Mitä eroa on kekseillä ja pikkuleivillä?
Nyt se tarkka määritelmä. Tarvitaan riidan ratkaisuun.
Kommentit (45)
Pikku leipä, siinä voi olla suolainen täyte, esim. pikku lohileipä. Keksi on makea.
Itse miellän keksin kaupasta ostetuksi ja koneella tehdyksi, pikkuleivän puolestaan itse leivotuksi tai kotikutoisen oloiseksi. Voin toki olla väärässäkin.
Domino keksi is a stretch. Keksi on on yksi lätkä ilman kerroksia.
Keksi on kaupasta ostettu
Pikkuleipä itse leivottu
Vierailija kirjoitti:
Keksi on kaupasta ostettu
Pikkuleipä itse leivottu
Keksejä voi leipoa itse, ihan kuin näkkäriäkin voi.
Näin äkkiä sanoisin, että pikkuleipä on pullea ja keksi tasainen. Tällainen mielikuva iski heti.
Vierailija kirjoitti:
Domino keksi is a stretch. Keksi on on yksi lätkä ilman kerroksia.
Kaneliässä on yksikerroksinen pikkuleipä, mutta liian paksu keksiksi.
Keksi on pieni, kuiva ja kevyt leivonnainen, joka pikkuleivästä poiketen yleensä valmistetaan tehdasmaisesti. Yleensä keksejä nautitaan välipalaksi, jälkiruoaksi tai kahvin tai teen kanssa. Keksit voivat olla myös täytekeksejä, joiden sisällä on täytettä, kuten marmeladia tai suklaata. Wikipedia
Kielitoimiston sanakirja määrittelee ne näin:
Pikkuleipä on pieni makea leivonnainen (esim. kakkua ja kaikenlaisia pikkuleipiä, suklaapikkuleipä).
Pipari on piparkakku (esim. joulupipari).
Keksi on (tehdasmaisesti valmistettu) pieni, kuiva ja kevyt leivonnainen (esim. voileipä-, kahvikeksi; suklaa-, täytekeksi; mureita keksejä).
http://www.kysy.fi/kysymys/mika-ero-pikkuleivalla-piparilla-ja-keksilla…
Äänestän tämän puolesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Domino keksi is a stretch. Keksi on on yksi lätkä ilman kerroksia.
Kaneliässä on yksikerroksinen pikkuleipä, mutta liian paksu keksiksi.
Ootko trolli? Kaneliässä on pullea leivonnainen, eikä keksi. Marie keksi - selvästi keksi. Mutta domino. Siinähän on kaksi keksiä ja jotain muuta päälle joten selvästikään ei ole yksi ”keksi”.
Mitä eroa on kalsareilla ja pikkuhousuilla?
Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on kalsareilla ja pikkuhousuilla?
Miksi joka toisessa ketjussa pitää mainita kiveshiki?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Domino keksi is a stretch. Keksi on on yksi lätkä ilman kerroksia.
Kaneliässä on yksikerroksinen pikkuleipä, mutta liian paksu keksiksi.
Ootko trolli? Kaneliässä on pullea leivonnainen, eikä keksi. Marie keksi - selvästi keksi. Mutta domino. Siinähän on kaksi keksiä ja jotain muuta päälle joten selvästikään ei ole yksi ”keksi”.
Domino-keksi on täytekeksi eli siinä on täytettä kahden keksin välissä.
Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on kalsareilla ja pikkuhousuilla?
Ai että pikkuleivät on kalsareita ja keksit pikkuhousuja? Aika yksinkertainen olettamus. Marie keksi on enemmän kalsarit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Domino keksi is a stretch. Keksi on on yksi lätkä ilman kerroksia.
Kaneliässä on yksikerroksinen pikkuleipä, mutta liian paksu keksiksi.
Ootko trolli? Kaneliässä on pullea leivonnainen, eikä keksi. Marie keksi - selvästi keksi. Mutta domino. Siinähän on kaksi keksiä ja jotain muuta päälle joten selvästikään ei ole yksi ”keksi”.
Domino-keksi on täytekeksi eli siinä on täytettä kahden keksin välissä.
Ok, ehkä kotzonekin on täytepizza? 🤪
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä eroa on kalsareilla ja pikkuhousuilla?
Ai että pikkuleivät on kalsareita ja keksit pikkuhousuja? Aika yksinkertainen olettamus. Marie keksi on enemmän kalsarit.
No entä suklaakeksit siinä tapauksessa?
Keksi on kuin kova kuiva pahvinpala. Pikkuleipä on usein murea tai pehmeä, ei niin kuiva ja kova kuin keksi.
Lisätäänpä sitten vaikeuskerrointa ja heitetään peliin kahvileipä!
Pikkuleipä on kuohkea ja pehmeä, keksi on kova, kuiva ja murustava.
Näin siis minun mielikuvissani. En tiedä, mitä viralliset asiantuntijat ovat mieltä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Keksi on ohuempi. Niiden alkuperä on helposti säilyvissä laivakorpuissa, esim. Marie.
Pikkuleipä on enemmänkin kuiva leivos. Monet täytekeksit ovat oikeastaan pikkuleipiä, mutta pikkuleivän muoto voi olla vähemmän koneella tehty ja enemmän koti/käsitekoisen tyyppinen, artesaanimainen.
Tämä pohdintaa. Ei luettu mistään lähteestä.