Mihin voi käyttää ylimääräisen sitruunan?
Kaveri toi sitruunan enkä tiedä mihin sen tunkisin. (Ja hahahaa, sinne ei enää mahdu, siellä on jo yksi :D ) Mihin käytätte sitruunaa, jos unohdetaan leipominen (en tykkää makeista) ja alkoholijuomat?
Kommentit (22)
Tee simaa, tai hankaa sillä hanat ja tiskiallas. Tulee hohtavan puhdasta.
Purista silmiisi.
Loput liukkariksi.
Veden sekaan makua antamaan.
Kannuun vettä, sitruunaviipale sekaan ja jääkaappiin.
Minä ainakin söisin sen ihan siltänään vaan.
Oliko tämä vitsi?
Kuori voi käyttää ruokaa, mehu voi laittaa veden sekaan. Tulee ihanan makuista ja vie janon pois. Tervellistä sen lisäksi.
Veden tai colan sekaan. Jos colaan laita myös jäitä, nam.
Sitä voi käyttää sokerointimassan tekoon.
edelliseen viestiin liittyen, meillä ostetaan pussillisen sitrunoita ja menevät kaikkeen.
Aamulla kun syön jogurttia niin sekaan raastan sitrunan kuorta.
Lohta,merisuolaa, sitruunan mehu ja kuorta raastettuna , tilliä ja uuniin. Kaveriksi perunamuussia. Sitrunan siemenet multaan kasvamaan.
Sitruunaa voi käyttää myös siivouksessa. Tai purista vaikka salaatin joukkoon.
Minä käytän tosi paljon sitruunoita suolaiseen ruokaan. Pastaan, kastikkeisiin, parsan kanssa, marinadeihin, vaikka mihin.
Vierailija kirjoitti:
Sitä voi käyttää sokerointimassan tekoon.
Kuka ihme rupeaa leipomaan jotain piparkakkuja ja koristelemaan niitä näin lähempänä pääsiäistä...?
Vaikkka kalaan. Yleiisperiaate sitruuunan käytössä on se kun sitruuuna on hapokas, niin hapokkuuuta peittämään käytetään yleeensä suolaaa tai sokeria.
Jääteetä, sitruunapastaa, leivän sekaan, kalan päälle, veden mausteeksi, kanan marinadiin, tee sitruunamajoneesi, googlaa reseptejä?
Jos arvelet käyttäväsi vain sitruunan mehua, sitruuna säilyy kyllä jääkaapissa ainakin viikon tarpeeksi hyvänä siihen, että puristat ne mehut.
Minä käytän esimerkiksi tomaattipohjaiseen pastakastikkeeseen tai sitten jos teen kanakeittoa, jossa creme fraichea ja currya, vähän sitruunamehua päälle sopii hyvin.:)
Salaattikastikkeeseen sopii myös.
Tai jos paistat pannulla lohta tai kanafileitä, puristaisin valmiin annoksen päälle:)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitä voi käyttää sokerointimassan tekoon.
Kuka ihme rupeaa leipomaan jotain piparkakkuja ja koristelemaan niitä näin lähempänä pääsiäistä...?
No voihan sitä sokerointimassaa pipariinkin laittaa...
Säilyy jääkaapissa pitkään jos pintaa ei riko.
Voit myös siivuttaa ja kuivattaa tuoksuttamaan kotia yms.
Itse teen sitruunapannacottaa..
Kermaa ja makeutusta keitellään hetki, sinne sekaan reilusti sitruunamehua ja lopuksi hyydytetään liivatteella.