Paprikamajoneesi ja Hesburgerin sweetchili maustekastike unohtuivat avattuina kuudeksi tunniksi pöydälle, ovatko nyt roskistavaraa?
Molemmissahan lukee, että säilytys avattuna jääkaapissa, mutta mitä sanoo mammaraati, tekikö tuo kuuden tunnin huoneenlämmössä oleminen niistä kelvottomia nautittavaksi?
Kommentit (16)
Vähän haluaisin perusteluja kuitenkin päätökseni tueksi, eli luokaa minuun nyt edes vähän uskoa. Kerkisin kumpaakin käyttää vasta kaksi kertaa, eli panineja tein. Ei raaskisi hintavia pulloja meneenkään heittää, mutta toisaalta pelottaa, että jos niihin on tullut pöpöjä
Itse ainakin käyttäisin, omalla riskilläni.
No mikä ne nyt 6 tunnissa sun pöydällä pilais ja varsinkaan niillä säilöntäaineilla. Eri asia jos ne olis olleet ulkohuussissa kärpästen armoilla.
Ne on siellä suljetussa pullossa aika hyvin turvassa kaikilta pöpöiltä, ja niissä on säilöntäaineita.
Pistä tippa tai pari esinahan alle ja liikuttele esinahkaa. Yleensä se selviää sillä.
Hesen pulloihin ei pääse edes ilmaa, hyviä ne ovat.
Vierailija kirjoitti:
Itse ainakin käyttäisin, omalla riskilläni.
Niin no se riskihän tässä kiinnostaakin. Olen ymmärtänyt, että majoneesi on herkkä pilaantumaan, eli se tässä nyt mietityttää.
Vierailija kirjoitti:
Hesen pulloihin ei pääse edes ilmaa, hyviä ne ovat.
Paprikamajoneesi ei ollut hesen ja siinä oli jäänyt korkki aukikin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hesen pulloihin ei pääse edes ilmaa, hyviä ne ovat.
Paprikamajoneesi ei ollut hesen ja siinä oli jäänyt korkki aukikin.
No onhan se nyt 10 vuodessa aivan varmasti mennyt vanhaksi ..
Zinc
Joskus sanoin eukolle joka marisi päiväyksestä, että ooooonhan tässä hyvät 15 vuotta paskamajoneesissa päiväystä wiellä jäljellä !
Zinc
No eihän nyt ole kyse siitä että joku pöpö pääsee pulloon sisälle, vaan siitä että tietyssä lämpötilassa bakteerit alkavat lisääntyä siinä aineessa itsessään, eli tässä tapauksessa majoneesissa. Itse en ainakaan lämmennyttä majoneesia söisi.
Googlaamalla ei tahdo löytä minkäänlaisia vastauksia. Tämän kuitenkin löysin, eikä tämä asiantuntijan kommentti kyllä uskoa lujittanut: "– Majoneesin unohtaisin kokonaan, paitsi jos raaskii ottaa mukaan avaamattoman majoneesipurkin. Sehän säilyy huoneenlämmössä, mutta pitää heittää pois retken jälkeen, sillä majoneesi on otollinen vatsatauteja aiheuttavaille bakteereille." Tuossa siis oli kyse eväsleivistä.
Eli onko minulle kuitenkin luvassa vatsatauti, jos noita vielä käytän?
Vierailija kirjoitti:
No eihän nyt ole kyse siitä että joku pöpö pääsee pulloon sisälle, vaan siitä että tietyssä lämpötilassa bakteerit alkavat lisääntyä siinä aineessa itsessään, eli tässä tapauksessa majoneesissa. Itse en ainakaan lämmennyttä majoneesia söisi.
No tätä nimenomaan mietin, kun olen juurikin ollut siinä uskossa, että majoneesit ovat herkkiä pilaantumaan lämpimässä. Mutta onko tämä Hesburgerin Sweet-chili kastikekin majoneesipohjainen: https://www.hesburger.fi/hesburger-kastikkeet/tuotteet/kastikkeet/sweet…;
Tuoteselosteessa mainitaan munankeltuaisjauhe, mutta majoneesista ei puhuta koko putelissa mitään.
Ei.