Voiko mielestänne rippijuhlaan
tarjoiluna ajattelin laittaa joku ruokaisa salatti + vihersalatti, lihapullat itsetehdyt, patonkia+levite, coctailpiiraat. Voiko juhlaan laittaa uusia perunoia kylmänä tarjolle lisäkkeeksi vai pitääkö olla lämpimiä? Lisänä täytekakkua, pullaa, keksit ja joku kahvikakku.
Ajattelin myös jotain lohta tarjota kylmänä ja ehkä jotain porsaanfilettä kylmänä.
Meillä ei ole apuna kokkia joka konfirmaationaikana tekisi ruuan, joten siksi kylmänä. Apuri ehtii paikalle siinä vaiheessa kun itse ja tytön kummit ja isovanhemmat kotiudumme kirkosta
Kommentit (6)
Peruna on hyvää aina ja kaikissa muodoissaan, keitettynä myös kylmänä. Etenkin uudet perunat.
Toisaalta uusien pottujen keittämiseen menee muutama minuutti, että kannattaa ne ainakin pöytään kantaa vastakeitettyinä, vaikka siinä jäähtyisivätkin sitten. Ovat parempia kuin tunteja aiemmin keitetyt pöydällä seisseet.
tee uusista perunoista salaatti: keitä perunat kuorineen. Laita isoon kulhoon oliiviöljyä, mustapippuria, kevätsipulia silppuna, sitruunamehua, yrttejä jne. Sekoita, lisää perunat ja sekoita kevyesti.
Toimii kylmänä ja on silti ns. perunallinen lisuke
[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 19:52"]
http://www.valio.fi/reseptit/perunasalaatti-uusista-perunoista/
Tee vaikka tollanen!
[/quote]
Ok tuo vois olla hyvä
Tuo perunasalaatti vaikuttaa tosi hyvältä. Toinen vaihtoehto on, että keitätte perunat vasta kirkosta tultuanne, nehän kypsyvät tosi nopeasti. Kyllä vieraat sen aikaa jaksavat odottaa.
Jätä ne perunat kokonaan pois. Jos on paria lajia salaattia ja leipää, ei tarvita perunoita. Kylmät perunat maistuu minusta vain perunasalaatin muodossa.