Pirteä, ei liian imelä, mutta juhlava jälkiruoka, maidoton ja suklaaton, eikä leivonnainen
Hedelmäsalaatti on liian tylsä, smoothiekin liian arkinen. Mitä keksisin? Uunissa tehtävä saa olla kyllä. Friteerattu banaani? Uuniomena ja kaurajäätelö? Mutta ei nämäkään ole oikein juhlavia.
Kommentit (37)
Vierailija kirjoitti:
Mutakakku ja koristelet sen tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.
Jatkan, aa mutta ei saanut olla leivonnainen. Laita pelkkiä marjoja.
Sorbettia, vegaaninen panna cotta, pavlova kaura/soijakermavaahdolla?
Chiahyytelö jossa on vaikka pari eriväristä kerrosta, tuoreilla marjoilla ja kaurakermavaahdolla koristeltu. Mintunlehti vielä koristeeksi.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/chia-siemenet-esittelyssa
Esim. Kiivikerros ja mangokerros.
Tee itse sitruunasorbetti, pyöräytä kauniit pallot ja koristele rapealla kauralastulla ja mintunlehdellä!
Jos kaurajäätelö tai kaurakerma käy, niin tee mansikkamarenkijälkiruoka lasiin (vähän kuin pienoispavlova). Tai ihan perinteisesti marjoja ja jäätelöä ja keksinmuruja jäliruokakulhossa. Saa juhlavan, kun tekee kerrosittain ja päälle esim. mintunlehtiä.
Sitruunaposset olisi ihania, mutta siinä kermaa.Helpot tehdä ja hyviä
Meneekö pavlova liian imeläksi? Päälle esimerkiksi passionhedelmää tai jotain muuta raikastamaan.
Muita vaihtoehtoja voisi olla sitruunaposset, pannacotta marjoilla/hedelmäsalsalla.
Nuo on helppo toteuttaa myös maidottomana ja ovat juhlavia etenkin koristeltuina.
Pannacotta kaurakermasta. Helppo ja näyttävä, jos sen tekee korkeaan lasiin ja koristelee pensasmustikoilla ja mintulla.
Sienisalaatti kurpitsalla ja mansikkavaahdolla. Päälle ripoteltuna lakritsia ja piparminttua.
Vierailija kirjoitti:
Marjakimara hyytelösokerissa kapeissa korkeissa laseissa
Oi tätä äiti teki aina välillä jälkiruuaksi, kun oltiin lapsia. Oli hurjan hyvää ja syötiin hienoista jalallisista jälkiruokakulhoista. Pitäisikin tehdä joku kerta.
Vegaaninen mansikkamousse valmiiksi annosteltuna lasiin tai jälkkärikuppiin.
https://pin.it/3nUDeKf
Tee jälkkäristä veistoksellisen kaunis annos. Näin lähes kaikesta saa juhlavan näköisen.
Koristele friteerattu banaani jollain vihreillä lehdillä, asettele kaurajäätelö kauniisti palloksi banaanin viereen, pirskottele lautasen reunoille jotain; kuten tomusokeria, intiaanisokeria, raakakaakaota, raasta raakasuklaata.
Jos laitat isommalla tarjoiluvadille noi, niin sit siihen vaan kauniisti esille kaikki noi.