Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Siis miten saatte makaronilaatikon onnistumaan?

Vierailija
16.02.2020 |

Keitän 1pss makaronia lähes kypsäksi
400g jauhelihaa
sipulia ja mausteita
2 kananmunaa
2dl kaurakermaa, maitoa sen verran että ainekset vuoassa peittyy (puolisen litraa)
Juustoraastetta

Uunissa 200astetta 45-60 minuuttia. Joskus käytän matalaa ja laakeaa vuokaa, joskus korkeampaa. Aina on nesteet litkuna pohjalla. Jos vähennän nesteen määrää, makaronit kuivuvat päällä. Kaikissa ohjeissa tuon kokoiseen laatikkoon menee 2 kananmunaa. Oikeasti niitä tarvittaisiin 4, jopa 5kpl?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä makaroni vain puolikypsäksi.

Paista jauheliha ja sipuli pannulla ensin.

Kaurakermaa ei kannata käyttää mihinkään ruoanlaittoon. Ellei sitten tarkoituksena ole tehdä vegaanista ruokaa. Niihin taas harvemmin laitetaan jauhelihaa.

Maidon kannattaa olla täysmaitoa.

Vierailija
2/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä kananmuna ja kaurakerma/maito pois. Tee makaronilaatikko lihaliemeen.

Tulee paljon parempaa eikä oikein voi epäonnistua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omituisilta kuulostaa mittasuhteet. Perinteiseen makaronilaatikon munamaitoon

6 dl maitoa + 3 munaa. Makaronia 5 dl eli vajaa pussi, saa keittää kypsäksi, jauhelihaa se 400 gr. Uunissa 175-180 astetta ALATASOLLA 1 TUNTI. Varmasti onnistuu. Juustoraastetta ei kannata laittaa päälle kärventymään ja kuivettumaan lainkaan, korkeintaan paiston loppuvaiheessa.

Vierailija
4/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi laitoin osaan munamaidosta (maitoa, 2 munaa) itsetehtyä lihalientä. Totesin maistettuani, että nyt ole jäljillä.

Vierailija
5/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaliemeen tehty laatikko tehdään sitten valmiiksi keitetyistä makaroneista, jotka on siis keitetty siinä lihaliemessä.

Kananmuna ja maito tekevät makaronilaatikosta kamalaa tönkkiä. Miksi niitä pitää tunkea ruokaan, johon niitä ei tarvita?

Vierailija
6/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan samaan määrään 3 munaa ja käytän täysmaitoa. Oikein hyvin jähmettyy. Vajaa tunti uunissa 150 astetta, kiertoilma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No minä laitan 3 kananmunaa ja reilut puoli litraa maitoa tai kauramaitoa (noin 6-7 dl. Paistan jauhelihaa 600 g ja yksi pussi makaronia. 200 astetta uunin alaosassa noin 40 min. Uunista ottamisen jälkeenmakaronilaatikko saa levätä vartin pöydällä, ettei pohjalle jää nestettä.

Vierailija
8/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No saisko sen lihaliemimakaronilaatikko- ohjeen tänne. Kuinka paljon kananmunia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No saisko sen lihaliemimakaronilaatikko- ohjeen tänne. Kuinka paljon kananmunia?

400g jauhelihaa

Pussi makaronia

3 munaa

7dl lihalientä

Paista jauheliha ja mausta hyvin. Keitä makaronit kypsäksi.

Kaikki sekaisin vuokaan ja tunti uunissa 175˚c.

Jos tykkää niin mukaan voi sotkea melkein mitä vaan, esim. sipuli, valkosipuli, ruskistettu pekoni, pakastekasviksia yms. yms.

Vierailija
10/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tuota täytyy kyllä kokeilla. Kiitos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaliemimakaronilaatikkoon ei tule lainkaan munia. Keität makaronit lihaliemessä ja maustat hyvin. Kaada vuokaan niin että lientä jää sentti pohjalle. Ladot paistetut sipulit ja jauhelihan vuokaan makaronien sekaan. Paistat uunissa kunnes pinta on ruskea.

Tälläinen makaroonilaatikko on ihanan ilmavaa eikä sellaista kamalaa hyytynyttä kökköä.

Vierailija
12/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta tuo on kovin paljon makuasia. Minun mielestäni paras makaronilaatikko nimenomaan on sellainen kiinteä. En halua makaronivelliä vaan leikata laatikosta sellaisen mukavan montin lautaselle. Koostumus sellainen kiinteän lasagnemainen. Sen pitää olla haarukoitavissa. Liemiruoat sitten erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä taas haluan irtonaisia makaroneja, jotka ovat pinnalta kullankeltaisia. Ei vellimäisyyttä vaan irtonaisuutta!

Vierailija
14/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauramaidoille ei sovi kuumennus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reilummin munia.

16/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauramaitoa eikä kaurakermaa ei ole olemassakaan, kuten ei ole sianpaskakultaa. 

Vierailija
17/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lihaliemeen tehty laatikko tehdään sitten valmiiksi keitetyistä makaroneista, jotka on siis keitetty siinä lihaliemessä.

Kananmuna ja maito tekevät makaronilaatikosta kamalaa tönkkiä. Miksi niitä pitää tunkea ruokaan, johon niitä ei tarvita?

Siksi, että kyseessä on laatikko, ei pataruoka. Siksi sinne pannaan munamaitoa, että se sitoo ainekset leikattavaksi laatikoksi, eivätkä makaronit jää irrallisiksi.

Makuasia tietenkin, minusta munamaidolla saa täyteläisen laatikon. Lihaliemellä tulos on sama kuin jos keittäisi makaronia ja sekoittaisi siihen jauheliha-sipuliseosta, ilman uunissa kypsennystä.

Vierailija
18/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä taas teen keittämättä paras -makaronilaatikkoa, ja aina onnistuu. Siis kaikki on raakaa kun uuniin laitetaan.

19/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurko kirjoitti:

Kauramaitoa eikä kaurakermaa ei ole olemassakaan, kuten ei ole sianpaskakultaa. 

Tietoja alapeukuttajille:

Elintarvikelaki ja muu lainsäädäntö  velvoittaa, että pakkausmerkinnöissä käytetään ainoastaan sanaa kaurajuoma, soijajuoma jne. Tuotteen menekkiä edistettäessä ei siis saa käyttää ilmauksia, joissa viitataan maidon (tai kerman tai juuston) kaltaisuuteen. Tämän takia esimerkiksi on varminta aina käyttää lain hengen mukaisesti ilmauksia kaurajuoma, soijajuoma, pähkinäjuoma jne.

Vierailija
20/20 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laatikkoruokani alkoivat oudosti epäonnistua ja jäädä vetisiksi. Tarkistin vanhahkon uunin lämpötilan mittarilla ja heitto oli noin 50 astetta. Lisää hönkää ja taas onnistuu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi kolme