Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suomen perinneruuissa- ja juomissa vieraita aineosia kuten kanelia, kaardemummaa, riisiä, rusinoita ja sitruunaa

Vierailija
25.04.2020 |

Karjalanpiirakoissa riisiä, simassa sitruunaa ja rusinoita. Korvapuustissa kanelia ja pullassa kaardemummaa. Jotenkin kaukaa haettuja perinteitä.

Kommentit (66)

Vierailija
1/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti perinteiseksi suomalaiseksi ruuaksi saa kutsua vain hylkeenlihaa ja silakkaa, prkl. Kaikki muut on myöhemmin tänne tuotuja uudenaikaisia hömpötyksiä!

Vierailija
2/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kardemumma ja kaneli ovat muinoin olleet arvokkaita mausteita, niitä käytettiin vain varakkaissa taloissa tai suurten juhlien, kuten häiden ja hautajaisten leipomuksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakan täyte on alunperin perunaa. Riisipiirakka taas on riisipiirakka.

Vierailija
4/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea simahan tehdään hunajasta käyttämällä. Ei se sokerikaan, saati hiiva ole kotimaista keksintöä.

Vierailija
5/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä onkin läskisoosi ja ohrarievä. En menisi kivikaudelle asti etsimään perinteitä. Perinne voi olla 20 tai 10 vuotta vanha.

Vierailija
6/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä onkin läskisoosi ja ohrarievä. En menisi kivikaudelle asti etsimään perinteitä. Perinne voi olla 20 tai 10 vuotta vanha.

Ei voi. Se on ruotsinkielikeskusteluissa todettu moneen kertaan, että 800 vuotta maassa ollut käytäntö on ihkauusi tuontijuttu, jolla ei ole mitään juuria Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisipiirakka ei ole aito karjalanpiirakka, perunaa se olla pitää.

Vierailija
8/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitenkään ihmeellistä, onhan kauppaa käyty laajasti tuhansien vuosien ajan. Ainakin mausteiden ja rusinoiden kaltaisia hyvin säilyviä tuotteita on varmasti ollut saatavilla ajanlaskun alusta asti. Toki osa on ollut kustannusten puolesta rahvaan ulottumattomissa, eliitille hinta ei ole ollut silloinkaan ongelma. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olis kyllä syytä suosia korvapuusteissa kotimaista kaarlemummaa.

Vierailija
10/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisipiirakka ei ole aito karjalanpiirakka, perunaa se olla pitää.

Peruna, tuo Suomen Andeilta kotoisin oleva perinnemukula.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisipiirakka ei ole aito karjalanpiirakka, perunaa se olla pitää.

Peruna, tuo Suomen Andeilta kotoisin oleva perinnemukula.

Suomen Andyt on kotoisen pelkosenniemeltä.

Vierailija
12/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äitini teki aina karjalanpiirakat joko ohrapuurolla tai perunamuusilla. Ei riisillä.

Näin Etelä.Karjalassa 70-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikeasti perinteiseksi suomalaiseksi ruuaksi saa kutsua vain hylkeenlihaa ja silakkaa, prkl. Kaikki muut on myöhemmin tänne tuotuja uudenaikaisia hömpötyksiä!

Niinpä perunakin tuotu jostain muualta alunperin. Epäsuomalaista.

Vierailija
14/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kun yli sata vuotta käytetään, voi aika hyvin puhua perinneruuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naurishaudikas.

Vierailija
16/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaistissakin roppakaupalla mustapippureita! Ihan kuin ne olisi ollut jokatalon luksusta silloin aikanaan :D

Vierailija
17/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karjalanpaistissakin roppakaupalla mustapippureita! Ihan kuin ne olisi ollut jokatalon luksusta silloin aikanaan :D

Luetko jotain 1800-luvun reseptiä vai modernisoitua versiota?

Vierailija
18/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä onkin läskisoosi ja ohrarievä. En menisi kivikaudelle asti etsimään perinteitä. Perinne voi olla 20 tai 10 vuotta vanha.

Ei voi. Se on ruotsinkielikeskusteluissa todettu moneen kertaan, että 800 vuotta maassa ollut käytäntö on ihkauusi tuontijuttu, jolla ei ole mitään juuria Suomessa.

Niin, en muistanut tuota. Tiedän oman sukuni vaiheet vain 1500 luvulta asti. En siis voi puhua, että meidän suvulla olisi jotain perinteitä. Läskisoosi olisi varmaan retro?

Vierailija
19/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tämähän koskee vain vanhoja juhlaruokia ja -juomia, joihin on tietysti laitettu kalliita aineksia, joita ei arkena syödä.

Perinteistä parhaiten säilyvät juhlaperinteet. Ei kai ketään kiinnosta enää syödä arkisin pelkkää puuroa, piimää ja nauriita, kuten ennen muinoin?

Vierailija
20/66 |
25.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä ole missään maassa omaa ruokakulttuuria, jos tolle linjalle lähdetään. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kuusi