Perunajauhon korvaaminen
Muistan netistä löytäneeni että perunajauhon voi esim. kiisselissä korvata kokonaan maissitärkkelyksellä. Muuttaako maissitärkkelyksen käyttö koostumusta tai vaikuttaakohan makuun?
Kommentit (10)
Maito/kermapohjaisia olen itsekin tehnyt nimenomaan maissitärkkelyksellä erilaisten reseptien pohjalta.
Pakasteessa olisi marjoja ja ajattelin tehdä niistä kiisseliä, ajattelin onnistuisikohan se maissitärkkelyksellä perunajauhon sijaan.
Taitaa jäädä jotenkin sameaksi, eli ei tule yhtä kirkas kiisseli kuin perunajauholla. Juuri siksi käytetään maitopohjaisiin.
Mutta kokeile, eihän siinä kovin huonosti voi käydä.
Makuun ainakin vaikuttaa, mutta ei välttämättä pahasti. Perunajauhoista tulee kiisseleihin mielestäni hyvä maku.
Itse korvannut perunan jo pitkään bataatilla.
Maissipohjaiset suurusteet tekevät mielestäni kiisselistä jotenkin venyvämpää.
Miksi korvata perunajauhot maissitärkkelyksellä?
Tärkkelysjauhoja on muitakin, esim. arrowjuuri, mungpapu ja tapioca.
Vierailija kirjoitti:
Miksi korvata perunajauhot maissitärkkelyksellä?
Koska perunajauhoja ei kaapista eikä lähimarketista löydy?
Kiitos vinkeistä ja kokemuksista niitä jakaneille.
Mä oon käyttänyt maissijauhoja maitopohjaiseen kiisseliin ja ihan hyvää tuli. Ei maistu miltään ja rakennekin hyvä.