Pähkinäallerginen?
Oletko allerginen myös pähkinäöljylle eli voiko sitä käyttää ruuanlaitossa?
Kommentit (6)
No en kyllä yhtään osaa sanoa. Mietin, että jos pähinöissä se allergisoiva osa on vaikka valkuaisaineissa, että jos sitä ei ole sitten öljyssä. Onko sinulla edellinen siis kokemusta?
No en ottais kyllä riskiä. Maapähkinäallerginen voi käyttää maapähkinästä puristettua öljyä, mikäli se on tarpeeksi käsiteltyä ja "puhdistettua", mutta esimerkiksi kylmäpuristettu maapähkinäöljy on ihan yhtä tappavaa kuin se maapähkinäkin.
Pähkinäallergioita on erilaisia, ei voi tietää. Itse olen allerginen hasselpähkinöille, mutta en maapähkinöille. Hasselpähkinä turvottaa kurkun umpeen muutamassa minuutissa, mutta maapähkinävoita rakastan ja käytän maapähkinäöljyä ruuanlaitossa. Mantelit aiheuttavat vain lievän reaktion.
[quote author="Vierailija" time="27.06.2013 klo 23:43"]
Pähkinäallergioita on erilaisia, ei voi tietää. Itse olen allerginen hasselpähkinöille, mutta en maapähkinöille. Hasselpähkinä turvottaa kurkun umpeen muutamassa minuutissa, mutta maapähkinävoita rakastan ja käytän maapähkinäöljyä ruuanlaitossa. Mantelit aiheuttavat vain lievän reaktion.
[/quote]
Sama juttu tytölläni. Maapähkinöille ei allerginen mutta hasselpähkinöille voimakkaasti allerginen.
Maapähkinä ei ole pähkinä ollenkaan, vaan palkokasvi. Moni on allerginen toki molemmille ja lisäksi esim herneille ja pavuille.
Mutta öljyihin jää aina hieman valkuaista, joten en suosittele pähkinäöljyä ruuanlaittoon pähkinäallergiselle.
No mitäpä luulet? Äly, hoi!