Mitä on bourbon?
Kommentit (9)
Amerikkalaista viskiä, jonka raaka-aineista on yli puolet maissia. Imelää, en tykkää.
[quote author="Vierailija" time="26.07.2013 klo 01:18"]
Amerikkalaista viskiä, jonka raaka-aineista on yli puolet maissia. Imelää, en tykkää.
[/quote]
Katsoin sanakirjasta, ja tämä on tosiaankin suomenkielinen nimi kokonaisuudessaan.
kaksi eri asiaa:
bourbon-viski
bourbon-vanilja eli Madagaskarilainen vaniljakasvi, josta saadaan vaniljasokeria
Oh I love bourbon girls. Those southern cutie pies
Boubonissa tulee olla yli 51% prosenttia maissia, usein 70% kieppeillä. Ruista käytetään myös usein, mutta pehmeämmän bourbonin haluajat käyttävät vehnää. Koska hiiva ei toimi ilman sokeria, täytyy käyttää myös mallastettua ohraa hieman. Kypsytys vain uusissa hiilletyissä tammitynnyreissä. Hiiltoasteet 1-4. Nelosella tulee kaikkein ruskeinta, Makeräs mark on ykkösellä, eli ei niin hiilletystä tynnyristä. Väriaineiden käyttö kielletty, tai muutkaan lisäaineet ei ole sallittuja. Kypsytys vähintään 2 vuotta, usein paljon pitempään, tosin jo kuusi vuotta Kentuckyn auringossa ja tuoreissa tynnyreissä on jo riittävä. Bourbon tislaamot ovat keskittyneet Kentuckyyn vaikka laki ei sitä vaadi. 60 luvulla bourbon julistettiin amerikkalaiseksi viskiksi ja sitä ei saa muualla maailmassa valmistaa. Nimi tulee bourbonin piirikunnasta ja en nytmuista oliko se kentuckyssä vai Virginiassa vaiko kenties huitsin nevadassa...
[quote author="Vierailija" time="07.08.2013 klo 23:47"]
Boubonissa tulee olla yli 51% prosenttia maissia, usein 70% kieppeillä. Ruista käytetään myös usein, mutta pehmeämmän bourbonin haluajat käyttävät vehnää. Koska hiiva ei toimi ilman sokeria, täytyy käyttää myös mallastettua ohraa hieman. Kypsytys vain uusissa hiilletyissä tammitynnyreissä. Hiiltoasteet 1-4. Nelosella tulee kaikkein ruskeinta, Makeräs mark on ykkösellä, eli ei niin hiilletystä tynnyristä. Väriaineiden käyttö kielletty, tai muutkaan lisäaineet ei ole sallittuja. Kypsytys vähintään 2 vuotta, usein paljon pitempään, tosin jo kuusi vuotta Kentuckyn auringossa ja tuoreissa tynnyreissä on jo riittävä. Bourbon tislaamot ovat keskittyneet Kentuckyyn vaikka laki ei sitä vaadi. 60 luvulla bourbon julistettiin amerikkalaiseksi viskiksi ja sitä ei saa muualla maailmassa valmistaa. Nimi tulee bourbonin piirikunnasta ja en nytmuista oliko se kentuckyssä vai Virginiassa vaiko kenties huitsin nevadassa...
[/quote] Tihihii, ei sita viskia nyt sentaan auringossa kypsyteta!
bourbon-viski