Miksi koronavaran pitäisi olla pula-ajan ruokaa?
Miksi ihmiset hamstraavat tomaattimurskaa, tonnikalaa, jauhoja ja hiivaa? Miksi ette hamstraa ihan normaalia ruokaa, kuten lihaa, kalaa ja perunoita? Nehän säilyvät pakastimessa aivan yhtä hyvin kuin säilykkeet kaapissa.
Miksi karanteenia pitää pahentaa huonolla ruualla?
Kommentit (24)
Vierailija kirjoitti:
Kaikilla ei ole niin isoja pakastimia että niiden varaan uskaltaisi jättäytyä. Toisilla ei ole pakastinta ollenkaan. Jauhot ja säilykkeitä voi pitää vaikka sängyn alla säilössä...
Lisäksi säilykkeet säilyy vuosia ja on imnuuneja sähkökatkoille. Kotivara on hyvä olla olemassa muutakin kuin koronaa varten!
Aika monelle jauhot, tomaattimurska ja hiiva on normaalia ruokaa? Itse ainakin saan niistä paljon parempaa ruokaa laitettua kuin lihasta ja kalasta.
Vierailija kirjoitti:
Kaikilla ei ole niin isoja pakastimia että niiden varaan uskaltaisi jättäytyä. Toisilla ei ole pakastinta ollenkaan. Jauhot ja säilykkeitä voi pitää vaikka sängyn alla säilössä...
Miten pitkään kotivaralla sitten pitäisi tulla toimeen? Viranomaiset suosittelevat 72 tuntia, eli kolmea vuorokautta. Itseääni on ainakin pariksi viikoksi ruokaa tuon pakastimen ansiosta.
Pakastimeen ei mahdu marjojen ja sienten lisäksi juuri mitään mutta säilykeruualle ei olla siirrytty. Jääkaappi on täytetty juureksilla ja kaalilla.
Kävin just kaupassa ja ainoa osasto, jossa oli hamstraamisen merkkejä näkyvillä oli leipä- ja jauhelihaosasto. Jopa vessapaperia oli. Ihmisiltä puuttuu mielikuvitus hamstraamisessa.
AP, kukaan ei estä sinua ostamasta vaikka hanhenmaksapalleroita ja pässinkiveksiä. Monen pienituloisen kohdalla on kyse yksinkertaisesti rahasta. Jo kahden viikon kotivaran hankkiminen on joillekin mahdotonta. Ja nythän pitäisi varata sapuskaa pääsiäiseen asti. Sinä hankit tietenkin lampaanviulun ja minttuhyytelöä, mutta me vähemmissä rahoissa olevat tyydymme ehkä perunaan ja läskisoosiin. Mämmin jätän sinulle ja Miedolle. En halua viettää juhlapyhiä ripulista kärsien!
Vierailija kirjoitti:
Kävin just kaupassa ja ainoa osasto, jossa oli hamstraamisen merkkejä näkyvillä oli leipä- ja jauhelihaosasto. Jopa vessapaperia oli. Ihmisiltä puuttuu mielikuvitus hamstraamisessa.
Tämä aika on kyllä tehnyt selväksi miten paljon ihmiset puputtavat leipää. Leipähyllyt huutavat täälläkin tyhjyyttään.
Mikä noista tekee huonoa? Omatekoiset sämpylät ja pizzat kuuluu ihan normaaliin ruokavalioonkin. On vain plussaa että ainekset säilyvät ja toimivat myös hätävarana.
Ei minulla ole varaa pitää isoja rahoja kiinni ruokavarastoissa. Niitä tarvitaan harvinaisissa poikkeustilanteissa ja silloin ihminen pärjää hyvinkin vähällä.
Monilta puuttuu oikeanlaiset säilytystilat. Varsinkin kaupungeissa ei ole enää entisajan kellaria vastaavia säilytystiloja. On vain pakastin, jääkaappi ja huoneenlämpöiset kuivakaapit. Kahden jälkimmäisen välinen säilytysmuoto (siis jossa säilyy erinomaisesti hedelmät, vihannekset ja juurekset) puuttuu. Mulla sellainen on ja sen vuoksi pystyn tekemään kahden viikon ruokaostokset kerralla ja syömään ihan samanlaista ruokaa kuin aina ennenkin.
Vierailija kirjoitti:
Mikä noista tekee huonoa? Omatekoiset sämpylät ja pizzat kuuluu ihan normaaliin ruokavalioonkin. On vain plussaa että ainekset säilyvät ja toimivat myös hätävarana.
