Haluan aina ravintolassa ylikypsän entrekoottin, Ranskan perunat, maustevoin ja tuoretta ketschuppia PULLOSTA!!! Juomaksi otan Coca kolaa
Oletkos sinä sellainen moukka, että haluat ketschuppin pienestä pussista??
Kommentit (36)
Vierailija kirjoitti:
Kysyy cokismoukka.
Mitä meinaat??
Ap
Tässä on mysteeri ainoastaan miksi valitset entrecoten. Olen aika hyvä kokki, ja paistan aivan hyvät pihvit.
Entrecote on kuitenkin sellainen kasa ronttista lihaa, etten viitsi vaivata itseäni sillä. Ihan oikeasti ulkofile on niin paljon helpommin lähestyttävää.
Näkemykseni mukaan entrecote sopii erinomaisesti jauhettavaksi ihan hienoksi jauhelihaksi. Eikä juuri muuhun.
Et voi olla tosissasi, on niin jurpo tilaus kun voi olla, MUTTA KYLLÄ MULLEKIN NYT KELPAISI! Täytyy myöntää! :D
Olin opiskeluvuosina kesätöissä Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä menevillä risteilyaluksilla. Tarjoilijana buffetissa ja a la cartessa.
En ikinä tule unohtamaan sitä käsittämätöntä vimmaa ja hysteriaa ruotsalaisten parissa kun tarjouksessa a la cartessa oli:
- alkupala skagenleipä
- pääruoka naudanpihvi bearnaise-kastikkeella + valkosipuliperunat
- jälkkäri mansikat + vaniljajätski.
Se oli vuodesta toiseen (varmaan vieläkin) jotain aivan pimeetä. Siis ne ihmiset olivat oikeasti aivan HYSTEERISIÄ tän asian kanssa.
Ja juomaksi yleensä iso 4-kalja + jägermeister/muu snapsi.
Vierailija kirjoitti:
Tässä on mysteeri ainoastaan miksi valitset entrecoten. Olen aika hyvä kokki, ja paistan aivan hyvät pihvit.
Entrecote on kuitenkin sellainen kasa ronttista lihaa, etten viitsi vaivata itseäni sillä. Ihan oikeasti ulkofile on niin paljon helpommin lähestyttävää.
Näkemykseni mukaan entrecote sopii erinomaisesti jauhettavaksi ihan hienoksi jauhelihaksi. Eikä juuri muuhun.
Totta! Ei sitä sitjaketta syödessä auta vaikka olisi kuinka paljon ketsuppia.
Pyh. Minä haluan porsaankyljyksen ja lasillisen maitoa sekä pottuvoita.
Sanokaas kokit, olenko oikeassa sen ajatuksen kanssa, että Entrecote on keskitty, jotta saataisiin hieno nimi lehmän käyttökelvottomalle osalle ja sitä kautta ihmiset syömään sitä?
Vierailija kirjoitti:
Olin opiskeluvuosina kesätöissä Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä menevillä risteilyaluksilla. Tarjoilijana buffetissa ja a la cartessa.
En ikinä tule unohtamaan sitä käsittämätöntä vimmaa ja hysteriaa ruotsalaisten parissa kun tarjouksessa a la cartessa oli:
- alkupala skagenleipä
- pääruoka naudanpihvi bearnaise-kastikkeella + valkosipuliperunat
- jälkkäri mansikat + vaniljajätski.
Se oli vuodesta toiseen (varmaan vieläkin) jotain aivan pimeetä. Siis ne ihmiset olivat oikeasti aivan HYSTEERISIÄ tän asian kanssa.
Ja juomaksi yleensä iso 4-kalja + jägermeister/muu snapsi.
Eipä ole ruotsalaisten makumieltymykset vuosien saatossa muuttuneet... :D
T. Laivaduunari
Olisi kyllä kiva tilata sama setti, mutta medium miinuksena ja ilman ketsuppia. Alkoholikaan en oikein juo, mutta voisihan se lasi viiniä olla aika kiva juttu.
Tsemppiä karanteeniin ja haaveillaan muistakin ravintolan tarjoamista herkuista.
Palstan kalapuikko-pussimuusimammat ei osaa edes entrecot-pihivä paistaa. Eipä yllätä.
Kaikki maailman huippukokithan onkin miehiä
Vierailija kirjoitti:
Olin opiskeluvuosina kesätöissä Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä menevillä risteilyaluksilla. Tarjoilijana buffetissa ja a la cartessa.
En ikinä tule unohtamaan sitä käsittämätöntä vimmaa ja hysteriaa ruotsalaisten parissa kun tarjouksessa a la cartessa oli:
- alkupala skagenleipä
- pääruoka naudanpihvi bearnaise-kastikkeella + valkosipuliperunat
- jälkkäri mansikat + vaniljajätski.
