n. kolme-neljä desiä kaurajauhoja, joiden parasta ennen päiväys viikko sitten
Kommentit (12)
Sämpylöihin. Ei ole vielä kovin vanhaa käytön kannalta.
Mihin tahansa leivontaan. Jauhot ovat täysin käyttökelpoisia vielä kuukausia parasta ennen päivän jälkeen.
Eivätkös nuo vaatisi sämpylöitä ajatellen jotain muuta jauhoa seurakseen?
Vierailija kirjoitti:
Eivätkös nuo vaatisi sämpylöitä ajatellen jotain muuta jauhoa seurakseen?
Ainakin psylliumia kannttaa laittaa, koska kaurajauhoissa ei ole sitkoa.
Oot ihan sekaisin. Jauhot säilyvät oikein säilytettynä vuosia!
Sämpylöihin, puuroon, kaurakekseihin, tuorepuuoon jne
Ei ole menneet miksikään
Käytä siihen samaan tarkoitukseen, mihin olet ne alun perin ostanutkin.
Vierailija kirjoitti:
Oot ihan sekaisin. Jauhot säilyvät oikein säilytettynä vuosia!
Yleissivistystä:
"Vanhat jauhot maistuvat kitkerältä
Jauhoista riskialttiimpia ovat reilummin rasvaa sisältävät jauhot, kuten esimerkiksi kaurajauhot. Graham- eli täysjyvävehnäjauhot sekä kuitupitoiset hiivaleipävehnäjauhot vanhenevat huomattavasti valkoisia vehnäjauhoja nopeammin."
Nimenomaan kaurajauhot pilaantuvat nopeasti. Heittäisin pois. Itselläni on mylly ja jauhan tarpeen mukaan tarvittavan määrän juurikin pilaantumisen takia.
Leivo muutama sämpylä?