Miksi kukaan ei ole kertonut, että keittiösakset ovat niin mainio kapine?
Siskonmakkaratkin meni niillä pätkeiksi ja kahvipaketti aukaistui.
Kommentit (17)
Meillä keittiösaksilla leikataan esim
-pakkauksia auki
-appelsiinin siivut salaattiin
- meetwurstin siivut paloiksi pitsaan
- kypsä pitsa paloiksi
- pekoni paloiksi jos haluaa pienempiä palasia paistaa
- yrttien leikkaaminen esim ruohosipulin
- paahtoleivän kuutioiminen
- vaahtokarkkia pieniminen leivonnaisiin
- viinirypäleiden puolittaminen salaattiin
Jne
Emme halunneet pilata sinulta oivaltamisen iloa.
Siistiä häpykarvat suihkussa ja pestä sakset sen jälkeen.
Ulkomailla pikkuasioista eniten häiritsee, että keittiössä ei ole hyviä saksia.
Ja juustohöylällä kuoritaan perunat, onhan näitä elämää helpottavia out of box ratkaisuja paljonkin, varsinkin keittiössä.
Pikantin maun antaa ruokaan jos leikannut varpaankynnet ensin.
Keittiösakset on varmaan tärkein työkalu: saa pilkottua ja paloteltua elintarvikkeita, leikattua pakkauksia auki, lyhentää hiuksia, nenäkarvoja ja kynsiä.
Täyttä ajanhukkaa käyttää leikkuulautaa ja veistä, kun esim. salaatit, tomaatit, oliivit jne. voi silputa saksilla.
En ole käyttänyt leikkuulautaa nyt ~10 vuoteen.
Vierailija kirjoitti:
Siistiä häpykarvat suihkussa ja pestä sakset sen jälkeen.
Tein tuota teininä ....
Höyläämisestä jäi kutina.
Saksien kärjillä voi availla ja kiristää ruuveja
Lipo kirjoitti:
Ja juustohöylällä kuoritaan perunat, onhan näitä elämää helpottavia out of box ratkaisuja paljonkin, varsinkin keittiössä.
Juustohöylällä voi myös siivuttaa kurkun ja suikaloida kaalin. Tulee sopivan ohkaista esim. wokkeihin. Kotitekoiset sipsit saa kun viipaloi silla raakaa perunaa, kuivaa talouspaperiin, suolaa ja uppopaistaa.
Saksia käytin viimeksi kun paloittelin lihaa pienemmäksi.
Vierailija kirjoitti:
Pikantin maun antaa ruokaan jos leikannut varpaankynnet ensin.
Minun kynsissäni ei ole tarpeeksi voimakas maku tuohon :(.
Vierailija kirjoitti:
Saksien kärjillä voi availla ja kiristää ruuveja
Ristipääruuveihin perunankuorimaveitsen kärki on parempi
Eli jos joutuu yksin autiolle saarelle, pitää ottaa mukaan sakset.
En ole tullut hankkineeksi, avaan tietysti tavallisilla 25 vuotta vanhoilla fiskarseilla pakkauksia, leikkaan yrttejä ja esimerkiksi pilkon kanaa niin ei tarvitse käyttää leikkuulautaa. Miksi keittiösakset? Ehkä minäkin valaistun vielä.
Olisit kysynyt AV:lla. Täällä olisi kerrottu. Pitsat on helppo leikata slicceiksi. Tukkat voi leikata myös.