Mikä on purkkiruokana parempaa kuin tuore
Hapankaali. Se ruskea pitkään haudutettu hapankaali lasipurkissa on parempaa kuin tuore hapankaali.
Kommentit (23)
No en nyt tiedä onko parempaa, mutta aika monet säilykkeet on mulle semmosta guilty pleasure vaikka tiedän että on kyllästetty säilöntäaineilla, sokereilla, jne. :D Esim. säilykehedelmät ja hedelmäsalaatit
Tonnikala. En kyllä ole tuoretta maistanutkaan, mutta en tykkää tuoreesta kalasta.
Purkkihernekeitto on niin erilaista verrattuna itse tehtyyn, että ovat kuin eri ruokia. Pidän molemmista.
Vierailija kirjoitti:
Ananas
Varmaan siellä, missä ananaksia kasvatetaan, saa tuoreena paremman makuisia ananaksia kuin säilykkeenä. Mutta täällä Suomessa myytävät tuoreet ananakset ovat aika mauttomia purkkiananaksiin verrattuna.
Monet muutkin etelän hedelmät ovat säilykkeenä maukkaampia kuin Suomessa myytävät tuoreet.
Ei tuu mieleen. Tuore ananas on niin paljon parempaa kuin tölkissä, ettei oikein voi verratakaan. Tai tonnikala. Mutta tulee niitä tölkistä tietysti enemmän syötyä.
Aprikoosi. Kuivattuna ja säilykkeenä voimakkaan makuisia. Kerran erehdyin ostamaan tuoreita aprikooseja, ja eihän ne maistuneet miltään.
Suurin osa pavuista on parempia (ja helpompia tietenkin) purkista.
Poikkeuksena pitkät vihreät pavut, vaikka kyllä nekin suolaliemessä uitettuna salaatissa menevät, eivät kuitenkaan lisäkkeenä/perunan korvikkeena.
.
Artisokan sydän.
Kookosmaito.
.
Vaikkei tätä kysytty, sanon kuitenkin, että mielestäni säilykekirsikat ovat täysin järkyttäviä, mutta tuoreita voisin syödä ja syönkin äkkiseltään kilon.
Vierailija kirjoitti:
Vaikkei tätä kysytty, sanon kuitenkin, että mielestäni säilykekirsikat ovat täysin järkyttäviä, mutta tuoreita voisin syödä ja syönkin äkkiseltään kilon.
Coctailkirsikka ei muistutakaan kirsikkaa muuten kuin ulkomuodoltaan, mutta ostapas hapankirsikka-nimistä säilykettä, niin ne ovat oikeita kirsikoita ja maistuvatkin niiltä. Coctailkirsikassa maistuu lähinnä karvasmanteli ja sokeri - ovat tavallisista kirsikoista kemiallisesti käsiteltyjä.
Purkkiananas on parempaa pitsan päällä, kuin tuore. Tuore on liian makeaa.
Stroganof on tosi hyvä purkkikastike, mutta aika kallis, kun melkein 5 euroa se purkki.
Hernekeitto ja ananas.
Tölkkihernekeitto on parempaa kuin itsetehty. Tuore ananas kutittaa suuta, tölkki ei.
No en tiedä onko parempaa, mut nopeuden ja helppouden vuoksi kyllä hernekeitto. Toinen samasta syystä on purkkiananas. Kuka niitä jaksaa kuoria, en mä ainakaan :D