Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En helvetti enää keksi ruokia laitettavaksi:(

Vierailija
08.05.2020 |

Elämä muuta olekaan kuin töitä ja ruokien miettimistä/tekemistä😵.
7x lounas ja 7x päivällinen viikottain+ omat eväät töihin. Pää leviää.

Mitä te teette ruoaksi vkonloppuna/ensivkolla?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokkikartanon lohikiusaus on ihan jees :D En minäkään enää jaksa kokata ja siivota ja tiskata.

Vierailija
2/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä noista stressaat, ei tarvitse olla mitään erikoista tai erilaista joka päivälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aion tehdä pastaa pekonilla ja parsalla. Sen jälkeen tomaattikikhernefetapannun ja hapanleipää.

Vierailija
4/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työpäivisin syödään valmiskeittoja ja lounaita.  Viikonloppuisin tehdään ruokaisia salaatteja: caesar, nizzan esimerkiksi. Normandialainen kanapata on tosi hyvää: paista kananpaloja, porkkanasiivuja, juurisellerisuikaleita ja omenalohkoja, pistä ne uunivuokaan, kastike voista, kanaliemestä, sinapista, kermasta ja omppusiideristä.  mausteeksi tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria. Keitä kvinoaa tai riisiä kaveriksi.  Lopun siiderin saa kokki palkkioksi.

Vierailija
5/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain mainittiin peltiruoka. Kokeilin, aika kätevää. Uunipellille kaikki, perunat, kasvikset, kala. Jne.

Vierailija
6/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aion tehdä pastaa pekonilla ja parsalla. Sen jälkeen tomaattikikhernefetapannun ja hapanleipää.

Haluaisitko jakaa fetapannun ohjeen? Kuulostaa ihanalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokkikartanon lohikiusaus on ihan jees :D En minäkään enää jaksa kokata ja siivota ja tiskata.

Einekset ei ole koskaan jees. Samalla vaivalla saa itse tehdyn ruuan ilman ylimääräisiä aineita.  Tiskikone tiskaa aika monessa kodissa.

Vierailija
8/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aion tehdä pastaa pekonilla ja parsalla. Sen jälkeen tomaattikikhernefetapannun ja hapanleipää.

Haluaisitko jakaa fetapannun ohjeen? Kuulostaa ihanalta.

Itse asiassa, löysin ohjeen Iltalehdestä....käynee pastankin kanssa. Kiitos vinkistä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aion tehdä pastaa pekonilla ja parsalla. Sen jälkeen tomaattikikhernefetapannun ja hapanleipää.

Haluaisitko jakaa fetapannun ohjeen? Kuulostaa ihanalta.

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/46badcf1-390c-4e81-8d3e-3c4…

Löysin tämän itsekin äskettäin ja teen ensimmäistä kertaa

Vierailija
10/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normandialainen kanapata a'la Yhteishyvän ohje menee kokeiluun, kanaruokaohjeita otan aina mielelläni lisää repertuaariin, kuten kalakin.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tortilloja tulossa huomenna, su ulkoistetaan itsemme mökille paistamaan makkaraa.

Olen ollut 5 viikkoa kotona lasten kanssa ja kokkaillut joka päivä. Itselleni en todellakaan kokkailisi mitään, mutta lasten ehdoilla on menty.

Lihapullia tehtiin itse, perunarieskaa, sämpylöitä, korvapuusteja, cupcakeja, mokkapaloja. Viikonloppuisin on aina leivottu jotain

Joka viikko on ollut yksi keittoruoka: nakki-, lohi-, kana,- pinaatti- ja hernekeitto. Yksi jauheliharuoka: makaronilaatikko, j-lihakastike, lasagne, bolognese, lihapullat.

Pizzaa ollaan tehty itse 2 kertaa ja pakastepizzaa syödään kerran viikossa. Kinkku- ja kebabkiusausta, pinaattilättyjä, kalapuikkoja ja muusia.

Joka päivä lisäksi salaatit, raasteet, keitetyt vihannekset, itsetehdyt tuoremehut ja smoothiet

Mies on ottanut töihin evääksi edellisen päivän ruokia tai sitten viikonloppuna preppailtu eväsruuat

Vierailija
12/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee keittoa kerran viikossa. Liha-, herne-, kala-, kana- tai siskonmakkarakeittoa. Kattilallisesta syö kaksi päivää. Noita vaihtelet viikottain, niin siinä on yhden päivän lounas, toisen päivällinen.

Yhtenä päivänä viikossa teet makkaraa jossain muodossa. Grillattuna, uunissa, lenkkiä, grillimakkaraa, hodareita, bratwursteja, chorizoa, näitähän riittää vaihtoehtoja.

Yhtenä lounaana viikossa ja yhtenä päivällisenä kalaa. Uunilohta, paistettua siikaa, kuharullia, tonnikalapastaa.

Sitten yhtenä lounaana ja yhtenä päivällisenä kanaruoka. Vaihtoehtoja piisaa.

