Miten teet maitoperunat?
Kommentit (16)
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 09:54"]
keitän perunat, keitto vesi pois, lämmitetään maito. Sekaan voita, sipulia ja ruohosipulia.
[/quote]
Ihan kuten minäkin, mutta keitän myös kananmunia jotka laitan lautaselle puolikkaina mukaan. Ap
Keitän perunat erittäin vähässä vedessä, lisään maitoa, suolaa ja voita. Jos keittoveden heittää pois, menee myös maku mukana. Ja nimitän sitä pottumaidoksi.
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 09:56"]
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 09:54"]
keitän perunat, keitto vesi pois, lämmitetään maito. Sekaan voita, sipulia ja ruohosipulia.
[/quote]
Ihan kuten minäkin, mutta keitän myös kananmunia jotka laitan lautaselle puolikkaina mukaan. Ap
[/quote]
Noin tehtiin minun lapsuuden kodissa!
Mulle uusi ruokalaji. Lisätäänkö sitä maitoa niin paljon, että tuloksena on ikään kuin soppa? Vai pelkästään tilkka, joka imeytyy kuumiin perunoihin, vai miten? Syödäänkö lusikalla vai haarukalla ja veitsellä?
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 10:02"]
Mulle uusi ruokalaji. Lisätäänkö sitä maitoa niin paljon, että tuloksena on ikään kuin soppa? Vai pelkästään tilkka, joka imeytyy kuumiin perunoihin, vai miten? Syödäänkö lusikalla vai haarukalla ja veitsellä?
[/quote]
Se on keitto.
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 10:02"]
Mulle uusi ruokalaji. Lisätäänkö sitä maitoa niin paljon, että tuloksena on ikään kuin soppa? Vai pelkästään tilkka, joka imeytyy kuumiin perunoihin, vai miten? Syödäänkö lusikalla vai haarukalla ja veitsellä?
[/quote]
Kaada vesi kokonaan pois. Laita maitoa tilalle, niin että perunat juuri ja juuri peittyy. Lämmitä, älä kiehauta. Voi, ruohosipuli mukaan. Kun lautaselle otetaan kananmunat mukaan ja mausta aromatilla. Avot että on hyvää:)) ap
Siis keitto, missä on perunoita ja maitoa?
Mutta mihin se kananmuna menee, jos on keitto? Samalla tavalla kuin pinaattikeitossa?
[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 10:05"]
Siis keitto, missä on perunoita ja maitoa?
Mutta mihin se kananmuna menee, jos on keitto? Samalla tavalla kuin pinaattikeitossa?
[/quote]
Tarjoiluvaiheessa jokainen laittaa omalle lautaselle. Ei siis suoraan kattilaan
Ap vielä, että litan myös sipulia. Se unohtui mainita
Noh missä on se kestodissaaja joka haukkuu kaikki vanhat ohjeet?
Tulepas nyt tänne selostamaan, miten hirveät ohjeet nämäkin ovat.
meillä laitetaan uusien perunoiden, sipulin, voin ja maidon lisäksi myös näkkäriä lautaselle, isohkoina paloina, niin että ne kerkeää hieman pehmentyä, ennen keiton lusikoimista napaan.
empä ole moista keittoo kuullukkaan! missäpäin syödään?taitaapi olla köyhän miehen kesäkeitto?
Pohjalaiset Maitoperunat. Ei oo köyhän miehen kesäkeitto.
Make 69v kirjoitti:
Pohjalaiset Maitoperunat. Ei oo köyhän miehen kesäkeitto.
On tuttu ruoka ympäri Suomen. Johtunee siitä, että maitoa ja perunaa oli jokaisella helposti saatavilla.
Osa ei tee keittoa vaan enemmän muusi-perunapala-sotkua. Aineksina maito, peruna, voi ( + satunnaiset sotkut mitä paloja sattuu löytymään).
Laitatteko siis sipulin raakana, vai kuullotatteko sen ensin?
Mulle tuon tyyppinen ruoka on lapsuudesta tuttu tuuvinki, joka oli muheva lisuke muulle ruualle. Syötiin veitesllä ja haarukalla, ei lusikalla. Siinä ei ollut sipulia, mutta runsaasti ruohosipulia kylläkin. Keitinivesi otettiin talteen ja sitä käytettiin valmiin tuuvingin ohentamiseen sopivaksi. Muistan sen "kesäruokana", eli kun keitettyihin uusiin perunoihin oli kyllästytty tai ne olivat mökkiolosuhteissa jo vähän nahistuneita, niin syötiin tuuvinkia. Hyvää oli. Muskottipähkinää mukaan!
keitän perunat, keitto vesi pois, lämmitetään maito. Sekaan voita, sipulia ja ruohosipulia.