Miten hapankaalia syödään. Kermassako lillutetasn
Kommentit (9)
Sitä voi syödä pelkästään silleen.
Eräs hyvä resepti on keräkaalia vuokaan. Osaksi hapankaalia ehkä 1/3 osa. Muutama peruna lohkottuna. Sitten pari makkaraa ja kaslerpihvejä päälle ja nestettä niin että kaalit peittyy. Ehkä hiukan ohraryynejä.
Tämän sitten annetaan muhia uunissa muutaman tunnin. Puolukka/omenasurvosta ja ruisleipää ja voita. Ehkä olutta.
Lähtee nälkä.
Voi myös käyttää lehtikaalia keräkaalin sijaan.
En tykkää raa'asta hapankaalista, mutta kerran tein puolalaista bigosta ja ihastuin. Smetana on hyvää hapankaalin kanssa
sellaisenaan, salaatin joukkoon, paistettuna, keittoon, pataan, ihan miten vaan
Huuhtele ja laita paistinpannulle, kermaa, siirappi, sinappia.
Grillaan braatwursti.
Ja eikun ääntä kohti, kohta nahkahousuissa on ääntä.
Vierailija kirjoitti:
En tykkää raa'asta hapankaalista, mutta kerran tein puolalaista bigosta ja ihastuin. Smetana on hyvää hapankaalin kanssa
Reseptejä on varmaan paljon erilaisia, mutta tähän tuli suurin piirtein vain hapankaalia, maustemakkaraa(krakova) ja smetanaa kattilassa hauduttaen.
pitääkin tehdä ensi syksynä hapankaalia taas. Viime syksynä en jaksanut ja pakastimet ihan täynnä. Hapankaalia kun säilytän pakastimessa maitopurkeissa. Sitten kun on valmista niin laitan pakastimeen.
Joskus on niin kiire syödä pois ettei kerkiä kunnolla valmiiksi.
Puolalainen ruoka bigos on varma valinta ja oiva käyttötapa hapankaalille.
Ihan miten haluat. Sellaisenaan kylmänä tai pannulla lämmitettynä, joskus lirautan tilkan kermaakin pannulle. Sopii possun tai makkaroiden kanssa.
Lisäksi laitan sitä gulassiin tai teen vaikka keittoa