Se oli vuodesta toiseen (varmaan vieläkin) jotain aivan pimeetä. Siis ne ihmiset olivat oikeasti aivan HYSTEERISIÄ tän asian kanssa.
Ja juomaksi yleensä iso 4-kalja + jägermeister/muu snapsi.
Tuo ylempänä oleva menu nyt on vain talkkarineuvostolle ja 33 hylkeelle.
Rivivangeille tarjoillaan aamupalalla ja lounaalla vain ja ainoastaan jouluista "suklaa"puuroa. Puuro ei tosin sisällä oikeaa suklaata, vaan sitä sanotaan suklaapuuroksi, koska se on peräisin Alistajan "suklaa-aukosta".
Päivälliseksi on mahtijärkäleitä aasin vastalypsätyllä valkokastikkeella.
Vieläkin muistelen lämmöllä 80-90 lukuja kun autoreissun kohokohta oli käydä Simpukka-"ravintolassa" vetämässä lehtipihivi ranuilla. Lautasen reunalla oli pari tomaatinlohkoa ja kurkunviipaletta + persiljanoksa. Päälle kaadettiin ketsuppia ja HP-soosia. Ai, että oli hyvää 😋❤
Vierailija kirjoitti:
Palstan kalapuikko-pussimuusimammat ei osaa edes entrecot-pihivä paistaa. Eipä yllätä.
Kaikki maailman huippukokithan onkin miehiä
Olen ammattikokki, ja paistanut vähän v i t u n monta pihviä. Silti jää syvästi salatuksi miksi joku haluaa entrecoten kun samalla rahalla saa ihan hyvänkin pihvin.
Ei se iljettävä sidekudos-/ rasvamassa mihinkään katoa vaikka kuinka paistaisit pätevästi.
Vierailija kirjoitti:
Olin opiskeluvuosina kesätöissä Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä menevillä risteilyaluksilla. Tarjoilijana buffetissa ja a la cartessa.
En ikinä tule unohtamaan sitä käsittämätöntä vimmaa ja hysteriaa ruotsalaisten parissa kun tarjouksessa a la cartessa oli:
- alkupala skagenleipä
- pääruoka naudanpihvi bearnaise-kastikkeella + valkosipuliperunat
- jälkkäri mansikat + vaniljajätski.
Se oli vuodesta toiseen (varmaan vieläkin) jotain aivan pimeetä. Siis ne ihmiset olivat oikeasti aivan HYSTEERISIÄ tän asian kanssa.
Ja juomaksi yleensä iso 4-kalja + jägermeister/muu snapsi.
En ihmettele yhtään, tosi hyvä menu jos ei syö ulkona kuin kerran tai kaksi vuodessa. Ei silloin tarvitse mitään molekyyligastronomiaa ja gourmetia vaan eri tavalla hyvin tehtyä ruokaa kuin mitä normaalisti kotona saa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Palstan kalapuikko-pussimuusimammat ei osaa edes entrecot-pihivä paistaa. Eipä yllätä.
Kaikki maailman huippukokithan onkin miehiä
Olen ammattikokki, ja paistanut vähän v i t u n monta pihviä. Silti jää syvästi salatuksi miksi joku haluaa entrecoten kun samalla rahalla saa ihan hyvänkin pihvin.
Ei se iljettävä sidekudos-/ rasvamassa mihinkään katoa vaikka kuinka paistaisit pätevästi.
Hei, nyt, ammattikokki! Kuka tahansa osaa paistaa kunnollisen pihvin sisäfileestä. Ei siihen tarvita ammattilaista. Mutta todellinen huippukokki tarvitaan silloin, kun pitää valmistaa hyvää ruokaa heikoimmistakin ruhon osista, kuten juuri entrecotesta. Kunnollinen ammattikokki pystyy hyödyntämään koko ruhon: pihveiksi, paisteiksi, kyljyksiksi, makkaroiksi, jauhelihaksi, keitoiksi, liemiksi, muhennoksiksi jne.
Nykäsen Masa vainaakin joi aikanaan treenatessaan ketsuppia suoraan pullosta. Ohensi kuulemma verta juuri sopivasti.
No onneksi mun ei tarvii tota syödä.
Mä en ymmärrä mikä maustevoissa nyt on niin hyvää. Ei mun annokseen kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Palstan kalapuikko-pussimuusimammat ei osaa edes entrecot-pihivä paistaa. Eipä yllätä.
Kaikki maailman huippukokithan onkin miehiä
Olen ammattikokki, ja paistanut vähän v i t u n monta pihviä. Silti jää syvästi salatuksi miksi joku haluaa entrecoten kun samalla rahalla saa ihan hyvänkin pihvin.
Ei se iljettävä sidekudos-/ rasvamassa mihinkään katoa vaikka kuinka paistaisit pätevästi.
Eli et osaa paistaa edes itsellesi entrecôtea.
Oletko ammattikokki Mäkkärissä vai ABC:llä?
Kysyy cokismoukka.