkkeeksi perunaa/pastaa/riisiä/kasviksia tms. Pussissa on ohje, mutta laita siis vettä kulhoon ja kaada mausteseos sekaan, anna turvota 5 min. Sekoita raaka jauheliha joukkoon, pyörittele pulliksi ja laita uuniin. Asteet ja paistoaika myös maustepussissa.
Olen tehnyt tällä reseptillä lihapullia monet kerrat, ja jokainen niitä maistanut on kehunut ja ihmetellyt, kuinka onnistuneita ja maukkaita ne ovat. Et tarvitse kananmunaa, korppujauhoja tai mitään muutakaan ylimääräistä.
Miksi pitäisi laittaa liharuokaa?
Makkarasta saa ainakin helposti ruokaa. Esim. makkarakeitto, perunaa, porkkanaa, purjoa/sipulia ja lenkkimakkaraa kuutioina. Muita karviksia/juureksia jos jaksaa. Lihaliemikuutio maustaa (laita vähemmän kuin kuutioiden ohjeessa, ettei tule liian suolaista), muutama pippuri. Varmaan kasvisliemikuutiokin toimii ihan hyvin :)
Tee samaa kasvisruokaa kuin yleensäkin, mutta korvaa esim. soija jauhelihalla.