Tulipa täydellinen lisuke: aurajuusto-bataatit!
Viipaloidaan kuoritut bataatit (mulla oli 2 isoa), ladotaan vuokaan kolmessa osassa niin että molempiin väleihin laitellaan aurajuustoviipaleita myös (Auraa meni pikkasen vajaa 1 pkt). Päälle vielä 4 dl kuohukermaa jonne sekoitettu aavistus suolaa + valkopippuria. Paistetaan 200 asteessa reipas tunti. Voi peittää foliolla jos tuntuu että tummuu liikaa. Tarjosin tämän kanankoipien kanssa eikä tarvinnut kastikettakaan.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Miksi et käytä kotimaista perunaa?
En ole ap, mutta käytän perunaa, mutta myös bataattia. En viitsi syödä perunaa joka päivä.
Eipä ole kovin ilmastoystävällistä ja ekologista tuo Bataatin käyttö. Suurin tuottaja on Kiina ja toisena Uganda. Tuotanto vaatii myös paljon vettä! Perunaakaan ei tarvitse syödä joka päivä. Lanttu, nauris,porkkana ja erillaiset kaalit ovat hyviä vaihtoehtoja. Itse jätin perunan 15v sitten. Huomasin, että esim. kukkakaalista saa herkullista muussia.
Miksi et käytä kotimaista perunaa?