Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
mom4

Kun asioit lasten- tai äitiysneuvolassa, millaista tukea toivot saavasi. Kerro ajatuksiasi ja kokemuksiasi neuvolasta.
Millaista tukea odotat neuvolalta? Minkälainen on unelmien neuvolakäynti sinun mielestäsi? Oletko ajatellut, että neuvola on hyvä ja toimiva palvelu perheille. Onko palvelu mielestäsi ollut yksilöllistä ja asiantuntevaa. Koetko, että neuvolassa on helppo jutella perheen asioita. Vai onko neuvola mielestäsi turha ja tarpeeton, eikä siellä olla aidosti kiinnostuneista perheiden asioista ja siellä kysellään liian henkilökohtaisia asioita.

Sivut

Kommentit (41)

Vierailija

Neuvola on ehdottoman tarpeellinen ja tärkeä. Erityisesti ensimmäisen lapsen kohdalla neuvola käyntiä odotti kovasti ja se että perhettä kohdeltiin yksilöllisesti oli hienoa. Saman terveydenhoitajan jatkuvuus toi vahvaa luottamusta perheelle ja toisaalta myös Th:n oli helppo kohdata perhettä koska hän tunsi perheen hyvin. Th:n vuosien kokemus ja vankka ammattitaito toi turvallisuuden tunteen. Aina oli tunne että voi lähteä luottavaisin mielin ja tunne että voi soittaa ja kysyä mitä vaan.
Neuvolan käynnit ja kyselyt oli sopiva ja mielestäni ihan aiheellisia. Ehkä joskus joku ”masennus kysely” tuntui itsestä turhalta mutta jos sillä saadaan kiinni jonkun perheen kohdalla jotain ongelmaa niin hyvä niin.
Kiireettömyys neuvola käynneillä on tärkeää.
Käyntien määriä on vuosien saatossa vähennetty. Ensimmäisen lapsen kohdalla välillä tuntui että joku ylimääräinenkin käynti olisi voinut olla , mutta toisen lapsen kohdalla tällaista tarvetta ei ollut.

Vierailija

Toivoisin enemmän yksityisiä neuvoloita, samoin kuin yksityisen synnytyssairaalan. Lääkärin saisi itse valita, eikä vastaanotolle pääsy olisi portinvartija-kätilön tai th:n harkinnasta kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En koe että neuvolassa olisi kysytty mitään liian henkilökohtaista. Ennemmin ilmapiiri oli sellainen "kerro jos on jotain huolia".

Neuvolatoiminta on kuitenkin olemassa koko perhettä ajatellen. Sieltä saa apua jos haluaa, mutta perheet jotka ehkä apua tarvitsisivat pystyvät myös salaamaan ongelmat.

Vierailija

Neuvola on ehdottoman tarpeellinen!!

Odotusaikana neuvolassa asioidessani sain neuvolasta lähes kaiken tarvitsemani tiedon odotusaikaan liittyen. Ohjeistus oli selkeää ja ohjausta täydennettiin usein kotiin vietävällä kirjallisella materiaalilla. Vastaanottokäynnit olivat yksilöllisiä ja niissä huomioitiin koko perheen tilanne. Mielestäni on tärkeää, että neuvolassa kysellään henkilökohtaisia perheen arkeen ja elämään liittyviä asioita, tekeväthän nämä käynnistä juuri yksilöllisen. Käyntien tunnelma oli avoin, rento ja lämmin. Lastenneuvolassa perheemme sai tukea niin lapsen kasvuun ja kehitykseen kuin lasten kasvatukseenkin liittyen. Myös isän mielipiteet ja tunteet huomioitiin. Joskus erilaiset testit ( audit, masennustesti), tuntuivat turhilta ja saman asian toistamiselta, mutta uskon niiden olevan hyödyksi keskusteluissa erityisesti silloin jos perheellä on jotain ongelmia tai tuen tarpeita. Neuvolasta sai apua myös mahdollisissa mieltä painavissa asioissa. Lisäksi tukea ja apua oli mahdollisuus saada puhelimitse vastaanoton ulkopuolella.

