Pikaruokaravintoloissa hanoista tulee kylmää vettä joten ehkäiseekö esim. Koronaa pestä kylmällä vedellä kädet?
Kommentit (9)
Pelkkä vesi ei riitä. Saippuapesu on okei, siinä veden lämpötilalla ei juuri ole merkitystä, kunhan pesee käsiä riittävän pitkän ajan.
Aina siinä osa pöpöistä lähtee. Ja pieni altistus on vain hyväksi vastustuskyvyn kehittymiselle.
Lääkärin ohje: pese käsiä saippualla ”Jänis istui maassa...” ensimmäisen säkeistön ajan. Ja lopuksi, jos olet ravintolassa tms. syömässä, käsidesiä ennen ateriointia ja varsinkin, jos selaat menukorttia.
Käyttövesi ole koskaan täysin bakteeritonta, mutta normaalisti bakteeripitoisuus on täysin harmitonta. Terveysriskit kasvavat vasta, jos bakteerikanta pystyy kasvamaan eli jos esim. vedenlämpötila välillä on +25 °C - +50 °C se voi aiheuttaa bakteerikannan kasvua, joten kannatta pestä ihan vaan sillä kylmällä.
Vierailija kirjoitti:
Käyttövesi ole koskaan täysin bakteeritonta, mutta normaalisti bakteeripitoisuus on täysin harmitonta. Terveysriskit kasvavat vasta, jos bakteerikanta pystyy kasvamaan eli jos esim. vedenlämpötila välillä on +25 °C - +50 °C se voi aiheuttaa bakteerikannan kasvua, joten kannatta pestä ihan vaan sillä kylmällä.
Tuo lämpötilaraja koskee käyttöveden lämpötilaa putkistossa. Eli lämmin vesi putkistossa ja lämminvesivaraajissa.
Mutta pikaruokapaikoissa ja muissa julkisissa käsienpesupaikoissa pitää muistaa olla koskematta hanoihin ja ovenkahvoihin käsillä sen jälkeen, kun kädet on pesty.
Vierailija kirjoitti:
Aina siinä osa pöpöistä lähtee. Ja pieni altistus on vain hyväksi vastustuskyvyn kehittymiselle.
Pieni koronavirusaltistus.
Yleensä noista hanoista tulee vaan haaleeta/lämmintä vettä. Ärsyttää, kun ei oo sellasta "juontiviileetä".
Ei. Pitää olla kiehuvaa vettä. Koska korona.
Saippuaa pitää olla myös ja kunnolla pitää hangata. https://www.ksshp.fi/download/noname/%7B2FF5A4A1-DB3B-43E5-986D-13277E3…