Kerran viikossa teet uunikyljyksiä. Tee iso satsi, toisen päivän lounas, toisen päivällinen.

Naudanpaisti, porsaanfile uunissa. Uuniin vaan ja valmistuu itsekseen.

Kerran viikossa kasvisruoka. Täytettyjä kesäkurpitsoja, vihannessosekeittoa, kasvispihvejä, tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptisivuja on määrättömät määrät. Keittoja, laatikoita, perusruokaa on vaikka mitä. Ei joka päivä tarvitse olla erilaiset ruoat, kouluissakin kiertää 20 päivän lista.

Vierailija
14/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä oli jopa viljattomana (papulasagnelevyillä) hyvänmakuinen, nopsa ja vähätiskinen lasagne. Oikaisee juustokastikkeen (tai besciamellan). https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-pastat-ja-risotot/meheva-mascarpo…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Popcorneja jallusoossilla. Puoli litraa kun jallua varaa per henki, niin ei ole nälkä.

Vierailija
16/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Normandialainen kanapata a'la Yhteishyvän ohje menee kokeiluun, kanaruokaohjeita otan aina mielelläni lisää repertuaariin, kuten kalakin.

Ap

Uuni 200 astetta. Pellille kanafileitä, mausteina suolaa, pippuria, sivele 1 tl pestoa/file, purista limeä, päälle mozzarella juustoa. Lisäksi pellille muutama ohueksi siivutettua ja vedellä huuhdeltua perunaa / hlö, parsakaalia ja porkkanaa pilkottuna. Sivele oliiviöljyä kasviksille, ripaus suolaa, pippuria ja yrttimix mausteita päälle. Uunissa 30 min. Tippuu niin lapsille kuin aikuisille.

Vierailija
17/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noi peltiruoat ovat todellakin käteviä! Kana, jauheliha, lohi tai muu kala, kananmunat, pekoni, erilaiset makkarat käyvät ja seuraksi perunoita, bataatteja, porkkanoita, punajuuria, palsternakkaa, kaaleja, parsaa, paprikaa tai lähes mitä vaan kasviksia, yrttejä mausteeksi. Jos on ”kuiva” pelti, kastikkeeksi käy kermaviilikastike, majoneesi tai ihan vaan ranskalainen öljykastike, vähän aineksista riippuen. Noita vaihdellen saa jo aika monta ateriaa perheen mieltymysten mukaisesti. Eikä tule edes pahemmin tiskiä.

Vierailija
18/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Noi peltiruoat ovat todellakin käteviä! Kana, jauheliha, lohi tai muu kala, kananmunat, pekoni, erilaiset makkarat käyvät ja seuraksi perunoita, bataatteja, porkkanoita, punajuuria, palsternakkaa, kaaleja, parsaa, paprikaa tai lähes mitä vaan kasviksia, yrttejä mausteeksi. Jos on ”kuiva” pelti, kastikkeeksi käy kermaviilikastike, majoneesi tai ihan vaan ranskalainen öljykastike, vähän aineksista riippuen. Noita vaihdellen saa jo aika monta ateriaa perheen mieltymysten mukaisesti. Eikä tule edes pahemmin tiskiä.

Ja parasta näissä on se ettei ole aina paistettua ruokaa.

Vierailija
19/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.soppa365.fi/reseptit/pastat-ja-risotot-padat-ja-laatikot/ka…

Tein Aihisen reseptin mukaan makaroonilaatikkoa paitsi jätin pekonin pois kun en sitä syö ollenkaan. Aivan järkyttävä hyvää tuli. 

Risottoa teen lähes joka viikko ja niin helppoa heittää sinne kaikki ainekset ja antaa muhia. Pizzaa teen joka viikko pellillisen. Aamupuuron jämistä tulee pohja ja antaa nousta sen vähintään pari tuntia. Pizza pyrettä päälle ohut kerros ja tomaattikastiketta päälle. Sen jälkeen juustoraasteet runsaasti. Juuston päälle sitten kaikki mitä mieleen juolahtaa ja mistä tykkää. Ruokasampaa saan jos paistan paistijauhelihaa mutta jos kevyempi versio niin kasviksia. Juhlahetkiin laitan katkarapuja ja jotain vuohenjuustoa tai aura juustoa lisäksi. 

Pizza pohjaan laitan kauralesettä jotta saan kuitupitoisempaa. Eineksiä ostan varalle pakastimeen jos ei huvita aina laittaa ruokaa niin saa sieltä vain uuniin heittää sillä välttelen mikrossa lämitettyä ruokaa. Siinä ei varmaankaan mitään ravintoaineita ole muuta kuin pötsintäytettä. 

Vierailija
20/36 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun makumaailma on jaettu maanosittain. Eurooppa, Aasia, Amerikat, Afrikka. Sitten on liha-, kala ja kasvisruuat. Kun kyllästyttää niin poimin vähemmän käytetyn parin noista. Marokkolaista kalaa, chilikeittoa jne.