Olen alkanut inhota pakastettuja mustikoita
Muutenkin pakastemarjat on niin paljon pahempia kuin tuoreet, mutta noi mustikat menee jo yli sietokyvyn (puolukoista puhumattakaan). Mansikat ja vadelmat pistellään ensimmäisenä jos niitä ylipäänsä mistään saa.
Joka vuosi kerätään pakastin täyteen mustikoita ja niitä sitten puputetaan koko talvi. Sellaisinaan en pysty noita syömään, joten ne menee vain ja ainoastaan jogurtin seassa. Inhoan kiisseleitä, mehukeittoja ja puuroa. Hilloa ja mustikkapiirakkaa tai -pullia voi silloin tällöin tehdä, mutta ne ei mitään terveellistä arkiruokaa ole.
Joo joo, kamalan kiittämätöntä. Kaipa noita joutuu taas tänä syksynä keräämään ja puputtamaan kun ei muuta voi.
Kommentit (20)
Meillä mustikat on pääosassa smoothiessa. Pakasteesta pari desiä mustikkaa, omena, kaksi banaania, kurpitsansiemeniä, kourallinen pähkinöitä, vähän maitoa ja 4dl jugurttia. Siinä meidän tämän aamun smoothie.
Vierailija kirjoitti:
Meillä mustikat on pääosassa smoothiessa. Pakasteesta pari desiä mustikkaa, omena, kaksi banaania, kurpitsansiemeniä, kourallinen pähkinöitä, vähän maitoa ja 4dl jugurttia. Siinä meidän tämän aamun smoothie.
Entä jos mustikkaa on pakastimessa 50 kiloa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä mustikat on pääosassa smoothiessa. Pakasteesta pari desiä mustikkaa, omena, kaksi banaania, kurpitsansiemeniä, kourallinen pähkinöitä, vähän maitoa ja 4dl jugurttia. Siinä meidän tämän aamun smoothie.
Entä jos mustikkaa on pakastimessa 50 kiloa?
Menee helposti. 12 kuukautta aikaa.Loppuu kesken.
Voi kun mulla ois vastaava ongelma. En viime syksynä päässyt keräämään ollenkaan, ja nyt ostan kalliita kaupan mustikoita kahmalokaupalla... Joka aamu menee puuron seassa 1-2 dl (juu ymmärsin että sinä et pidä puurosta).
Kerää vähemmän ja vaihtelua, vadelmia, viinimarjoja, karviaisia voisi myös pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos poimii marjoja pakastimet täyteen, niin niistä ei tosiaankaan kannata tehdä mitään. Sauvasekoittajalla muusiksi ja ääntä kohti. Koko ajan jääkaapissa valmista lientä jota juoda.
Jos lähtee siitä että suunnittelee tekevänä marjoista jotain, niin pakastimeen jäävät.
Tämä on vaan minun mielipiteeni.
Onko sekoittajan nimi Pentti. Käyttääkö se sekoitinta?
Ne on karmeita. Ovat rutussa. En ymmärrä miten niitä voi syödä.
Syökää tuoreina!
Suosittelen käyttämään mustikat jäisinä smoothien valmistuksessa. Maku on parempi. Kokemusta on.
Minä en kerää ikinä älytöntä määrää marjoja pakastimeen kesällä, koska pakastimeni ei ole mikään hirmuisen suuri enkä jaksa poimia. Ostan monesti yhden ison mansikkalaatikon ja pakastan ne. Ehkä joskus muutakin marjaa esim. mustaherukkaa laatikollisen. Saatan saada lisäksi sukulaisilta ylimääräisiä marjoja mitä he antavat pois. Talven mittaan ostan erilaisia pakastemarjoja kuten mustikkaa ja usein musta- ja punaherukoita. Ei tule kyllästymistä. Marjat on aina luksusta minulle ja piristäviä vitamiinipommeja talven varalle.
Marjoja käytän suurimmaksi osaksi puurossa ja smoothiessa. Joskus teen marjarahkaa. Joskus leivonnassa, esim. marjapiirakassa tai muffinseissa.
Kesäisin tuoreista marjoista on kiva leipoa esim. täytekakkuja tai laittaa tuoreita mansikoita vaikkapa salaattiin.
Luin aluksi, että olet alkanut vihata pakastettuja muusikoita.
Paseeraa ne mustikat siivilän läpi. Paa makeutettua mustikka lientä ja kossua shottilasiin. Turaus kermavaahtoa päälle. On muuten hyvvää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä mustikat on pääosassa smoothiessa. Pakasteesta pari desiä mustikkaa, omena, kaksi banaania, kurpitsansiemeniä, kourallinen pähkinöitä, vähän maitoa ja 4dl jugurttia. Siinä meidän tämän aamun smoothie.
Entä jos mustikkaa on pakastimessa 50 kiloa?
Miksi ihmeessä niitä pitää niin paljon säilöä jos ei ole käyttöä?? Lahjoita nyt ihmeessä pois, eiköhän ne jollekin maistu.
Kaupassahan myydään tuoreita mustikoita vaikka kuinka paljon koko ajan. Mitä järkeä noita edes on pakastaa, ainakaan kovin paljon? Tuoreita mansikoitakin on nykyisin kaupoissa hyvin saatavilla talvisinkin.
Smoothie: 25 g heraproteiinia tai 1 dl rahkaa, banaani, marjoja 100 g ja 30 g kauraryynejä, vettä. Sekoitetaan käsivatkaimella tai blenderillä. Vähän jäisistä marjaoista paras tulos. Hyvä välipala ilman keinosokeria. Nam nam.
Vierailija kirjoitti:
Ne on karmeita. Ovat rutussa. En ymmärrä miten niitä voi syödä.
Syökää tuoreina!
En koskaan sulata mustikoita. Blenderiin vaan muiden smoothie ainesten kanssa. Lapset rakastavat mustikkamaitoa. Kuppiin jäisiä mustikoita, päälle maitoa ja 30 sek mikrossa. Mustikat sulavat, mutta eivät mene kurttuun ja maito on vielä kylmää.
Vierailija kirjoitti:
Kaupassahan myydään tuoreita mustikoita vaikka kuinka paljon koko ajan. Mitä järkeä noita edes on pakastaa, ainakaan kovin paljon? Tuoreita mansikoitakin on nykyisin kaupoissa hyvin saatavilla talvisinkin.
Niin, espanjalaisia jotka täynnä myrkkyjä tai pahimmassa tapauksessa listeriaa/salmonellaa. Mieluummin syön suomalaisia metsämustikoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupassahan myydään tuoreita mustikoita vaikka kuinka paljon koko ajan. Mitä järkeä noita edes on pakastaa, ainakaan kovin paljon? Tuoreita mansikoitakin on nykyisin kaupoissa hyvin saatavilla talvisinkin.
Niin, espanjalaisia jotka täynnä myrkkyjä tai pahimmassa tapauksessa listeriaa/salmonellaa. Mieluummin syön suomalaisia metsämustikoita.
Millä ihmeen perusteella pensasmustikat täynnä myrkkyjä tai jotakin salmonellaa?
Jos poimii marjoja pakastimet täyteen, niin niistä ei tosiaankaan kannata tehdä mitään. Sauvasekoittajalla muusiksi ja ääntä kohti. Koko ajan jääkaapissa valmista lientä jota juoda.
Jos lähtee siitä että suunnittelee tekevänä marjoista jotain, niin pakastimeen jäävät.
Tämä on vaan minun mielipiteeni.