Mitä teet jos huomaat suolan loppuneen, juuri kun alat ruuanteon, kauppaan et pääse??
Kaivatko silloin aeomisuolan, jauhelihamausteen, perunamausteen, grillimausteen tms paheksutun mausteen esiin?
Kommentit (36)
Laitan muita mausteita sen verran enemmän, että maistuu. Ilman suolaa saa myös ihan hyvää ruokaa joten ei ongelma.
Vierailija kirjoitti:
Laitan muita mausteita sen verran enemmän, että maistuu. Ilman suolaa saa myös ihan hyvää ruokaa joten ei ongelma.
No ei todellakaan saa.
Asia on eri jos käyttää mausteseosta johon on lisätty suolaa joukkoon. Esim jossain yrttisekotuksissa on suolaa mukana.
Vierailija kirjoitti:
Laitan muita mausteita sen verran enemmän, että maistuu. Ilman suolaa saa myös ihan hyvää ruokaa joten ei ongelma.
Nope.
Minulla ei ole mitään aromisuolia tai muita. Käytän muita mausteita ja soijakastiketta, jos suolaa ei ole.
No niin ei voisi koskaan käydä. Minulla on kaapissa aina useampaa suolaa. Ja pääsen aina kauppaan. Jos nyt jotenkin kuitenkin noin tapahtuisi, käyttäisin fondia, soijakastiketta tai kalakastiketta. Niitäkin on aina kaapissa.
Sehän riippuu ihan siitä, mitä ruokaa laittaa. Voiko ruokaan lisätä kapriksia, juustoa tms. suolaista. Jos ei voi, niin sitten yritän lainata joltain naapurilta. Meillå ei käytetä ap:n luettelemia aromisuolaa ynm. niin ei voisi käyttää niitä suolan sijasta.
Niin siis suola loppuisi ja kaappiin ilmestyisi jollain ihmeellä näitä maustesekoituksia?
Ne, joille niiden käyttö on ok varmaan jo pitävät niitä varastossa ja ne jotka eivät käytä... No, eivät varmaan pidä niitä kaapissaan?
Mainitsemiasi ei ole kaapeissa, mutta käyttäisin soijaa, kalakastiketta.. Riippuu toki ruuasta, juustoillakin saa hyvin suolasuutta ja esim sipseillä.
Suola on must.
Aika monessa ihan tavallisessa mausteessa on itse asiassa melkoisesti mukana suolaa, esim. vaikka curry.
Vierailija kirjoitti:
Laitan muita mausteita sen verran enemmän, että maistuu. Ilman suolaa saa myös ihan hyvää ruokaa joten ei ongelma.
Kyllähän se vaan niin on, että kaikki muut mausteet, liemet ja yrtit voi olla loppu, mutta suolaa on pakko olla ruuassa tai se on totaalisen mautonta. Pieninkin määrä suolaa korostaa muita makuja niin paljon.
Meillä valmiit mausteseokset koostuvat ainoastaan mausteista, eli ovat suolattomia ja glutamaatittomia, joten ei auta niiden käyttö suolan puutteeseen. Tämä siksi että voimme paremmin säätää suolan määrää eikä silti tarvitse kymmentä purkkia vaan ovat siis esisekoitettuja.
Suolaa on sitten sen verran monta sorttia että jos kaikki on lopussa niin maailmanloppu on tapahtunut jo jonkin aikaa sitten. Pitäisi varmaan sitten löytää joku ainesosa jossa suolaa on, ehkä voimakassuolainen voi? ja soijakastiketta saattaa myös löytyä.
Vierailija kirjoitti:
Aika monessa ihan tavallisessa mausteessa on itse asiassa melkoisesti mukana suolaa, esim. vaikka curry.
En ole koskaan nähnyt currya, jossa olisi suolaa.
Itken siihen ruuan päälle katkeria, suolaisia kyyneleitä.
Soijakastiketta tai jotain liemikuutiota käyttäisin
Yhden aterian voisin hyvin syödä suolattomanakin. Toki täysin mahdoton tilanne oikeassa elämässä, että meillä ei olisi yhtään suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan muita mausteita sen verran enemmän, että maistuu. Ilman suolaa saa myös ihan hyvää ruokaa joten ei ongelma.
Kyllähän se vaan niin on, että kaikki muut mausteet, liemet ja yrtit voi olla loppu, mutta suolaa on pakko olla ruuassa tai se on totaalisen mautonta. Pieninkin määrä suolaa korostaa muita makuja niin paljon.
Tuolla logiikalla kaikki kasvikset, hedelmät, yritit ja marjat ovat totaalisen mauttomia. Niissä kun ei ole suolaa. Oikeastihan niissä kyllä on makua.
Riippuu ruuasta. Joissain ruuissa voi käyttää esim. soijakastiketta tai vaikkapa suolaista juustoa. Mutta jos mikään korvike ei käy, niin käyn naapurista pyytämässä.
Käyn naapurista lainaa, jos meidän kaikki suolat (vuorisuola, merisuola, mustasuola, koshersuola...) olisi päässyt loppumaan kerralla.