Ei niissä mitään huonoa ole. Olen vain kuvitellut, että normaalisti aika harva leipoo niin paljon kuin nyt leivontatarvikkeita on hamstrattu. Siksi päättelen niiden menekin johtuvan hamstrauksesta enkä leipomisharrastuksesta.
Voivathan ihmiset ajatella, että nyt on aikaa leipoa enemmän. Itsekin leipaisin tuossa sämpylät, mitä en yleensä juuri koskaan tee. Lähipäivinä ehkä pullaa.
Vierailija kirjoitti:
Kävin just kaupassa ja ainoa osasto, jossa oli hamstraamisen merkkejä näkyvillä oli leipä- ja jauhelihaosasto. Jopa vessapaperia oli. Ihmisiltä puuttuu mielikuvitus hamstraamisessa.
Mun lähimarketissa näkyi hamstraamisen merkkejä vaan karkkihyllyllä 😆
Tomaattimurskaa, paseerattua tomaattia, säilöttyjä luumutomaatteja ja kirsikkatomaatteja käytän mm. pastakastikkeessa, lasagnessa, shaksukassa, tomaattipiirakan täytteessä...
Tattarijauhoista tehdään blinejä, durumjauhosta pastaa ja pitsaa, tavallisista vehnäjauhoista kanelipullia, sämpyläjauhoista sämpylöitä...
nam, nam
Vierailija kirjoitti:
Voivathan ihmiset ajatella, että nyt on aikaa leipoa enemmän. Itsekin leipaisin tuossa sämpylät, mitä en yleensä juuri koskaan tee. Lähipäivinä ehkä pullaa.
Juuri niin! Nyt on hyvä aika ruveta leipomaan, kun kodin ulkopuoliset harrastukset on katkolla eikä kavereiden kanssa käydä kahviloissa.
Minulla on tosi pieni pakastin. Mihin perustuu väitteesi, että tonnikala ja tomaattimurska ovat pula-ajan ruokaa ja peruna ja liha ovat jotain trendiherkkua? Mitä sinä luulet, että pula-aikana syötiin?
Vierailija kirjoitti:
Monilta puuttuu oikeanlaiset säilytystilat. Varsinkin kaupungeissa ei ole enää entisajan kellaria vastaavia säilytystiloja. On vain pakastin, jääkaappi ja huoneenlämpöiset kuivakaapit. Kahden jälkimmäisen välinen säilytysmuoto (siis jossa säilyy erinomaisesti hedelmät, vihannekset ja juurekset) puuttuu. Mulla sellainen on ja sen vuoksi pystyn tekemään kahden viikon ruokaostokset kerralla ja syömään ihan samanlaista ruokaa kuin aina ennenkin.
Ymmärrän, jos ei ole parveketta, mutta kaupungissä monella on sellainenkin. Tällä hetkellä ulkona on juuri sopivan viileä säilyttää vaikka perunoita ja muita vihanneksia partsilla.
Vierailija kirjoitti:
Kävin just kaupassa ja ainoa osasto, jossa oli hamstraamisen merkkejä näkyvillä oli leipä- ja jauhelihaosasto. Jopa vessapaperia oli. Ihmisiltä puuttuu mielikuvitus hamstraamisessa.
Miten niin puuttuu mielikuvitus? Kai ymmärrät, että on melko turhaa hamstrata jotain jäävuorisalaattia, kakunkoristeita, maitoa, viiliä, sipsejä, aikakauslehtiä tai olutta, jos tarkoitus on hankkia pitkään säilyvä ruokavaranto. Olisiko se sitten sinusta jotenkin järkevää, että porukka ostaisi nyt vaikka jäätelöaltaan tai ketsuppihyllyn tyhjäksi, ettei vain kukaan pääse moittimaan huonosta mielikuvituksesta?
Samaa mietin. Omaan varastooni kuuluu kyllä perus pastaa, mutta myös vinkkua, tupakkaa, suklaata yms. Särkylääkkeitä ja pesuaineita (shampoo, saippua tms.) on aina puolen vuoden tarpeisiin varastossa.
Kaikilla ei ole niin isoja pakastimia että niiden varaan uskaltaisi jättäytyä. Toisilla ei ole pakastinta ollenkaan. Jauhot ja säilykkeitä voi pitää vaikka sängyn alla säilössä...