Hyvä puolukkapiirakan ohje?
Olen googletellut epätoivoisena puolukkapiirakoiden ohjeita. Kaikissa on joko muruseos päällä tai rahkatäytettä. Nyt etsinnässä on ihan perusohje ilman muruja ja rahkoja: miten saan sileän, pehmeän ja mehevän taikinan, johon puolukat uppoavat ihanasti?
Voi olla että noissa murupiirakkaohjeistakin löytyisi sen varsinaisen taikinan ohje, mutta kun reseptikuvasta en näe, onko alla oleva pohja sellainen pinnaltaan kiiltävä ja upottava, kun joka halvatun piirakka on "koristeltu" kuivalla rasvaisella murulla. Itse en yhtään tykkää murupinnasta enkä murotaikinasta. Taikina ei saa olla liian voinen, vaikka rasvaa siinä tietysti on, tai piimää/kermaviiliä, sillä muutenhan se olisi sokerikakkupohja.
Neuvoja, mammat rakkaat?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Joku muffinsiresepti
Joo, se voisi toimia.
Joskus mulla vain hyvän taikinan resepti olikin. Muistelisin, että siihen meni kermaviiliä ja soodaa. Kai se täytyy perstuntumalla tehdä, kun netti on täynnä vain murupiirakkaohjeita.
ap
Joku muffinsiresepti