Onko sokeroimaton ja sokeriton sama asia tai
Kommentit (11)
Ei ole sama asia. Sitä vaan nykyään moni puhuu sokerittomasta, vaikka tarkoittaa ruokaa, joka on sokeroimatonta/ilman lisättyä sokeria.
Sokeroimattoman munkin taikinassa voi olla sokeria mutta pinnassa ei
Banaani on sokeroimaton ja siitä voi silti saada kovemman insuliinipiikin tyhjään mahaan kuin sokeroidusta lasillisesta Marlin vadelmamehua.
Toivottavasti nyt ymmärsit.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/onko-lempihedelmasi-sittenki…
Sokeroidussa Funlightissä voi olla 3g sokeria per 100 grammaa.
Yhdessä pienessä mandariinissa on 9g sokeria.
Saat siis "luonnollisesta" versiosta 300% enemmän sokeria ja se on ihan yhtä haitallista elimistölle, insuliinille jne.
Ainoa hyvä puoli siinä hedelmässä on se että siitä saa c-vitamiinia ja kuitua, joten kohtuulla käytettynä ihan fiksua ravintoa. Jos vielä kyseessä marja, niin saa myös antioksidantteja.
Anteeksi. Funlight tietenkin per 100 millilitraa. Sokerihumala tekee temppuja..
Karvoilla tai ilman - miksi kysyt...?
Rautalangasta. Maidossa on luonnostaan sokeria, laktoosia. Banaanissa on myös sokeria, fruktoosia. Kun näistä tehdään banaanijugurttia lisäämättä siihen erikseen sokeria, niin se on sokeroimaton, mutta ei sokeriton.
Sitten taas joku Pepsi Max on sokeriton, koska maustamiseen on käytetty makeutusainetta.
Kysyjä tarkoittaa vain valmistettuja tuotteita, joissa tuo jompi kumpi maininta sokerista on.
Kaikkihan sen tietää, että hedelmät sisältää hedelmäsokereja, eikä niitä kannata ylenmäärin syödä.
Mehukeitossa: sokeriton on makeutettu makeutusaineella, sokeroimattomassa on vain marjoissa / hedelmissä luonnostaan olevaa sokeria (ei lisätty sokeripurkista erikseen sokeria). Mehukeittoja on vielä kolmattakin sorttia, eli rehellisellä sokerilla makeutettuja.
Vierailija kirjoitti:
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/onko-lempihedelmasi-sittenki…
Sokeroidussa Funlightissä voi olla 3g sokeria per 100 grammaa.
Yhdessä pienessä mandariinissa on 9g sokeria.
Saat siis "luonnollisesta" versiosta 300% enemmän sokeria ja se on ihan yhtä haitallista elimistölle, insuliinille jne.
Ainoa hyvä puoli siinä hedelmässä on se että siitä saa c-vitamiinia ja kuitua, joten kohtuulla käytettynä ihan fiksua ravintoa. Jos vielä kyseessä marja, niin saa myös antioksidantteja.
Eikö hedelmien kuidut hidasta sokerin imeytymistä? Tai ainakin hedelmistä sokeri tulee nautittua hitaammin ja vaikeammin kuin mehusta.
Esimerkiksi yksi appelsiini tekee jo kylläiseksi, mutta appelsiinimehua pystyisi helposti litkimään monen appelsiinin edestä.
Sokeroimaton = ei lisättyä sokeria, tuotteessa voi olla kuitenkin sokeria (raaka-aineissa luonnollisesti olevaa).
Sokeriton = ei sokeria, ei edes marjoissa luontaisesti esiintyvää sokeria.