Naudan ulkopaistista hyvä paisti
Liha on nyt huoneenlämmössä... kohtapuoli uuniin.
Laitan 70 c asteiseen uuniin 5+h tunniksi kunnes tulee 62 lämpötilaista paistia ja teen punaviinikastikkeen
Nyt mietin. Tällä metoodilla kannattaako paistin pintaa pannulla "väriyttää"?
Kommentit (6)
Ruskistamisella on tarkoitus sulkea lihan pintasolukko, joka puolestaan estää lihasnesteiden valumisen pannulle.
Pannu pitäisi olla riittävän kuuma, jotta ruskistuminen alkaa heti ja vain pinta ruskistuu/karamellisoituu. Sen jälkeen uuniin ja rittävä lepo ennen leikkaamista.
Johan se "paistisi" on ollut uunissa eilisestä asti
Vierailija kirjoitti:
Ruskistamisella on tarkoitus sulkea lihan pintasolukko, joka puolestaan estää lihasnesteiden valumisen pannulle.
Pannu pitäisi olla riittävän kuuma, jotta ruskistuminen alkaa heti ja vain pinta ruskistuu/karamellisoituu. Sen jälkeen uuniin ja rittävä lepo ennen leikkaamista.
Vaikutat ymmärtävän jotain liharuokien valmistuksesta, joten olisit voinut lisätä, että naudan ulkopaisti ei ole uunissa kokonaisena valmistettava ruhonosa.
Tietysti pannulla pinta ruskeeksi ja "kiinni".