Mielestäni unelmien neuvolakäynnillä annetaan selkeää ohjeistusta odotusaikaan tai lapsen kehitykseen ja kasvuun sekä lastenhoitoon liittyen , huomioidaan kaikkien perheenjäsenten jaksaminen ja mahdolliset mieltä painavat huolen aiheet, sekä tarjotaan tarvittaessa erilaisia tukitoimia mahdollisten ongelmien  tueksi. Neuvolakäyntien lukumäärän tulisi mukautua perheen tilanteeseen sopivaksi. Lisäksi olisi hienoa, jos voitaisiin tarjota jonkinlaista esim. puhelin tai chat-ohjausta arjen ongelmatilanteisiin (24/7). Näin perheet voisivat saada asiantuntevaa tukea ja tietoa hetkessä jossa ongelma on tullut esille.

Vierailija

Tarpeellinen, mutta en minä sinne ole mennyt omia ja perheeni asioitani kertomaan ja tukea hakemaan, vaan halunnut tietää, että raskaus menee hyvin ja lapsi on terve ja kasvaa normaalisti.

Vierailija

Ensimmäisen lapsen jälkeen täysin turha. Etenkin näin korona-aikana on ihan älytöntä mennä sinne mittauttamaan paino ja pituus sekä löpisemään turhia. Mutta jos et mene tulee HUOLI. Joten pakko viedä lapsi niiskuttelevien ihmisten sekaan.

Vierailija

Kyllä oma kokemus on se, että siellä keskitytään niin tiukasti näihin masennus- ja päihdeasioihin, että ne terveysasiat jäävät hoitamatta kokonaan. Esikoisen atopiaan kiinnitettiin vasta siinä vaiheessa oikeasti huomiota, kun jätin sen viikoksi ennen neuvolaa hoitamatta (koska siihen saakka th:n diagnoosi oli kuivaihoisuus, perusrasvaa vaan). Stten tuli lähete allergisairaalaan, jossa ihottuman, pulauttelun ja itkeskelyn syyt selvisi ihan prick-testissä. Puoli vuotta asiasta siellä puhuin, kun kokemusta oli lähipiiristä ihan vastaavasta tapauksesta. Mutta mitäs se äiti nyt tästä voisi tietää? Mutta onhan se noin perusterveydenhoitona ihan OK: rokotukset, paino, pituus, kuulo, näkö ja perusmotoriset testit saa ilmiseksi katsottua kuntoon.   

Vierailija

Palvelun laatu on surkea. Raskausajan vakava sairaus meni niiltä ihan ohi. Piti itse mennä yksityiselle kun neuvolan kautta ei tapahtunut mitään. Sama homma jatkuu lasten kanssa.

Vierailija

Mielestäni neuvola on tarpeellinen. Monesti väsyneenä uutena vanhempana ei tule kaikkea ajatelleeksi itse. Odotusaikana kaipaisi kyllä enemmän konkreettista tietoa synnytyksestä. Omat tiedot perustuivat aika romanttisiin kertomuksiin ja lehtiartikkeleihin aiheesta.

Vierailija

Nyt korona aikana toivoisi että neuvolassa käytettäisiin maskia. Painon, pituuden ja päänympäryksen voisi jokainen mitata kotona ja muuten voisi olla vaikka puhelimessa neuvola-aika. Mutta pakko mennä kun muuten varmaan tekevät lasun jos ei mene paikalle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oletko iltasanomien toimittaja? Aloitus kuulostaa siltä. "Artikkelia" odotellessa...

Ja tietyt kommentit vaikuttavat robottimaisilta ketjun ylläpidolta. Eli hyvinkin toimittaja, jolle jaamme ilmaista materilaalia.

Eipä tarvitse mökistä ulkoutua haastattelemaan oikeita ihmisiä. 

Vierailija

Rokotuksia ei voi itse antaa lapselle. Kasvuseurantakin on ihan ok, kunhan se on järjellistä.

Muuta en sieltä halua. En ainakaan niitä ihmeellisiä lomakkeita ja pakkotukea yms joka on nyt trendikästä.

Kolme mukulaa

Tarpeellinen. Minulla kolme jo aikuista lasta. Heidän kaikkien neuvola täti oli ihana! Opasti, tuki, neuvoi, auttoi. Oli hienoa seurata lasten kasvua ja kehitystä. Koskaan ei vähätellyt lasten kehitystä, tsemppasi jaksamaan ruuhka vuosina !

Vierailija

Tarpeellinen. Vai meinasitko itse punnita itsesi, tarkistaa hemoglobiinin, virtsasta mahdolliset sokerit ja protskut? Mitata verenpaineesi ja mitata sf-mittasi? Tunnustella onko vauvasi vaikkapa perätilassa? Ja lähettää itse itsesi poliklinikalle jatkotutkimuksiin jos ilmenee ongelmia??

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla