Häätö metelin takia.

Vierailija

Omistan asunnon jossa minulla on vuokralainen. Vuokralainen on nyt saanut häädön metelin takia. Kyse on 20-vuotiaasta nuoresta miehestä. Epäilen, että häätöön ei ole oikeaa syytä. Kerran on pitänyt meteliä jonka takia on saanut valituksen ja myönsi pitäneensä bileet. Itse olen saanut vasta kaksi kertaa ilmoituksen metelöinnistä ja nyt jälkimmäisen ilmoituksen jälkeen (oli samalla häätökirje) soitin pojalla ja hän kertoi ettei ole pitänyt mitään meteliä ja uskon häntä.

Tiedän, että talossa asuu keski-ikäinen juoppo joka pitää todella usein meteliä, muttei ole saanut häätöä (omistaa asunnon) Nyt tuntuu, että muut osakkeen omistajat vaan haluavat kyseisen pojan pihalle. 

Sanoin pojalle, että pyytää isännöitsijältä minä päivinä meteliä mukamas on pidetty ja kellon ajat jotta voi katsoa onko ollut edes kotona. Epäilen, että osa metelistä on oikeasti juopon aiheuttamaa.

Itse ostin asunnon neljä vuotta sitten jolloin olin saman ikäinen kuin vuokralaiseni. Muistan kuinka jokaista liikettäni seurattiin. En ikinä pitänyt häiritsevää meteliä tai tehnyt muutakaan, mutta silti minua kytättiin kokoajan ja kerran jopa väitettiin, että kaverini pitivät rapussa meteliä yöllä. Tiesin etteivät olleet pitäneet meteliä koska olimme illalla asunnossani vain katsomassa elokuvia (hiljaisella) emmekä juhlimassa niin kuin naapuri oli väittänyt. En kuulemma ehkä ollut tajunnut kuinka kovaa meteliä olin pitänyt, kun alkoholia kerran olimme juoneet. Oikeasti olimme kaikki selvinpäin ja oikeasti hiljaa...

Tuntuu, että nuorisoa vainotaan tuossa talossa. (kaikki muut asukkaat ovat keski-ikäisiä tai vanhempia)

Nyt kysynkin mitä vuokralaisellani on tehtävissä ja voinko ottaa hänet jonkun ajan päästä takaisin asumaan? Poika on aina hoitanut asiat ja vuokran maksut kanssani asiallisesti ja epäilen tässä jonkinlaista "noitavainoa"

Kommentit (13)

Vierailija

Taloyhtiö ei voi häätää sinun vuokralaista. Jos häiriötä ilmenee, sinä joudut häätämään vuokralaisen, tai taloyhtiö uhkaa ottaa huoneiston hallintaansa. Yhdyn aiemman neuvoon, laita kämppä myyntiin.

Vierailija

Jos taloyhtiö uhkailee häädöllä, on perusteiden oltava hyviä ja todisteiden aukottomia. Meluhaitoista on oltava päivämääriä ja kellonaikoja, asian riitautuessa voidaan vaatia myös sitä, että paikalle on kutsuttu poliisi, joka on joutunut puuttumaan tilanteeseen ja on tietysti myös kirjannut käyntinsä. Häätöä ei koskaan voi tehdä heppoisin perustein, etenkään yli asunnon omistajan!

Se, että saat omistajana yhtäkkiä tiedon häädöstä, ei ole oikea menettelytapa. Voit olla  yhteydessä Vuokranantajien keskusliittoon tai vuokralaisten etujärjestöön www.vuokralaiset.fi/.

Vierailija

Voi sua AP. Ei sun vuokralaista voi häätää kuin sinä ja oikeuden päätös.

Talon hallitus eikä isännöitsijä  voi sitä tehdä. Poikaa ei voi häätää vaikka sun kämppä otettais haltuun joka sekin tehdään oikeuden päätöksellä.

Missä te oikein asutte kun ette tollasta tiedä?

Vierailija

Jos talossa todella asuu noin nuivaa kyttääjäporukkaa, kuten annoit ymmärtää, niin tuskinpa vuokralaisellesi yhtään sen helpommat ajat koittaisi, jos ottaisit hänet myöhemmin uudelleen vuokralle. Ja mahtaisikohan kaveri olla itsekään halukas palaamaan. Mua itseäni ei ainakaan tuollainen asuminen houkuttaisi.

Vierailija

Vain sinä tai oikeus voi sen häädön tehdä ja silloin on oltava aika pitävät todisteet. Varoituksesta sinun olisi pitänyt saada tieto, koska asia koskee omistamaasi asuntoa.

Nyt voit ottaa yhteyttä isännöitsijään ja ilmoittaa, että koska sinulle ei ole tullut aikaisemmin mitään tietoja häiritsevästä elämästä ja koska vain sinä talossa voit sen häädön antaa, niin palataanpa lähtöruutuun. Vaadit nähtäväksesi sekä isännöitsijälle tehdyt kirjalliset valitukset metelistä että niihin liittyvät "meluajankohtapäiväkirjat" sekä vuokralaisesi vastineet (hänellä kun pitää olla paperilla sekä varoitus että "häätö". Jos vuokralaista ei ole kuultu, palauttakaa asia isännöitsijälle eli vaadi kunnollinen, protokollanmukainen prosessi.

Poika saa asua asunnossa siihen asti, kunnes oikeus päättää, että taloyhtiö ottaa asunnon haltuunsa (sinulta). Mitä ei pelkän metelin vuoksi kovin usein tehdä.

Vierailija

Valitettavasti nuoret eivät aina tiedosta miten helvetillistä meteliä pitävät. Luulevat olevansa hiljaa, mutta totuus onkin sitten muuta.

Vierailija
Vierailija

Valitettavasti nuoret eivät aina tiedosta miten helvetillistä meteliä pitävät. Luulevat olevansa hiljaa, mutta totuus onkin sitten muuta.

Tämä on ikävän totta. Eiköhän tässäkin tapauksessa kyseinen nuori metelöi, mutta ei vain tajua sitä. Musiikkia luukuttaa kuitenkin!

Vierailija

Hei,

aihetta on käsitelty Isännöintiliiton julkaisemassa Pihaparlamentti-blogissa, www.pihaparlamentti.fi

Pihaparlamentti kokoontuu viikoittain pohtimaan taloyhtiöiden laki- ja järjestysasioita ja tarjoaa kiinnostavia juttuja ja uusia näkökulmia sujuvaan arkeen.

Häiritsevää elämää käsittelevät kirjoitukset: http://pihaparlamentti.fi/arkisto/hairitseva-elama/

Ystävällisin terveisin
Pihaparlamentti-blogi

Vierailija

Onhan näitä. Me saatiin aiemmassa asunnossa joskus valitus. Isännöitsijä onneksi uskoi meitä, kun sanoimme että meillä on alle 1v vauva, joka on muutenkin huonouninen, että ei todellakaan ehdoin tahdoin pidetä kämpässä yhtään ylimääräistä meteliä hänen nukkuessaan. (valitus tuli yöltä)

Päinvastoin esikoinen vielä oli kyseessä, niin elettiin hyvinkin hissuksiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat